bluelemon Отговорено Април 26, 2011 Автор Отговорено Април 26, 2011 Ето и "the final touch" тъй да се каже. Аджеба такава табелка ще му турна в кишето. Uploaded with ImageShack.us Цитирай
bluelemon Отговорено Април 27, 2011 Автор Отговорено Април 27, 2011 Ей така докато чакам уикенда се заиграх да видя каква ще е хавата. Uploaded with ImageShack.us Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Април 27, 2011 Отговорено Април 27, 2011 Мога да кажа единствено поздравления и. . . .приемаш ли гости за тестове и сравнения. Изглежда много професионално. Браво. Цитирай
bluelemon Отговорено Април 27, 2011 Автор Отговорено Април 27, 2011 Thank's man! Радвам се че ти харесва. Като стане работата и ако съм доволен как свири ще му мислим за тестове. Ето го небезизвестното пънче. С много любов подбрано, от ашладисано младо неизвестно дърво И мостра от вече разкроената кожа. To be continued... Uploaded with ImageShack.us 1 Цитирай
bluelemon Отговорено Май 1, 2011 Автор Отговорено Май 1, 2011 Най-трудната част мина. Сега остана да го накича. Имам един китарен кабел, мога ли да сложа от него? Средата му е многожилна изолирана и с оплетка. Ето какво е положението досега. Uploaded with ImageShack.us 1 Цитирай
tatkoogi Отговорено Май 1, 2011 Отговорено Май 1, 2011 Работата върви перфектно! Поздравления! Предполагам ще има протектори за ъглите, защото там май... Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Май 1, 2011 Отговорено Май 1, 2011 ...Имам един китарен кабел, мога ли да сложа от него? Средата му е многожилна изолирана и с оплетка. Твърдо НЕ. Ширмован кабел не е за тази цел, по няколко причини. Кабелът трябва да бъде двужилен, многожичен, с добра изолация. В зависимост от мощността и дължината, може да е 1.5mm2, 2, 2.5 и нагоре. В случая добър избор ще е 2х2.5mm2 за пълната мощност(100вата) и дължина до 10м. Ако ще се използва с MV3, и дължината е 0.5 ... 3 метра може да се използва 2 х 1.5mm2. Жаковете трябва да са добре избрани, че повечето евтинджани са калпави и създават проблеми. Цитирай
bluelemon Отговорено Май 1, 2011 Автор Отговорено Май 1, 2011 Да ще има ъгли и за това не съм се старал много по кишетата. Само за кабела не разбрах много. Значи двужилен многожичен ясно. За дебелината също разбрах, само дължината ме смущава или не съм разбрал. А може и аз да не съм се изразил правилно. Аз питах за кабела който е между говорителя и жаковете. Цитирай
blr Отговорено Май 1, 2011 Отговорено Май 1, 2011 (Редактирано) Същото, което ти написа Parni_Valjak важи и за вътрешното окабеляване, като дължината ще си я подбереш, така че да няма много излишен кабел нагънат вътре. Купи си едно парче и от него си резни колкото ти трябва за вътрешното, като останалото ще е за кабела от главата до кабинета. Редактирано Май 1, 2011 от blr Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Май 1, 2011 Отговорено Май 1, 2011 В Динакорд има хубав кабел за говорители, най-дебелият който открих в Пловдив е. Марка JBL на цена от около 4лева за метър. Плосък, двужилен, многожичен с прозрачна изолация. За вътре в кабинета е перфектен. За кабел от усилвателя до кабинета продават Проел, кръгъл като китарен кабел отвън, но вътре е сериозен двужилен кабел за говорители. Получава се по-естетично. Ако имаш възможност да намериш заключващи жакове на Neutrick ще ти свършат добра работа, но аз не можах да намеря такива в Пловдив и сложих обикновени на моя кабинет. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Май 1, 2011 Отговорено Май 1, 2011 ...Аз питах за кабела който е между говорителя и жаковете. Ако имаш многожичен единичен проводник с посочената по-горе квадратура, можеш спокойно да го използваш вътре. Все може да изровиш нещо от къщата. Може да усучеш две парчета, може и свободни да ги оставиш. Гледай дължината да е такава, че де не се мандахерцат кабелите, но ида не се опъват при изваждане на говорителя. N.B. Да не забравя - плюсът на говорителя > на плюса на жака! Не е фатално, но когато се комбинират повече ОТ, ако не е спазено това, ще се получи дефазиране и ниските ще затихнат. Цитирай
bluelemon Отговорено Май 1, 2011 Автор Отговорено Май 1, 2011 Мерси на всички, светна ми вече. Взех кабел 1.5мм2. Имам питане за жаковете. Намерих в къщи 4-5 жака, но задължително ли е да са маркови за да са хубави. Предполагам не. Как да преценя дали е хубав един жак. Предполагам освен здрава изработка има значение проводимоста на материала. Мога ли да измеря съпротивлението или нещо от сорта? Имам две дупки на жакплейта. Не че ще ми се случи да вържа паралелно друг кабинет, но поне да не седи празен единия жак. Мога ли да ползвам един кабел от говорителя до планката за жаковете и да пойна мостчета от парче кабел или да пусна два кабела? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Май 2, 2011 Отговорено Май 2, 2011 ...Мога ли да ползвам един кабел от говорителя до планката за жаковете...? Да, така се прави. N.B. Направи си "тапи" за жаковете, за да не "духа" през тях - поне за единия, другия ще си има за тапа мъжкия... ПП. Трудно ще прецениш качеството на жаковете. Имат проблеми с механичните сглобки, което в последствие води до прекъсване (въпреки голямата площ на сглобката). Все пак гледай да не се превъртат . Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 3, 2011 Отговорено Май 3, 2011 Твърдо съм за Neutrik! Има в Динакорд на супер цени! Дори от нета трудно можеш да си докараш по-евтино. Има и други читави марки разбира се (Суичкрафт примерно), но в БГ не знам дали има. А тия другите криминалните... Не, мерси! Цитирай
christov64 Отговорено Май 3, 2011 Отговорено Май 3, 2011 Жаковете на Cliff също са много добри (предпочитам ги пред Neutrik), но тук май не ги продават. Има ги във Farnell и други сайтове. Китайските имитации не е препоръчително да се купуват. Цитирай
Recommended Posts