Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Ох леле, тая Бугера искам да я чуя! Може ли?

В Динакорд на Искърско Шосе може да изпробваш, но точно този модел май само комбо версия го имаха. Аз там наскоро пробвах Bugera 6262 комбо с 2х12 говорители, за тези пари (950лв май беше) направо сцепва от саунд!

• Отговори 7.1k
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Да ти е честит новия амп Пешо и със здраве да си го ползваш! Както и преди ти казах смятам, че основната причина за добрия ти звук е "задкитарното устройство", но сега имаш и още по-добра лампова подплата! :)

Отговорено

Дойде момента да покажа старата госпожа :D

Най-после сглобена. Чаках някои части да пристигнат...

Ако беше човек щях да съм му спасил живота. :)))

Дами и господа, представям ви очуканата 23-годишна, видяла какво ли не и в очудващо добро здраве след рехабилитацията - Ibanez S 540 Pro Saber от илядо девтстотин осемдесет и седмо лето.

o634259474660413750.jpg

o634259474725726250.jpg

o634259474808382500.jpg

o634259474884007500.jpg

Казано с две думи: Сбъднах една своя тийн мечта и си поначесах крастата... а именно да разглобявам и сглобявам. :D:thumbs_up::lol:

Отговорено (Редактирано)
Сбъднах една своя тийн мечта и си поначесах крастата... а именно да разглобявам и сглобявам.

:D Ем'чи аз съм ебати щастливото копеле, майна, само т'ва правя откак'се помня. :lol:

Грифчето мачка... :thumbs_up:

Редактирано от EAmechaniX
Отговорено (Редактирано)

Ами то и аз все човъркам от както се помня... :lol:

Цялата мачка... хахаха Това е китарата, която ме опровергава отвсякъде. Най-тънката възможна китара с най-дебелия тон. :thumbs_up: Няма такива ниски и среди...

Винаги съм бил фен на дебеличките грифове и съм смятал че дървенията на китарата трябва да има обем за да гарантира тон... ама тази тук ме ударя в земята :D

Редактирано от Kalmar
Отговорено

А честито Бай Калине и браво за свършената работа - доста яко изглежда! :cheers2: Вземи пусни едно CV + мотивационно писмо на John Suhr, туко виж смениш професията :hysterical:

Отговорено

Ха,това трябва е от периода,когато ибанец спират да имитират/копират китарите и почват "спортните"модели,сигурно и материалите са хубави,щом звучи добре.

Отговорено

Ibanez S 540 Pro Saber

...ето това наричам аз качествен инструмент...няма начин да не си доволен...класика...

ПС: ...между другото си продадох процесора ЗООМ така че гиър фановете ми могат да си отдъхнат с облекчени...следващата ми покупка определено няма да ги разочарова... :girl_cray2:

Отговорено (Редактирано)

Благодаря, Пепи! Ще имаш тази възможност :girl_cray2:

Ха,това трябва е от периода,когато ибанец спират да имитират/копират китарите и почват "спортните"модели,сигурно и материалите са хубави,щом звучи добре.

Периода в който Ибанес спират да копират Гибсън и Фендер е някъде през 70-те, ако се нелъжа. И това е с модела АR. Малко по-късно пускат и Roadstar моделите.

А тази китара е от следващия много важен и крайъгълен момент от историята им, а именно 1987 година.

През 1986 Ибанес пускат първата си флойд роуз лицензна система Edge. По това време на пазара са моделите на Roadstar II и ProLine сериите.

През 1987 година със сключването на договор за ендорсмънт със Стийв Вай, Ибанес правят голямата крачка с пускането на пазара на 7 модела с рок насоченост. Това са: Saber, Power (първия модел на Ибанес, с който Сатриани започва да свири), Radius (в последствие ползван за база на JS серията), Talbot, Ballback, RG (или Roadstar Guitar) и разбира се Jem сигничъра на Стийв Вай. Всъщност RG, в резултат от успеха на JEM, е пуснат като негова бюджетна версия за широките маси (и столове :())))

В последствие поради фактора пазарно търсене оцеляват само Saber (по-късно преименуван на S series), Radius (по-късно спрян от производство за да се насочат феновете му към JS серията), Power (спрян към средата на 90те), RG (огромния хит на Ибанес) и JEM. Tалбот и Болбак сериите представляват базирани на телекастър дизайн китари, но с два хъмбъкъра, флойд и тела от махагон. Доста редки инструменти, предвид това, че са спрени от производство почти веднага след като са пуснати. ;))) (само няколко месеца производство)

Въпросния Saber е пуснат първоначално в модификация със SH и SSH комбинация на адаптери, а първата изобщо е със три двустепенни цк ключета и пуш/пул потенциометър за делене на хъбъкъра, както и мако по-различно позициониране на котролите и входа за жака. В последствие освен положението им, променят третото цк ключе на тристепенно он/оф/он за делене на хъмбъкъра, а пушпула е премахнат. Моя Сейбър е точно такъв.

По това време има три основни профила на грифове: Уизърд, Ултра и разбира се Jem (ако не ме лъже паметта в началото също уизърд или подобен).

Редактирано от Kalmar