Jump to content
Българският форум за музиканти

Атанас Славов

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Атанас Славов

 • Rank
  Ослушващ се

Previous Fields

 • Инструмент
  кавал
 1. Атанас Славов

  Избор на слушалки до 150 лева

  Разбирам напълно. Ще трябва май още веднъж да преслушам M40X и M50X. Виждам, че статистиката между двата модела е 50/50. Разбирам също, че с 40-ката звука ще е по-неутрален и "флат" и ще е добре за миксиране и като цяло за стидио работа. 50-ките с по-силния си бас, може да не е най-точното редактване на музиката, но пък четох, че стават повече и за слушане на музика и други забавления (един вид универсални), където няма да липсва баса. Ще трябва наистина май да ги чуя хубаво двата модела, за да видя кое ще ми допадне, макар че то в последствие ще стане ясно, след като се видят резултатите. Освен да си запазя Рейзъра, за думкалник , a 40ката за записи.
 2. Атанас Славов

  Избор на слушалки до 150 лева

  Страшно изчерпателен и подробен отговор, за което много Ви благодаря! колкото и да ме е срам отново да го спомена с тези геймърси слушалки (въпреки, че ги водят среден или висок клас), които за моето ухо свирят добре. Дали мога да мина с някакъв компромисен вариант на затворени слушалки, колкото да записвам и да не улавя микрофона страничния звук от тях и след това прослушванията да ги правя на Razer-a? Нещата също имам възможност да ги слушам и на що годе добра система от така наречените Hi-Fi. Появяват ми се и други неща в главата като цяло, че може и да се записва и друг стил, като поп/джаз и то от женски глас. За помещението същош ще се мисли.
 3. Атанас Славов

  Избор на слушалки до 150 лева

  Здравейте! Нуждая се от помощта ви при избора на слушалки до 150 лева. като може да са по-нисък клас нови или по-висок клас втора употреба за тези пари. Те първа ще започвам да се занимавам (любителски - за кеф, за сега) със звукозапис, миксиране и мастеринг, дори понятията все още не са ми ясни. Стиловете ще са предимно Хип-Хоп. Имам кондензаторен микрофон с голяма диафрагма, аудио интерфейс и в момента едни геймърски слушалки на Razer - Razer Kraken 7.1 Chroma Gaming Headset Review - Legit Reviews Razer Kraken 7.1 Chroma Gaming Headset . Специално на мен ми харесват как свирят, но няма начин да ги свържа към интерфейса, понеже са USB. Гледах много ревюта, мнения из цялото интернет пространство и за сега съм се спрял на 3 модела: Audio Technica ATH M30X - които чух в магазин и са най-близо до бюджета като нови. Audio Technica ATH M40X - не успях, да ги чуя. Казаха ми да ги перскоча, но чувам, че имат доста натурално звучене и балансирано. Но и че баса е по-слаб, а сега с Razera-а съм доста доволен. Audio Technica ATH M50X - също успях да ги чуя в магазин, сякаш по-добре звучаха от 30-ката. Но от телефон е малко относително да се усетят. Четох и за отворените и затворени слушалки. Доколкото разбрах, за тракинг ще ми трябват затворени, че да не се чуват на микрофона докато записвам. А за микса и мастеринга отворени за по ясна музикална сцена. Razer-a май пише, че са затворени, но не знам. Виждам, че имат отвън нещош като мрежичка. Да не би да са полуотворени? Ще съм ви много благодарен, ако успеете да ме насочите на какво да се спра и как да подходя, като начинаещ.
 4. Атанас Славов

  Избор на кондензаторен микрофон

  Здравейте! Днес най-накрая пристигна моят XLR кондензаторен микрофон от Amazon - Audio Technica AT2020 Сега остана да избера аудио интерфейса. Спрях се на този Behringer UMC202HD, защото ме устройва цената. Гледах видео ревюта и някое друго мнение и не ми изглежда лош избор. Като минус разбрах, че е мнлго зле слушалков амп, но аз няма да го ползвам главно за такъв, идеята е друга. Какво ви е мнението? https://www.musicworld.bg/bg/m_20000/i_56021/BEHRINGER_UMC202HD.html
 5. Атанас Славов

  Избор на кондензаторен микрофон

  И само да добавя още един - Audio Technica AT2020 XLR модела. Намерих го в Amazon.de за 180 лева. Мнение за този модел микрофон?
 6. Здравейте! нуждая се от съвет при избора на кондензаторен микрофон. Гледах ревюта, четох статии и обяснения за микрофоните и стигнах до там, че повече за сега клоня към кондензаторен, от колкото за динамичен микрофон. Но тъй като избора е доста голям, моля за вашия съвет. Мисля чисто любителски и непрофесионално да правя някакви записчета на песни тип домашно "студио", стрийм и т.н. ... Не искам да скачам на някакви топ марки за доста пари, а нещо по-скромно. Гледам, че има вече освен XLR микрофони и USB микрофони. Има ли голяма и съществена разлика при двата вида при моето условие на ползване? Ясно е, че при XLR ще трябва аудио интерфейс или миксер, за което си трябват още толкова пари, колко и за микрофона. Спрял съм се към няколко модела и марки, ако може да изкажете мнение кое си струва и кое не: 1. AKG P120+ Recording Microphone - Muziker BG 2. Audio-Technica AT 2035 - Muziker BG 3. Behringer TM1 - Muziker BG 4. BOYA BY-M1000 - Muziker BG 5. Rode NT1-A - Muziker BG (може би ТОП или поне това, което съм гледал от ревюта за парите, които аз мисля да отделя) 6. Audio-Technica AT2020USB+ - Muziker BG (и един USB) Благодаря, предварително!
 7. Атанас Славов

  Питане за софтуер

  Благодаря много, колега! Утре ще го изтегля и ще се опитам да го разуча
 8. Атанас Славов

  Питане за софтуер

  Добър вечер, колеги! Нов съм във форума и се опитвам да разбера има ли някакъв софтуер на октавер за кавал по-специално (или общ), с който да си свиря на компютъра, колкото и зле да се получава. Интересно ми е просто, защото никога не съм опитвал. Свиря си в нас на слух за собствен интерес и до там, за това ми е и интересно как ще се чува с октавер, както съм чувал от различни клипове. Намерих една тема за октавер във форума http://forum.muzikant.org/topic/17417-aeaeoaa-iyeaeua-eeie-ca-nioooaadhaai-octaver-vstdx/ но не мога да захвана началото какво е това изтеглих някакъв длл файл, но.... програма ли ми трябва илии.. не мога да захапя от къде да започна. Много ще съм ви благодарен, ако ми помогнете Лека вечер!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.