Jump to content
Българският форум за музиканти

kazimbutt

Members
  • Мнения

    187
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от kazimbutt

  1. Аз свиря с палец върху грифа, а пък не ме боли нищо. Как става този номер?
  2. Супер... Вече и некадърниците ще могат да си настройват китарите...
  3. ^^В днешно време наистина има много "страшни музиканти", които си настройват китарата с тунерче... Големият нотист не е по никакъв начин голям музикант, а е просто добър изпълнител. Голям музикант е този, който може да свири по слух и да импровизира добре (с това изказване сигурно разбивам мечтите на някои хора, но какво да се прави - не може да се отрича очевидното).
  4. Много хубаво си обяснил всички неща. Обаче е жалко, че има много хора, които дори не могат да си настроят китарите по слух...
  5. kazimbutt

    Струни...

    Много ме съмнява да му стане нещо на грифа. На моята китара съм й сложил 13-56. Грифът не е мръднал, а свиря в ми бемол. Ако мостчето ти се повдигне, значи ще трябва да сложиш още пружини отзад на тремолото. Другият вариант е да си настроиш китарата по-ниско.
  6. Пич, аз съм китарист, а не геймър. Няма да е зле да се замислиш ти кое от двете искаш да си... Започнах да се уча да свиря, когато бях на 17 години. Първата ми китара беше класическа - Stagg C542. На уроци не съм ходил. С други думи - самоук съм, така че не съм свирил нищо с учителя си, защото не съм имал такъв. Не съм си сменял класическата китара. Все още си свиря на нея. Събират ми се година и пет-шест месеца свирене.
  7. Един съвет - не се мажи с никакви кремове, понеже от това кожата ти само ще омекне и тогава върховете на пръстите няма да спират да те болят. Остави ги да загрубеят - това въобще не пречи.
  8. kazimbutt

    Украшения

    С акрилни бои. Но само да поясня, че съм си позволил да рисувам върху пикгарда, а не точно върху самата китара.
  9. kazimbutt

    Украшения

    Аз върху моята китара съм си нарисувал разни щуротии. Лепенки не бих й сложил.
  10. Сега свиря с Ernie Ball Power Slinky (11-48). За момента съм доволен от тях - вадят готин, плътен звук, също на усещане са добре. Преди свирех с D'addario (9-42), но ги смених, понеже свиря с китара, настроена в ми бемол. Реших, че с по-дебели струни свиренето ще е по-динамично. След време сигурно ще мина на Ernie Ball Beefy Slinky (11-54) или Not Even Slinky (12-56)...
  11. Аз имам една любима китара - Fender Stratocaster.
  12. kazimbutt

    Първата изява

    Не намерих такава тема, така че реших да пусна... Как преодоляхте притеснението, когато за първи път излязохте да пеете/свирите пред хора? Как мина представянето ви? Бяхте ли уверени в себе си? Когато си фронтмен, какъв е номерът да не се спечеш зверски, когато публиката зяпне в тебе? Също и какво се прави, когато на човек му се случи гаф на сцената (например китаристът вземе, че изтърве перото или скъса някоя струна; барабанистът прави така, че изтървава палка и тем подобни)?
  13. kazimbutt

    Photos

    Реших, че е време и аз да се покажа в този форум. Аз съм този тип с "малката" коса.
  14. kazimbutt

    Strat Vs Strat

    Аз имам един стратокастер на Фендър, който го взех втора ръка (сдобих се с него чрез голяма доза късмет). Не мога да кажа какво проиводство (човекът в магазина твърдеше, че е японско и че китарата са му я домъкнали от чужбина). На главата на грифа си има лепенка, на която си пише "Fender Stratocaster" и ала-бала, така че дръвцето ми явно е оригинално... Не мога да кажа тялото на китарата от какво дърво е... Явно не е от елша, а от някаква по-плътна дървесина, понеже е по-тежка. Грифът е направен от едно парче явор и има много дебели прагчета (което доста ми харесва). Освен това е пожълтял, така че явно въпросният инструмент си е старичък... Не съм пипал по-удобен гриф от него - ляга идеално в ръката и нито я изморява, нито нищо. Адаптерите са тези, които си бяха с китарата - не съм ги сменял. Ключовете също са си оригиналните. Не че съм голям разбирач, ама явно са хубави, понеже не изпускат при свирене. Китарата е черна на цвят. Боята беше доста запазена, преди да започна да свиря на въпросния инструмент. Сега по гърба боята е надрана на места... П.П. Нямам как да запиша семпли в момента. Мога само да кажа, че китарата ми има някакво по-"светло" звучене.
  15. Тук просто нямам думи... Това, което е написал Евтим е интересно, макар и да не ме вълнува особено, защото не ползвам тунери, понеже винаги съм си настройвал китарата по слух.
  16. На мене постановката ми е доста странна. Китката ми лежи на ръчката на тремолото, а пък с кутрето ми (понякога и безименният ми пръст) се подпирам точно под струните... П.П. Правилно е това, което ти е удобно. П.П.П. Честит празник на всички!
  17. Без капака става по-плътен (това по мои лични наблюдения). П.П. Верно имаше такава тема - аз я бях пуснал.
  18. Махат си ги, защото звукът се променя. Няма спор, че китарата на Ингви е хубава, но аз лично не бих свирил на нея, понеже не мисля, че издълбаният гриф би ми допаднал.
  19. На мене китарата ми харесва. Тя е неметълска, защото Стив Вай не е метъл. А и колкото невероятно да звучи, има и други стилове освен метъла. П.П. Тялото на китарата не е направено от пластмаса, а от смола. Който не ми вярва - нека прочете какво пише в данните й.
  20. Държа си и класичексата, и електрическата китара в меки калъфи. И без това нямам много време ги чистя, така че е екстра, тъй като не се прашат толкова.
  21. За найлонени струни бих ти препоръчал D'addario Pro Arte (тези с червения надпис). Готини са и съм доволен от тях.
  22. При мене нямаше нищо такова. Преходът от класическата към електрическата китара ми беше много лесен. Единственият проблем при прехода беше перцето, защото дотогава бях свирил все с пръсти. Аз бих посъветвал авторката на темата да започне с класическа китара, въпреки широкия гриф. После тънкият гриф на електрическата китара ще й се струва като песен... Пък и не е само това. Ако човек иска да става пълноценен китарист, той трябва да може да свири и на акустичния инструмент (лично мое мнение).
  23. Хубава е репитиционната. Някак си атмосферата вътре е готина... А на баса му няма нищо - просто е модел за джедаи.
  24. ами... по-добре да не го прави че ако реши ще се случат някакви страшни работи (напоследък все повече зачестиха примерите) Какви по-точно?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.