Jump to content
Българският форум за музиканти

Топ потребители

  1. bluelemon

    bluelemon

    Members


    • Points

      4

    • Мнения

      1245


  2. CyberGene

    CyberGene

    Mods


    • Points

      3

    • Мнения

      1835


  3. Skala

    Skala

    новаци


    • Points

      2

    • Мнения

      15


  4. PlamenM

    PlamenM

    Members


    • Points

      2

    • Мнения

      759


Най харесвано

Showing content with the highest reputation on 10/30/18 във всички области

  1. Свърши ми кафето миналата седмица и още не беше дошла поръчката ми с новата стока. То в Пловдив една пекарна има и си взех малко да изкарам докато дойде. Ами кисела работа. Е точно затова днес ми пристигна MONSOONED MALABAR Green и BRAZIL IPANEMA YELLOW CATUAI. В събота на тераската като го пекна и съм в играта. Спрял съм се на няколко сорта които много ми харесват и си поръчвам по половинка от такива които не съм пробвал. А и е голям кеф да си го изпечеш и на другата сутрин прясно прясно да си го свариш. Освен това цялата къща мирише на кафе и рокинрол!
    4 points
  2. Успех да записвате в къщи с 90 ватовия амп. Всъщност в София има много малко места където 90 ватов лампов усилвател би бил полезен. Не че не е хубав. Хубав е. Ама няма да ви дадат да го усилите повече от 3.
    2 points
  3. Има разлика между двойно и двойно 1:2 екстракция (14г-28г) напитка от 100% арабика е нещо, което е силно като вкус, но с доста малко кофеин. Скоро пих някакво Нестле 2 в 1 на жената и ме заболя главата от него, т.е. удари ме. В смисъл ние кафеджиите сме навлезли в някакъв странен "балон" на кафеджийството, който е организиран много повече около пиниза, вкуса, приготвянето, процеса и т.н., отколкото около кофеина като самоцел. Така си мисля де.
    2 points
  4. Точно. Моите двойни са 18:36 (1:2) или 18:45 (1:2.5) според настроението и кофеиновия кик е чувствително по-слаб от масовото кафе по заведения и офиси. Пия ги заради вкуса най-вече и ме кефи да експериментирам. Принципно се имам за чувствителен към кофеина, но често се случва да си направя едно двойно еспресо след вечеря и до половин-един час да съм заспал като талпа Откакто се запалих по еспресото вкъщи (3-4 месеца) съм увеличил консумацията и може би съм развил лека "резистентност" към кофеина, но все още като нацеля някое гадно кафе навън или пия 2-3 в офиса ме "раздрусва" по неприятния начин. Това ме кара да си мисля, че няма проблем да си пийвам по повечко качествени кафенца вкъщи.
    1 point
  5. То ако става въпрос за глави това май са доста удачни варианти: https://www.thomann.de/gb/hugheskettner_tubemeister_deluxe_40.htm https://www.thomann.de/gb/hugheskettner_tubemeister_18_head.htm на добра цена в момента и по коментарите високо оценени ама няма къде да се чуят за съжаление Атенюатори и всякакви други глезотии по цялото шаси, интересна визия....
    1 point
  6. Под двойно аз имам предвид грамажа на сухото кафе на входа - 8 г. единично, 16 г. двойно. После вече някой си го пускат по-късо - ристрето, други по-дълго и т.н. Аз на 16-18 г. сухо кафе пускам 50 гр. напитка. В повечето заведения например от 8 гр. правят 100 гр. блудкаж в голяма чаша...
    1 point
  7. Абе да кажем, че не е задължително на всички да им харесва голям амп или пък дуъл, трипъл ректифайър с 1500 функции и дефиниран профил и желан звук на задкитарното устройство.
    1 point
  8. Да се похваля, че благодарение на EspressoH се сдобих с Gaggia Classic, модел преди 2015, настроена на 9,5 бара. Първи впечатления и директно сравнение със Saeco Poemia: Без да променям настройките на мелачката още първото кафе стана страхотно. 16-17 g зърна, двойна цедка, умерен tamp, получиха се 50-60 g за 30 s.: При гаджията струята е равномерна, напитката тече плавно, за разлика от саекото, където често изтичаше с прекъсване или само от едната страна. Отдавам го на по-ниското налягане и по-голямата глава и цедка. Самата ръкохватка е масивна и тежка, дава увереност. Цялата машина и ръкохватката се загряват, което според мен допринася за температурната стабилност. И двете машини са с малък бойлер/термоблок и лампичката се случва да гасне по време на екстракция, но гаджията е с по-мощни нагреватели и много по-бързо се възстановява. При саекото имах напоследък ранно изсветляване при някои кафета, с класика засега цветът е по-добър. Тестваното кафе - Espresso Vivace - на вкус е малко по-добро при гаджията, ще видим и с други сортове. Най-важното за мен е, че очаквам с гаджията да имам много голямо постоянство в качеството, което с досега нямаше как да стане.
    1 point
  9. Абе момчета, ей така от любопитство - вие по колко кафета на ден пиете?
    1 point
  10. За 1440 лева има бугера трирек и е много повече усилвател от разни фендери,маршали,портокали и т.н.Само проба един до друг дава реална представа кое какво е.Все пак всеки амп,за да го пробваш си е със стокови лампи и или звучи добре или не.Не мисля,че ако пробваш 90 ватов ще си вземеш малък за същите пари.Всяка лампова техника е еднакво капризна и си има особености и неспазването им води до неприятно пращене,пукане,брум и микрофонии.Успех с пробите и избора.
    1 point
  11. Е за какво се надуват тези кафе търговци, не виждам смисъл продават кафе не диаманти
    1 point
  12. Сетих се случката в Коферо каква беше. Бях си взимал от тях Бразилия, която е по моя вкус. Отидох пак да си я взема и беше свършила. Исках да ми дадат някакво кафе, което не е кисело. Препоръчаха ми някакво, забравих какво беше, може би Ел Салвадор (?), Еми кисельоч На следващия път ги питам пак за Бразилия, отново нямат и ми препоръчват пак същия Ел Салвадор уж като кафе, което не киселее И аз им казвам, че тоя Ел Салвадор ми киселее. При което почва едно заяждане: "няма как да киселее това кафе!". Е, хубаво, щом казвате, няма, сигурно си внушавам. Но аз културно, изобщо не се заяждам, стига се до това да ми предложат на място да ми направят Ел Салвадор, за да видя, че не е кисело и евентуално да ме убедят, че е нещо от техниката ми на приготвяне. Правят ми на супер-дупер машините си и... пак кисело, че май и по-зле от вкъщи. Казвам им го и се започва някакво убеждаване как всъщност това не е кисело, как критериите ми са погрешни, как може преди това да съм ял нещо или да не съм ял нещо... И че трябвало да опитам повече кафета и да разбера, че всъщност това не е кисело. Да не съм сравнявал по улиците... Казвам им, че сравнявам с Домани И те почват да плюят по Домани и как им били остарели схващанията и прегаряли кафетата. Малко българска работа
    1 point
  13. Тази китара струва 160 USD в Ali Express, с включен транспорт!Също така е лепнал логото накриво - ето линк за сравнение : https://www.aliexpress.com/item/Factory-Custom-new-rosewood-fingerboard-white-big-headstock-Head-Stratocaster-Electric-Guitar-1111/32855553068.html?spm=2114.search0204.3.79.2cdd3903Xp5KLH&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10065_10068_318_10890_319_10546_5731311_317_10548_5730311_10696_5728811_10084_10083_5729211_10618_452_10304_10307_5731411_10820_532_5731211_5731111_204_328_10059_10884_323_325_10887_5731511_100031_5731611_320_321_322_5731711_10103_5732011-5731411,searchweb201603_55,ppcSwitch_0_ppcChannel&algo_expid=280167a0-1301-43ef-b6c9-3aa78a7e168d-11&algo_pvid=280167a0-1301-43ef-b6c9-3aa78a7e168d
    1 point
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.