n0 on3 Публикувано Април 3, 2011 Публикувано Април 3, 2011 (Редактирано) Здравейте! Предстои ми покупка на точно тия, познати наши китарни ефекти. Нужни са ми дист или оувърдрвайв и насочил съм се към марката BOSS. Въпросът ми е от какви други марки мога да се възползвам, които да ми предложат подобно качество на звук и също говорейки за BOSS кои техни педалчета вие ползвате и препоръчвате айде! мерси предварително Редактирано Април 3, 2011 от n0 on3 Цитирай
balombi Отговорено Април 3, 2011 Отговорено Април 3, 2011 (Редактирано) На първо място трябва да си изясниш какво точно искаш - дисторшън или овърдрвайв , защото тези двете не са синоними... Дай малко инфо за неща като усилвател и китара , за да може по- разбиращите от мен да те насочат към нещо.... И не забравяй , всичко е въпрос на личен вкус! Успех! Редактирано Април 3, 2011 от balombi Цитирай
Spaco Отговорено Април 4, 2011 Отговорено Април 4, 2011 Има доста други производители освен BOSS. Electro-harmonics, MXR, Ibanez, Toadworks. Препоръчвам ти да НЕ си взимаш ефекти на Behringer. Евтини са, но според личният ми опит не са качестени. Цитирай
asen93 Отговорено Април 4, 2011 Отговорено Април 4, 2011 BOSS, MXR, DIGITECH. (това са за мен марките на-вече първите две BOSS и MXR) До колкото до марката behringer по големи боклуци от тяхните не съм виждал разбирасе това е мое мнение Цитирай
H.R. Отговорено Април 4, 2011 Отговорено Април 4, 2011 Много марки има. Но трябва да уточниш какво точно ще свириш. Overdrive - e по-"лека" резачка подходяща за рок , хард-рок. Distortion e повече за метъл. Цитирай
H.R. Отговорено Април 4, 2011 Отговорено Април 4, 2011 Ако се насочваш към Digitech препоръчвам DF-7 Distortion Factory - дигиталка е , но някои симулации на известни ефекти ги прави по-добри от оригинала -като BOSS - Metal Zone например. Цитирай
blr Отговорено Април 4, 2011 Отговорено Април 4, 2011 Тръгнал си наопаки. Първо трябва да си изясниш какъв звук точно искаш и след това да се ориентираш към марка и модел. Distortion и Overdrive ефекти бол, повечето производители имат повече от един от вид и звучат доста различно. Поразгледай сайтовете на производителите изброени по-горе в темата, порови се за семпли/клипове за да добиеш смътна представа кое как звучи и след това, тръгни по магазините за тестове на живо. Цитирай
n0 on3 Отговорено Април 4, 2011 Автор Отговорено Април 4, 2011 На първо място трябва да си изясниш какво точно искаш - дисторшън или овърдрвайв , защото тези двете не са синоними... Дай малко инфо за неща като усилвател и китара , за да може по- разбиращите от мен да те насочат към нещо.... И не забравяй , всичко е въпрос на личен вкус! Успех! Имам един Jackson JS30DKT Dinky и кубенце Laney LX35R Цитирай
golfabitch Отговорено Април 4, 2011 Отговорено Април 4, 2011 Има доста други производители освен BOSS. Electro-harmonics, MXR, Ibanez, Toadworks. Препоръчвам ти да НЕ си взимаш ефекти на Behringer. Евтини са, но според личният ми опит не са качестени. Пълни боклуци са си,наистина не си взимай беринджър освен ако не искаш дрънчаш дисторшън с който не се разбира какво свириш. Цитирай
n0 on3 Отговорено Април 4, 2011 Автор Отговорено Април 4, 2011 Рових се по сайтове, гледах ревюта .... а Вие какви ефекти използвате плс споделете Цитирай
MrDeath Отговорено Април 4, 2011 Отговорено Април 4, 2011 Аз използвам BOSS SD1 и свиря хеви метал и траш метал. 1 Цитирай
kiik Отговорено Април 4, 2011 Отговорено Април 4, 2011 Аз пък искам да попитам има ли проблем при подреждането на ефектите от гледна точка на входни и изходни съпротивления. По спецификациите на разни модели чета 1 Мohm, 30 Mohm, 1 kohm, т.е. в широки граници, което малко ме обърква. Дали може неправилно съгласуване да доведе до повреди? Цитирай
Recommended Posts