Jump to content
Българският форум за музиканти

Tomov

Members
  • Мнения

    221
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Tomov

  1. Какво правя аз - свалям старите прагчета, след което започвам със свалянето на боята, но бавно - с шкурка от 400 нагоре. когато се покаже дървото отдолу, преглеждам прорезите, където трябва да легне телта. Ако е необходимо се позапълват и/или почистват. Можеш да боядисаш/лакираш дървото, като след това набиеш позициите, въпреки, че аз се подведох първо набих с епоксидно лепило прагчетата, след което ги покрих с хартиено тиксо и боядисах. Но според мен по-правилното е първо да се завърши вида на фретборда и след това да се поставят прагчетата. Много полезни са инструментите от серията на Dremel, както и някои часовникарски пилички и едно контурно ръчно трионче
  2. Ау и аз да се разпиша след години изгнание Ами дали е добре да се лакира грифа - въпрос на личен избор. Иначе, по темата... Аз лично използвам хартиено тиксо (masking tape) на TESA или 3М - едното от двете го имаше в практикер. Изрязвам ленти с дължина малко повече от тази на прагчетата, залепям го подравнено отгоре или отдолу т.е. да използвам едната му права страна върху прагчето и притискам с пръсти, така, че да залепне добре. С много тънко ножче или скалпел изрязвам останалото така, че да остане само върху телта на прагчето. Отстрани остатъка, който е залепен за грифа го оставям, но можеш с ножчето да го изрежеш. И нещо важно, ако използваш лак с втвърдител - нитроцелулозен да речем, след като се напръска е хубаво да се разлепи тиксото още докато слоя е влажен. Аз го разлепих първият път на сухо, след изсъхване и така си олющих лака, че.... btw Използвахме бояджийски пистолет на Bosch - електрически. Успех с начинанието! ЕДИТ: Ако боядисаш и после махнеш старите прагчета рискуваш да нараниш новата боя. Прецени дал си струва риска.
  3. Здравейте... злощастието е следното... както си сменях струните (Jackson Dinky) и от пренатягане (явно) скъсах един от болтовете на флойда, които захващат струните към моста... след това и още един главите се скъсаха, а телата с резбите останаха набити вътре... Някакви идеи как да се извадят или лютиер, който би извършил услугата ? Трябва ли смяна на целия флойд ? Благодаря предварително.
  4. Seymour Duncan TB-4 JB Trembucker. Импеданс 17.5 KOhm. И пикгард за страт с един двоен адаптер. Звучи убийствено. Да живее Guitar Parts Resource.
  5. Нова 12- 18 кинта - Фактор, xxxx.
  6. Аз нали вечно трябва да съм контра Какво им се пънете на тез скуаери. И аз минах през това, то не беха ключове, адаптери, потенциометри, суич... и за к'во ? По-тънко ?! Да бе, да! Като ударя чертата, парите дето съм дал тук-там като се натрупат - ми аз бих си купил две афинити-та, или един по-висок клас скуаер. Не искам да прозвучи заядливо ама мноооооооого се писа по тоя въпрос - получаваш това, за което плащаш и винаги е по-евтино да си го купиш готово, освен ако не ти се губи допълнително време (което също е пари). Е ако ти се занимава обаче... Давай !
  7. Според мен няма смисъл никакъв. Ако имаше, големите щяха да го направят с екран. Някъде за целта лепят фолио. Аз съм с гард на Guitar Tech целия фолиран, капчица шум няма. Аз съм на страта и с ЕМГ-та, хъм канселинг, ама все пак... да не говорим и за разликата в цената. aluminium>>>>>plastic
  8. Еее, ха сега де... и аз ще видя какво ще излезе
  9. Аз пък си взех пасивни EMG-та ...за скуаера. Сериозен съм
  10. От къде дойде темата, а накъде отиде...
  11. Снежанке, не знам, кака... Чак да е жива... ама и в моите ръце китарите ми звучат различно, чуждите - също.
  12. Попрочетох между постовете. Аз струните ги сменям 3х3. А сигурен ли си, че флойда е читав, може да се налага отпускане/натягане на пружините.
  13. Fender Delrin XH 1.12 (май) Dunlop Tortex .. едни лилави ЕДИТ: Купувам ги промишлени количества и съм си уцелил размера и въобще не го гледам.
  14. Слагам се на топа, щото ме домързя да изчета темата, ама на мен ми приличат на чиста проба филтриращи бобини за ниските честоти (поне на прима виста). Аз в колоните вкъщи на компа имам такива
  15. Идеята на Евтим е много добра, в нета бол сайтове, предлагащи готови китове, които искат само финишинг, доизкусуряване и сглобяване. Като за първи опит мисля, че това е решението. То и аз искам совалка да си направя ама...
  16. Практика, практика, практика... Джангър и копанье му е майката!!! Няма се плашиш, всичко ще си дойде на мястото рано или късно.
  17. При факта, че има хора, които да навият един такъв траф, разликата в цената е почти незначителна за конкретния случай.
  18. Убейте ме задето бия контра ама има по лесни/достъпни решения в схематик хевън примерно... ЕДИТ: Прочетох нещо за някакъв адаптер... бе къф е смисъла да имаш захранване от 220 на 12 после да го качваш пак до работното за лампите
  19. Tomov

    Gibson Robot Guitar

    Нищо повече от Tronical Powertune. Системата за самонастройване на германеца...
  20. Е, чак да рулира Добре дошъл в клуба! Със здраве да си свириш :metalist:
  21. Tomov

    Сола

    Axel Rudi Pell ? Макар, че не е точно соло.
  22. kitaratapesho, няма... поне до колкото аз знам. Т.е. може да става въпрос за Гитар Про.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.