Jump to content
Българският форум за музиканти

nikfishman

новаци
  • Мнения

    22
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    1

nikfishman last won the day on Декември 10 2019

nikfishman had the most liked content!

Previous Fields

  • Инструмент
    китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна

Последни посетители

542 профилни разглеждания

nikfishman's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

14

Обществена Репутация

  1. Стефан Кудев е твоят човек - потърси го във фейса : https://www.facebook.com/QdeffCustomGuitars
  2. Да най вероятно това което си направил ще подобри състейна , А и ако грифа е хванат към тялото с тази система от винтове + вложки , ще имаш още по добър състейн . На всичките си китари които са болт-он нек съм направил тази модификация и смело твърдя че има положителен ефект. Ползвал съм стоманени вложки М4 , болтове Ме от неръждаема стомана с плоска глава и отвор за шестограм и конусни подложни шайби - които лягат в тяло на китарата.
  3. Ехее , супер е . Със много кеф да си я ползваш. Чакаме видео .
  4. За този тип сглобка може да се каже че това е постояно болка , винаги има риск да се пукне - " стената " на леглото на грифа точно там е много тънка , и дори проманата във влажноста на дървесината може да го напука ( в повечете случаи джоба на грифа не е боядисън / запечатан ) , особено при бюджетните инструменти . Но това е само козмерика , не пречи на функзионалноста на китарата .
  5. Напиши после някой ред какво се е наложило да направиш , и дали си доволен от резултата.
  6. Аз лично капвам по една капка моментно лепило ( Логтайд , капчица .... ) , от стани на фретборда в канала на прагчето . Така поне в двата края прага е хванат към борда. Но това е при случай че няма обкантване на фретборда. Някои ползват лепило с което лепят дървесината на китарата , но тогава прага тябва да остане известно време притиснат докато хване лепилото - принципно идеята е да се запълни канала за по добър състейн и да не изкача прага. Но ако са новонарязани канали ( току-що направен фретборд ) , според мен лепилото не е нужно . Ако ще ползваш лепила , внимавай че цапаницата е голяма , и трябва да чистиш веднага излишното лепило.
  7. Принципно това е начина , но аз ползвам правоъгълен профил от нераждаема стомана - подобно на тези които продават като специализирани инструменти във китарната индустрия . Добре е да го провериш предварително дали е със права повърхност - посредством права линия ( аз ползвам алуминиева такава от един прав ъгъл купен от железарията ) Ползвам стоманеният профил , понеже е по тежък и не се влияе от натиска , и имаш по-голям контрол - не натискаш като шкуриш , а оставяш тежеста му да работи - по прецизно е така. Относно колко е максимално допустимото износване - едва ли някой ще може да ти каже , зависи от самите прагове , от това колко добре и правилно са набити , после дали е имало " нивелиране " и т.н. При теб така или иначе това ще ти е последният опит преди рефрет ,така че поне опитай. Ако те задоволи резултата и успееш да докараш екшъна който искаш , значи всичко е окей. Но пак напонмям - понеже фретборда може да е изсъхнал и някой от праговете да е Щръкнал , провери ги със " Фрет рокер а " като изправиш максимално фретборда. Ако имаш затруднения за нещо , питай. Успех .
  8. Първото нещо което трябва е с така нареченият " Фрет Рокер " да провериш дали има високи прагове , при максимано прав гриф. Да огледаш дали някой праг не е иззкочил от леглото , че при разсъхване на фретборда стават такива неща , и ... а бе ако имаш мерак може да се учиш смело на тази китара как се ремонтира и добиват лютиерски умения . Може и без никакви специални инструменти , но с много четене и проби да успееш. То и аз така почнах уж от любопитсво , та... сега крастата е вече сам да си правя китарите. А иначе радиуса на тремолото на твоята китара е съобразен заводски с радиуса на фретборда , и регулирането на височината НЕ става чрез пилене , а с подлагане евентуално под седлата на пластини.
  9. Ами аз си имам мое обяснение за тези неща . В случая може би не само струните се повлияват от температурата , има и промяна в грифа - съчетания от дърво с метал / тръстрода/ - всичко си има различна скорост на темпериране и може би за това трябва повече време .
  10. Гледам че си от Варна , дай един телефон или ми се обади - 0888 613 018 - Ники. Че не мога още да пускам ЛС тука . Имам на една от китарите си Shaller / Floyd Rose - II / - те са аналогични като размери. Мисля че и на твоята китара е подобен. Може да сравниш размери нагледно и да решиш после какво да търсиш . А за разтройването има и вина понякога заключващият нът / особено китайските /.
  11. Браво , звучи си много добре. Между другото с какви струни си я планирал да я ползваш ? Погледнах в темата , но не намерих нищо за тях.
  12. https://www.youtube.com/watch?v=wwFjz8J9-So Благодарско за хубавият трак. И аз да дам моите пет стотинки по темата. Като парче записано от раз си има трески за дялане , но се надявам , че ще ви допадне.
  13. И аз на една от китарите си , смених винтовете с такива болтове и връзката става направо бетон. Желателно е вложките които се навиват в грифа да са бронзови , и трябва да се внимава като се прави цялата операция , но резултата си струва.
  14. Евала за готиният кавър и страхотното свирене .
  15. Сподели после като си вземеш китарата от лютиер , как се държи тремолото и какво е установено като проблем .
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.