circles Публикувано Септември 16, 2009 Публикувано Септември 16, 2009 В двата варианта китарите са през единия от двата микрофона - една в ляво, една в дясно. Не съм чистил шумовете в паузите с Ноймана... Гласа е през У89-ката, барабаните - сбирщина. SM57 TEST U89 TEST Разликата не е ушевадна, но все пак я има. Мога да кача само китарите, ако на някой му е интересно Цитирай
synchu Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 Aбе бленд ще е най-добре като че ли. U89 е определено недооценен мик, защото повече са свикнали да свързват Нойманите с някакво оцветяване, според моите дискусии, а той си е доста чист микрофон. Цитирай
Telerig Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 + 1 глас за микс между двата Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 СМ-57 звучи по-тлъсто и ми харесва повече сякаш. И другото е ОК, но на мен лично и на моя лаптоп първото ми звучи по-добре! Поздрави! П.С.: И честито с новия микрофон Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 "По-тлъсто" е доста удачно, поне в конкретния случай. И на мен повече ми допада СМ57! Цитирай
musicman Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 Ноймъна е по брайт на моите слушалки евтини в бачкането. Може би това е оцветяването. Но е хубаво. Цитирай
circles Отговорено Септември 16, 2009 Автор Отговорено Септември 16, 2009 И на мен У89 ми звучи по брайт, а 57-цата, малко по мътен. Ще пробвам разни комбинации, да видим тогава каква манджа ще се получи... Данчо, мерси за помощта при тестването във Варна! Цитирай
sw1tched Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 На мен пък Нойман-а повече ми харесва в това сравнение, 57-цата е леко harsh. Струва ми се, че не са еднакво силни, което може да повлияе на избора. Пусни и само китарите Цитирай
Icarus Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 Aбе бленд ще е най-добре като че ли. Още веднъж +1. Мен ме кефят и двата звука, просто са различни. Не разбирам от миксове, но ми е правилно впечатление, че често в двата канала китарите са подобни - тоест едната е по-мътна, другата е по-светла, а и когато и аз съм пробвал така, е ставало приятно. Цитирай
Telerig Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 Аз затова между другото ми се стори добра идея да се пробва микс от двата - за да се вземе и от единия и от другия, а вече колко искаме да е "мътен" или "светъл" просто може да се подаде повечко единия или другия...на мен пък на слушалки АКГ К271 ноймана ми звучеше по "тлъст"...въпрос на място и на какво се слуша Цитирай
fLiSk Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 Вече имам и модем и тая вечер ще прослушам. Исках само да вметна че микса кондензаторен + динамичен едновременно е доста ползвана комбинация за "дебел" модерен китарен звук. И предлага много варианти за различен звук според позициите на микрофоните заради разликите във фазите. Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 Данчо, мерси за помощта при тестването във Варна! Няма проблем! Пак заповядай! П.С. Сергей се отчете с бутилка "Джак", така че, всичко е ОК отвсякъде! Цитирай
circles Отговорено Септември 16, 2009 Автор Отговорено Септември 16, 2009 (Редактирано) Ще мръднем малко извън София по празниците, като се върна ще запиша някой риф с двата, "пушката" и каквото имам, като хората този път... Със и без бас и бирибани, ще щракна и снимки, кое как изглежда. П.С. Ям и добавям букви в бързината... Редактирано Септември 16, 2009 от circles Цитирай
fLiSk Отговорено Септември 16, 2009 Отговорено Септември 16, 2009 Въй, въй и двете са много яки и трябва да се блендват ! А ако трябва да си избирам единия звук да остане, пу за Ноймана, много ми харесва какъв е объл и пълен звука (ама аз по принцип откривам напоследък че конденза по-ме радва от динамиката ) Цитирай
Recommended Posts