ivcho92 Отговорено Април 16, 2010 Отговорено Април 16, 2010 И аз най - накрая да се похваля с някоя нова играчка . От Германия си взех Digitech rp355, много му се радвам, но за жалост няма в комплекта USB кабел. Попитах момчето в магазина и той каза, че не е включен в комплекта. Така че , ако някой има такъв кабел да пише. Цитирай
serengeti Отговорено Април 17, 2010 Отговорено Април 17, 2010 ^Като гледам буксата ми прилича на обикновено кабелче за принтер-струва 2,50 - 3 лв. Цитирай
serengeti Отговорено Април 20, 2010 Отговорено Април 20, 2010 (Редактирано) Нящо темата замря,като че ли?Както казва един познат - сега като е криза ще харчиме като за последно и ще живееме,а пък после ще видим.И аз така с 4 придобивки 1.ЕМГ 81 2.Един костотрошач производство на колегата liquid_death - Metalist JR: много съм доволен 3.Radial tonebone trimode.Много готин драйв с 2 канала.Бях се зарекъл да не си купувам камионче с тегло над 500 гр. щото 2 чанти скъсах с Тюбмана,ама никога не казвай никога,това е 1,800 гр. 4.Стара китара LTD,която ще претърпи некои изменения очаквайте снимки: Да са ми честити.... Редактирано Април 20, 2010 от serengeti Цитирай
Acei Отговорено Април 21, 2010 Отговорено Април 21, 2010 Отиваш в техномаркет, технополис или някоя компютърна фирма и си купуваш такъв кабел или може да си вземеш комплект с най-различни усб преходници и летиш Тази вечер влязох вкъщи с още една любовница... Ibanez DN520K_DTV Сменям и струните и нямам време да постна снимки на този прекрасен инструмент... Утре..... ее евала за избора завиждам благородно, аз също съм фен на този модел със здраве да си я ползваш и да напишеш впечатления и мнение за любовницата Цитирай
bluelemon Отговорено Април 22, 2010 Отговорено Април 22, 2010 Ууууу и аз много се точех на такъв лууп стейшън ама много кинти бре. Ха честито Цитирай
Hendrix94 Отговорено Април 22, 2010 Отговорено Април 22, 2010 Тия дни си взех Zoom H4. Последния в Фактор, а според продавача и последния в България. Много готини записи прави голям късмет извадих. Цитирай
Бицев Отговорено Април 25, 2010 Отговорено Април 25, 2010 Отдавна се канех да опиша походния си комплект, дори мислех отделна тема да отворя - но стават дублирания. От друга страна - това не е нова придобивка, поизтърка се вече - но никога не е късно да се изфука човек: Тайните Играчки На Деловия Пътник Споменавал бях, че за командировки и ваканции използвам компактна китарка Traveler Pro - ето я, заедно с шепа (не задължителни) аксесоарчета, които помагат: Това е развитият модел ('про-') на базовата идея на основателя на фирмата (американски военен пилот и инженер, личи че е бил запален китарист и е имал здрава конструктивна мисъл). Днес фирмата има богата гама от модели, но аз намерих този за най-универсален: с пиезо-адаптер в бриджа и един якичък сингъл-койл предлага почти всички звуци, които бих поискал да свиря (и някои дето не бих : ) Освен двата адаптера (които се смесват, превключват поотделно, или се разделят в стерео-канали), има и начин за свирене на слушалки без никакъв електрически сигнал: с акустични слушалки, като медицинските. Едно сгъваемо рамо (крило) служи за подпиране на коляното, а ключовете са прибрани (чрез обръщане на струните през специална ролка) вътре в самото тяло - което минимизира общата дължина (иначе има пълноценна нормална мензура). Ето още детайли: Съществени съставки на комплекта са устройствата за усилване/слушане, както и тези за ефекти и запис. Ще ги опиша по най-горната снимка: Усилватели: още търся най-добро решение. Основно ползвам едно половин ватово микро-кубенце с чист и изкривен канал и изход за слушалки или към пулт/компютър/друго. Не е най-лошо (чистият канал е по-чист от Смоуки-то, мръсният дава малко повече контрол и разнообразие), но тонът би могъл да е по-добър (особено в ниските среди) и леко по-мощен за не-джобните размери (лицевият размер е точно колкото кутия на CD). Търся нещо по-джобно, но и малко по-яко. Засега няма такова (ако някой е срещал да ме светне). Малката цилиндрична джаджа горе вляво е усилвателче за iPod или телефон, не е китарно, но наскоро го взех да го опитам. Много добре свири по предназначение, дори на лаптоп може да подобри звука откъм плътност, макар да е моно. Входът не е за китарен сигнал, но след ефект или друго устройство с повдигнато ниво (линеен изход или такъв за слушалки), върши и тази работа. Не толкова кресливо, колкото кубенцето - само за тихи репетиции насаме. Едно от най-леките и компактни устройства за усилване не е усилвател, а.. прост преходник. Вижда се до усилвателчетата: с phono (L+R) изходи и допълнителен SCART може да се включим във всяка стерео-уредба или хотелски телевизор. Телевизорите, макар не идеални за китарно свирене, са много по-мощни от джобните кубенца; има ги във всяка хотелска стая или поне във фоайетата - само да иска човек, все някъде "ще го ръгне" В някои конференцни зали съм намирал миксери за вграденото озвучаване и съм се включвал в линейния им канал; дори някъде срещнах прожектор, който си имаше вграден говорител и 2-3 вата усилвателче (беше къде-по-добре от звука на лаптоп). На снимкта ги няма, но винаги имам и един джоб обръщалки от мъжки на женски жак и синч, 3мм на 6мм, моно на стерео и пр. Така все някъде в нещо пътникът ще се озвучи. Записвачка и ефекти: малката сребърна кутийка долу вдясно е много старо и изстрадало PS-2 джобно студио на Zoom, което имам може би вече 10 години. Стандартът на използваните карти памет остаря и не се намират вече, но иначе още върши (много) работа. Пише на 3 независими канала некомпресиран WAV с изненадващо качество, има вградени бас и барабани (с по 5-6 различни кита/инструмента от прилични семпли) и куп стилове от джаз до метъл и реге до брит-рок, което го прави безценно както за самостоятелни занимания, така и за джемове с непълна (или без) ритъм-секция. Освен ритъма и записващото студио, кутийката има и всички китарни ефекти на култовия някога Zoom 505-II. Макар да остаря - няма с какво да заменя тази джобна комбинация. Популярните днес Н4 и Н2 нямат нито ритъма, нито китарните ефекти. Някои други играчки имат или едното, или другото - но никога всичко в една кутийка (икли тя не е джобна, а е сериозна тухла - за съответните пари). И най-накрая: слушалките. Не са студийни (това са noise-cancelling противошумни слушалки за самолет), но в борбата за компактност няма да мъкнем различни видове слушалки в ограничения си багаж? На масата ги няма 'докторските' слушалки, но се виждат на един друг кадър. Много са удобни: чува се като акустична китара, доста чисто и достатъчно силно. - - - - Ако разровите темите, ще намерите аудио-примерчета, които качих когато бях нов във форума - записвани с тази комбинация. Дори не къде-да-е, а.. на борда на летящ самолет (с което съм по-горд, отколкото със скапаното свирене)... Това ми е най-лошото, че при все играчките - рядко намирам време да запиша нещо. Обикновено си подрънкам 10-15 минути и бягам за някъде по работа (икли падам мъртво заспал след дълъг ден). На тази дълга командировка ме чакат за довършване едно-две инструменталчета, започнати при последната ми лятна ваканция преди близо година! (Понеже тая зима не можах да ида на ски, Zoom-ът за последно е записвал на миналото море. Недозаписал, дорин е е прехвърлен на компютъра - обичам да си миксирам на него и после само леко 'оглаждам' ако това изобщо може да се нарече мастеринг)... Да не обещавам излишно, но може в близките дни да кача някой (полу) резултат - за мостра от горната комбинация. Цитирай
Hillbilly Отговорено Април 25, 2010 Отговорено Април 25, 2010 ^Ей,голям фен си Пробвал ли си VOX amplug AC30,също може да се пусне във всяка уредба,на слушалки е много здрав като саунд. Цитирай
Telerig Отговорено Април 25, 2010 Отговорено Април 25, 2010 Бицев определено ми повдигна настроението за днес . Това се казва комплект за " пълна бойна готовност". Ще очаквам семпли и демо от китарката и зуума, интересно ми е много! Цитирай
Jordan_J Отговорено Април 25, 2010 Отговорено Април 25, 2010 (Редактирано) Отдавна присъстващия в мислите ми ректо кабинетец - от няколко дена реалност голям кеф...скоро ще забия и още един Eeee, най-накрая! Откъде ги изписа в крайна сметка, ман ? А иначе и при мен има дребни новости, свързани с ангажираност на няколко места/сетъпа едновременно ... MIDI BEE by Nikifena Hughes&Kettner Edition Blue DFX-60 Редактирано Април 25, 2010 от visiondann Цитирай
Telerig Отговорено Април 25, 2010 Отговорено Април 25, 2010 ^ Брадъре честито! От мusicstore.de взех кабинетчето, чудесна цена дадоха търговска и за доставка. Бяха достатъчно любезни, отзивчиви и бързо реагираха. UPS също бяха крайно стриктни. Нямаше никакви разправии за нищо. Имаше и вариант с DHL на добра цена, но по мнения от форума се разубедих и не сбърках. Не съм доволен и от Fedex за други пратки и то от БГ страна. За USPS изобщо да не говорим. Скоро ще си взема и втори кабинет за стерео хави. Пиши когато си свободен в скайпа да те питам за друга твоя придобивка към която съм се ориентирал, че не те улучвам като си фрий напоследък Цитирай
mjumjun Отговорено Април 30, 2010 Отговорено Април 30, 2010 Хайде и аз да се похваля. преди няколко месеца, в каруцата на един циганин, видях това: http://www.bebo.com/c/photos/view?MemberId...oId=12467880216 спасих я, питах тук там, регистрирах се във форума, намерих телефон на Емилиян Лалев, той се нави да я реставрираме и така се започна http://www.bebo.com/c/photos/view?MemberId...oId=12467880240 корекция на главата, че някой я беше изваивал с лопата, изтъняване на грифа, ако някой има спомен колко са дебели орфейските, ще разбере.. http://www.bebo.com/c/photos/view?MemberId...oId=12467880267 нови пикъпи Artec Mini Filtertron Humbucker, Artec Alnico 5 Lipstick, ключове, бридж, само струнника остана от стария орфей. http://www.bebo.com/c/photos/view?MemberId...oId=12467880286 този пикгард беша най-труден за намиране. твърде скъп ако го поръчаш онлайн и твърде незначителен за да има избор в бг магазините. http://www.bebo.com/c/photos/view?MemberId...Id=12467880301а това е финалния резултат. с две думи: получи се не лош инструмент и по своему уникат. ще ми интересно да чуя вашето мнение ако някой може да каже от коя година са тези орфеи, ще съм мн. признателен п.п. тези дни ще направя по-добри снимки на резултата, а може и некое семпълче качих ги, дано сега да се виждат от всички http://www.snimka.bg/?album;aid=496685 Цитирай
Бицев Отговорено Април 30, 2010 Отговорено Април 30, 2010 ...ще ми интересно да чуя вашето мнение ако някой може да каже от коя година са тези орфеи, ще съм мн. признателен Китарата е много стара, но вероятно е минала през ъпгрейд : ) Точно с такава (като тяло и гриф, дори същите 'sunburst' цветове) съм свирил като ученик 1970-72, но пикгардът и особено потенциометрите изглеждаха различно. Този вид копчета от снимката се появиха в едно 'ново поколение' български китари в края на 70-те и изглеждаха много 'модерно' за времето си, но по-'напредналите' към това време вече търсехме евтини японски ментЕта (нямаше китайски, японските бяха най-евтини тогава) или местни поръчкови копия от бай Спас или Вовата... Интересен хибрид се е получил, но не е Орфей (въпреки че не съм уверен дали една автентична реставрация би имала колекционерски смисъл; като инструмент за свирене не би имала)... Цитирай
Recommended Posts