Jump to content
Българският форум за музиканти

balombi

Members
  • Мнения

    386
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

balombi last won the day on Август 7 2011

balombi had the most liked content!

Относно balombi

  • Рожден ден 05/06/1996

Previous Fields

  • Инструмент
    личен въпрос ;)

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Монтана

balombi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Обществена Репутация

  1. Здравейте , на скоро си купих Korg i3 втора ръка. Клавира има проблем с вкарването на стиловете чрез флопито , винаги когато опитам да заредя нещо от дискета клавира просто забива и до тук...появяват се "чертички" по дисплея и клавира не реагира на нищо - единственото , което мога да направя е да го рестартирам , но това не ми върши работаа... Първо предполагах че проблема е в самото флопи , смених го но нещата си останаха същите... Един колега ми каза че може би трябва да се преинсталира операционната система на Корга , но аз въобще нямам понятия как се прави това... Моля ви дайте някакво мнение по въпроса или ме насочете към някакво решение , защото вече един месец не мога да си използвам клавира правилно ... П.П Винаги когато стартирам клавира за първи път на Екрана се изписва "Eror 0000:0000" после го рестартирам и клавира тръгва - това може би ще помогне за решаването на проблема . Благодаря !
  2. Значи единствениятми варянт е тва скъпото Тва започна бавно да ме отказва ...
  3. Изглежда май това е единственият ми шанс http://www.musicworld.bg/bg/c_742/i_37365/Roland_UM_ONE.html ... Ама па тва струва майка си и баща си , дали има някакъв по евтин вариянт
  4. Клавира има midi out , midi in - моя е грешката че не споменах тази информация Това че има и двата изхода подобрява ли положението , или пак съм си на същия хал ... Благодаря !
  5. Здравейте! Днес си изтеглих въпросната програма Real-time Style Performer , който работи със стилове от Ямаха ПСР. Има едно клавирче Casio LK-110 ( ) и искам да го използвам като миди клавиатура , за да свиря в реално време през програмата. Вече проучих работите и се оказа че това е напълно възможно ,но само едно нещо не ми стана ясно - С какъв кабел да го свържа към ПЦ-то...Според мен трябва да е нещо такова - http://www.musicworld.bg/bg/c_2269/i_8621/Proel_C2MSB01.html , но не ми се иска да избървам и да го купувам , щото не е много евтин... Та кажете ми дали това е ,което ще ми свърши работа , или съм в грешка Благодаря !
  6. "Ето затова и ти се чудиш, щото се опитваш да оковеш музиката в собствените си познания." Прав си , явно още нямам нужните познания. Благодаря за разяснението !
  7. Здравейте пак ! Имам един хармоничен въпрос... Вчера в една кръчма чух ето тази песен : http://ww.vbox7.com/play:01d5b505 Та акордите ми станаха ясни , но ме изненада едно си мажор 7 ... И въпроса ми е следния : Тая песен в ла минор ли е или е в ми мажор... Тоя въпрос ме мъчи цяла нощ и не мога да си обясна какво прави тва си там , в идеалнта ла минорна хармония . Ако някой може да ми обясни и има желание , ще му бъда много благодарен.
  8. Съгласен съм с Viara Ivanova . Аз самият се занимавам с такава музика и наистина това е едно от най-честосрещаните явления там.По този начин се получава едно напрежение в този акорд , което с минорен такъв не би могло да стане.Обикновено след доминантмия акорд се минава на акорда , който се явява тоника (основен ) , така се получава усещане за завършрност на дадена мелодия. Нямам музикално образование и говоря от личен опит.. Едни от най-често ползваните прогресии в македонската музика е ето тази ; Dm Gm A Dm Dm Gm C F Dm Gm A Dm Това е в Ре мнор , но разбира се може да се транспортира във всяка минорна тоналност - например в Ла минор... Am Dm E Am Am Dm G C Am Dm E Am и т.н.т Ако забелязваш акордите се "въртят" на субдоминанти , демек от ре минор отива на сол , от сол на до и т.н.т .. Като схванеш това ще можеш да свириш всяка стандартно звучаща македонска от второто чуване и ще станеш про Дано да съм ти помогнал поне малко ! Успех !
  9. О ето ме тук съм , просто повече чета... И аз мисля , че кубето не е кой знае какво , но зам мен си е перфектно.. Свиря с говорител от фронтмен 15 ватов и съм доволен от звука.Единственият недостатък е че яко грее , но аз го реших тоя проблем като сложих вентилатор от един китайски електрожен на баща ми и вече е направо перфе И съм много благодарен на Л.К , че ми го подари!
  10. Искам да питам дали може на клавира ми да му се прехвърлят отделни миди файлове на песни , и ако да то с какъв кабел !
  11. Поне можеше да поставиш текста от оная тема като пост тук.... де..а защо ме прецака така - днеска цял ден чакам някой да ми отговори.. Между другото , новата тема беше малко по-различна , но и тази е още актуална! Моля в и помогнете !
  12. Браво! Интересува ме импровизираш ли или си заучил цялата тази работа! Имаш ли някакви ноти , ако не си го учил по слух или не импровизираш... Ще ти бъда благодарен , ако ми помогнеш - защото и аз много искам да свиря такива хави ...
  13. ок,де!Моля ви не спорете излишно...а ако можете ми отговорете на въпроса!
  14. Ми не , взел съм го 2ра ръка за 30лв и някак си гаранцията и упътването липсваха... Моля ви , напишете нещо по въпроса ми за кабела , който показах по-горе...
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.