Jump to content
Българският форум за музиканти

Музикално самопредставяне и музикален рейтинг


Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Не ми се струва адекватно - първо, ако някой ме интересува кой е и какво може, проверявам в авторска музика две-три неща (ако е пуснал).

Второ - начина по който пише обикновено е достатъчно паказателен.

Трето -историята с иконките е доста ограничаваща- аз например, в момента свиря и траш с една кака, и акустично жазче с контрабаса (с друга кака), плюс всичките стандартни рокенрол истории по средата и т.н. - какво да си сложа - куче от порода Помияр, може би?.

 

Подобна идея и аз имам отдавна, но с по-различна реализация - всеки да си поства само в една тема в "Авторска музика "- така спестява време на хората, интересуващи се от него/неговата музика и става лесно проследяването на развитието, интересите му и др. работи ;)

Избягва се и относителното оценяване по този начин, тъй като всеки ще оценява с думи, пряко и е възможно да се проследи и въпросният оценил какъв е (понеже винаги има доста различни мнения и вкусове...).

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 72
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)
какво да си сложа - куче от порода Помияр, може би?.

 

Се ш'се сетиш един ден :hysterical::lol::hysterical:

Шегувка и :(

 

Всъщност формата не ме валнува каква може да е, но ще е готино наистина един автор в една тема. Абонаментче за любимите и т.н.

Редактирано от RockoBG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж това за "дискографиите" е по-свежа идея :) Дори ако на някой му се занимава, може да модне форума да може да се гласува за парче и да имаме класация топ... 10,20,50... за седмицата ,за годината... това ще е яко :) И дори освен това според мен може(дай боже) да отвори на някой врата за голямата сцена :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами мен това ми беше част от идеята, и по-точно приятната част, полезната е частта с рейтинга. Незнайно защо всички противници на идеята я видяха от възможно най-грешния ъгъл...

 

...taka li e? - a taka. - може да се предвиди възможност за представяне в до 3 категории да речем, имайки предвид че всички тук сме всестранно развити таланти :) да не говорим за това, че има хора, които примерно не свирят, но пък правят усилватели или ефекти, тези хора също може да получат съответен рейтинг, който ги идентифицира като такива пред начинаещите потребители, просто ще се представят с това, което им е слабост, било то свирене, записване, смесване, електроника и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Мисля,че изкуството е твърде пъстро и разнородно, за да може на негова база да се правят някакви рейтинги.

Освен това съм до голяма степен сигурен, че най-голям рейтинг ще имат хората, които пишат музика на нивото, харесвано от средностатистическият потребител на форума. А ти, LOE, винаги говориш за това, как масовото е гадно, което пък може и да се окаже така и в този случай.

Винаги съм бил на мнение, че изкуство насила не се прави и не мисля, че едно сравнително по-радикално решение в посока "подтикване" ще даде желаният резултат. То така или иначе пишещите потребители във форума си се знаем много добре. Мисля, че по-скоро ако пишем по-малко в Говорилня на теми като политика, световна конспирация и т.н., а се съсредоточим повече примерно в "авторска музика", "теория и композиране" и др., това ще има по-голямо влияние върху желаниято за музициране у съфорумци от каквито и да било рейтинги и икони, при положение че така или иначе си чешем езиците безполезно по какви ли не чудати теми, често твърде косвено свързани с музиката и практиките около нея.

 

Не мисля, че е необходим такъв раздел или система за рейтинги, защото раздел за авторска музика има, но сам виждаш, че не е най-посещаваният.

Много от хората влизат тук за да търсят съвет, за да си купят техника, за да потърсят помощ за нещо или просто да си поговорят.

Това е социална мрежа, която не е твърде тясно профилирана. Тя затова е и относително голяма.

 

Преди време имаше идея за радио Музикант.орг, но слушаемостта не беше голяма....

Изобщо когато човек се регистрира тук, често го прави или по гореизброените причини или за да се самоизтъкне в музикално отношение, да си направи банда и т.н.

Елеменът "интересуване от музиката на другите" е по-скоро рядко срещан и никой рейтинг няма да промени този факт.

Понеже познавам много съфорумци, мога със сигурност да кажа, че с изключение на единици, огромната част от хората, които са НАЙ-ДОБРИТЕ музиканти, четящи форума нито публикуват музика, нито си играят да пишат във форума, именно защото нямат ниакво желание да си чешат езиците и да се занимават с форуми въобще.

 

 

Според мен единствено нещо като периодична класация, в която всеки влиза и си гласува ако иска е разумно решение за отсяване на песните по някакъв критерий.

Нещо като това, за което говори РокоБГ също е разумен вариант.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но то сега и сега има тема със клипчета от типа "покажи какво можеш" поне във форума за барабани такаче може да прецениш всеки според собствените си критерии а и това самопредствяне дублира Utube и myspace кадето повечето ни съфорумци фигурират пък и на профила си всеки има някакво инфо или линк към уебсайт .

 

Мисля че едвали има нужда от подобно нещо. ;)

 

Пример:

 

Влизам си аз във форума и ми трябва китарист,гледам китарист-Х има рейтинг 6 той е най добрия значи няма да го погледна какъв е що е и дали може да свири дори няма да се опитам да осъществя някъв контакт и да поговоря с него,не просто бягай да бягаме към китарист-Х пише че е на 6 значи е най-добрия,затварям очи и избирам китарист-Х, брее колко много време спестих използвайки "удобния" рейтинг на форума. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също така би било добре ако това нещо може да се раздели по стилове, така че различните рейтинги да показват специалността на всеки един потребител, и съответно самите иконки на рейтинга да отразяват това. Например тези китаристи, които правят по-тежка музика да се обозначават с иконки на някакви по-ръбати китари, например warlock, джаз китаристи с разни по-джазменски китари и т.н., различни стилове да се обозначават със типичен за стила инструмент.

 

Китарите не са единствените инструменти в този форум... :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се струва удачно д аима и такъв раздел. По-добре всеки в подпис си да сложи по един линк с "тхе бест оф" в Тубата и всеки ще може да си предцени кой колко свири.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам един въпрос - кой ще го гледа тоя рейтинг ?

 

Откакто си оборудвах местенце за записване постоянно вися в авторска музика и джем да преслушвам нови неща и да си откривам върху какво да се "изхвърля" и честно казано, през 90% от времето съм единствения човек там - може да се бъркам но обикновено като погледна долу виждам само себе си в списъка с потребители.

 

При това положение, колко от музикантите ще се интересуват от тоя рейтинг ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Да, за съжаление и ти си напълно прав. То и аз вече рядко се мяркам там, а преди бях на всяка манджа -мерудия. Просто авторска вместо да става по масова, съвсем опустява с времето и все едни и същи двайсетина души си пишат там. Но вероятно така и трябва да е, всеки, в края на краищата би трябвало да прави каквото най му харесва из форума, да си прекарва врмето добре. А явно много малко хора се интересуват от правенето на музика. :)

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ЗабелЕзал съм че това идва много от срам. Много от хората си мислят, че като не могат да свирят перфектно, не трябва да пускат. Или че докато не го свършат, ама по най-идеалния начин, няма смисъл. Пък то, ако е така, аз примерно хептен трябва да не хващам китарата, щото има хора като теб и още няколко дето направо от воле ме забиват в земята.

 

Не щат да си показват магарията хората. Явно малко са отявлените магаретата като мен :)

Редактирано от fLiSk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Развитието на темата е всичко друго, освен изненадващо. Може би едната добра страна е, че хора като Кольо и Зашеф, хора, които са достатъчно показателни за това, какви музиканти стоят зад музикалното им мнение, идеята им се стори добра. Напълно очаквано обаче хората, които дават много акъл и в същото време не сме чули нищо от тях са против, тук е малко спорно дали действително идеята им се е сторила лоша или просто са се почуствали като мишени на предложението ми, за което все още мисля, че е добро, дори и след като изчетох вниматлено всички доводи в полза на противното. Представителите на властите във форума също не ме изненадаха с мнението си, и вече си мисля, че може би не трябваше да обричам идеята на провал, само защото идва от мен.

 

Само да не останете с грешното впечатление, че звуча като човек, който е разочарован - целта на предложението не е в мой интерес а в интерес на форума, който не е мой, а частен, и се ръководи не по музикантски и колективни, а по лични и преференциални принципи.

Редактирано от LOE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

:):):slap:;)

 

Ше ме извиняваш, ама ти пускаш 2 песни на година. Средно в добра година. А в мнението на мюзикмен има резон, защото ако някой държеше да си представи музиката, щеше да го направи.

Редактирано от fLiSk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^^Те т'ва баш не е така със всички. И не виждам защо трябва да е така. Аз примерно редовно пускам(пусках по-точно, че напоследък след семейните промени в последната година не остава никак време) въпреки множество грешки в изпълнение/ритмика/записи и т.н.

Идеята е все пак да се вижда накъде се движиш. Кое добре, кое зле. Може да нямам идея да продавам музика, но си имам вътрешната мотивация да вървя напред. Просто ме кефи един вид :)

А иначе Авторска музика е най-посещавания от мен раздел и аз съм абсолютно ЗА идеята да се сумират нещата от един автор в една тема. Рейтинговане мейтинговане и да стане и да не стане, аз персонално не виждам полза и лесен начин за реализация, който да обхване всички инструменти и умения...

 

 

ЕДИТ: баси те три мнения изтекли вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.