Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 7.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Здравейте колеги, преди две седмици си закупих Fender CD-100. Това ми е първата електро-акустична китара и като цяло съм доволен като изключим едно нещо - на Ла (12 прагче, 5-та/ 17 прагче, 6-та) се получава леко бъзи саунд от мензурата освен тона. Мислех, че е от струните, но след като ги смених също се чува и то най-вече като ударя силно струната/нотата. Би ли могло да бъде отстранено от лютиер и също мислите ли, че е скрит дефект и дали гаранцията го поема?

2chuh3n.jpg

Отговорено

^ Причините може да са много - от прагове до крив гриф . Може да се установи от някой дето горе долу има някаква техническа мисъл. По-често "фрет левълинг"-а е кофти .

Отговорено

Икономец,тоя бъз е дето не си почерпил за китарата,почерпи и ще изчезне.

Сега сериозно,лютиер да я погледне,тук не е като при електрическите.

Също можеш да я огледаш подробно и да провериш евентуално за тези неща дето са посочени в горния пост.

Отговорено

Ще я занеса при Диката тия дни да я види, мисля, че е нещо дребно понеже взе да поутихва - сигурно иска разработване :D

Отговорено

Честито!Имам cd60 и съм що годе доволен, за китайско производство.Не знам твоята китай ли е или кореа и с фишман елктроника ли е.Моята не е с фишман и доста зле звучи на запис.За евтина китара толкова.Само че си играх и доста пилих бриджа да смъкна екшъна.Иначе само от тръсрода не ставаше.Най-добре е да я пратиш при Диката и да й направи сетъп.

Отговорено

Е то това не е ли за слайд? Номерът е да държиш слайдът точно върху прагчето, а не по средата между две. Все едно свириш на фретлес инструмент.

Отговорено

Честито!Имам cd60 и съм що годе доволен, за китайско производство.Не знам твоята китай ли е или кореа и с фишман елктроника ли е.Моята не е с фишман и доста зле звучи на запис.За евтина китара толкова.Само че си играх и доста пилих бриджа да смъкна екшъна.Иначе само от тръсрода не ставаше.Най-добре е да я пратиш при Диката и да й направи сетъп.

Мерси!

Миналото лято свирих на едно CD60 с Фишман на един приятел, пипната от Диката преди това (точно заради екшъна), но не ме накефи баса особено (5-та/6-та). При тази е доста по нисък и плътен. Задължително ще му кажа и сет-ъп за екшъна колкото е възможно. П.С. тази излиза Индонезия по сериен номер, с Фишман е.

Отговорено

.. да за (lap) слайд китара е.. вдига нът-а доста... без да правиш никакви други модификации... отпускаш струните, слагаш го, настройваш(по възможност в "openTunning") ... и се забавляваш...

имам доста акустични та нямаше причина да не се позабавлявам....