Към съдържанието


Снимка

Reaper

Reaper wave problem миди

  • Please log in to reply
313 отговора на тази тема

#31 Baby Thomas

Baby Thomas

    Professional Hater

  • Mods
  • 10577 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:AllTube AppleMac

Публикувано 24 юли 2008 - 11:16

С всеки хост е препоръчително да се ползва АСИО драйвера. Независимо каква карта се ползва. Другите видове драйвери (ДайректХ, WDM) имат латенция и не са хич удобни за работа.

#32 sardaesox

sardaesox

    Пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 956 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Бургас
  • Инструмент:китара

Публикувано 18 февруари 2009 - 08:08

Малко ми е тъп въпроса,ама.....Та значи инсталнах рипъра,започнах да нахвърлям миди траковете,обаче колкото и да рових не можах да открия опция
"duplicate track",иначе всичко в рипъра си работи на 6!сравних два уейв файла м/у рипър и кюбейс и звучаха съвсем еднакво,видимо и без спектрален анализатор и циклотронен ускорител :happy: .Та,ако някой има информация точно къде да натисна ще съм му много благодарен!!!

#33 abstract iv

abstract iv

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 231 Мнения:
  • Location:USA

Публикувано 19 февруари 2009 - 00:45

01 - Десен бутон на трака/Duplicate Selected Tracks!
02 - "сравних два уейв файла м/у рипър и кюбейс и звучаха съвсем еднакво,видимо и без спектрален анализатор и циклотронен ускорител " -> Това по какъв повод го пишеш?
03 - Наясно си че Reaper струва пари, нали?
04 - Поздрави :)!

#34 sardaesox

sardaesox

    Пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 956 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Бургас
  • Инструмент:китара

Публикувано 19 февруари 2009 - 05:27

:( Мислех ,че плащането е отложено за неопределеното бъдеще,веднага я махам :cheers2:

#35 abstract iv

abstract iv

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 231 Мнения:
  • Location:USA

Публикувано 19 февруари 2009 - 13:56

Не бе, ти ако искаш си работи с нея, то си е твоя работа, аз го споменах това защото просто все още доста хора мислят че тази програма е безплатна тъй като няма никакви ограничения във функциите й след изтичането на демо периода, и вероятно защото в началото наистина беше безплатна!
Cheers :greenball: !

#36 dr3amer

dr3amer

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 97 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:Дървен

Публикувано 10 март 2009 - 15:22

Да не отварям нова тема, ще питам тук - Рипъра ми не е регистриран, но докато правя нещо, от време на време се чува един... сигнал. Нещо като сигнал "свободно" на телефон, но само един път. Това понеже не е регнат ли е?

#37 Angelina Sekulova

Angelina Sekulova

    Тежко пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1082 Мнения:
  • Gender:Female
  • Инструмент:vocals

Публикувано 16 март 2009 - 09:32

^ И моят не е регистриран, но като го "оценя", ще си го купя за некомерсиални цели. Струва 50 долара.
Но имам въпроси (ако някой е по-навътре с тая програма).

1. Като пусна писта за запис с включен микрофон има закъснеине на сигнала, който ми е "монитор" в слушалките, от реалното време на гласа. Доколкото ми е известно, това се получава, ако има активни писти с входящ сигнал на миксера. Нямам отделен миксер. Има два софтуерни - на Windows-а и този на "перфектната" ;) ми карта Creative. Mute-вам всичко, което не ми трябва. Дори и wave-in канала (при положение, че все пак трябва да слушам плейбек, ама за проба). И... нъц! Пак закъснение. Any suggestions?

2. Като пусна да се възпроизвежда някакъв трак и курсорът се придвижва по хоризонталата, се чува "пуканка" при преминаване от един екран на следващ. Не съм пробвала да zoom-на трака на по-малък мащаб, но ми се иска да мога да го гледам и по-разгънат. И това не знам от какво е. (А и не знам дали ще остава в записа после, което е по-смущаващото).

Ще се радвам на коментари и tips. Благодаря предварително. :thumbs_up:

#38 Black Bird

Black Bird

    Black Bird

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5466 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Asenovgrad
  • Инструмент:Guitar

Публикувано 16 март 2009 - 10:07

Използваш ли Азио драйвери? Закъснението е латенсия.


Нещо важно за аудио работа с Азио драйвери:

1. Дай на My Computer с десен бутон Properties.
След това Advanced, после Performance -> Settings след това пак Advanced и избери Processor Scheduling, вместо Programs да е на Background services.


2.След това махни всякакви теми на Уиндоуса.


3. Дай на My Computer с десен бутон Properties.
След това Advanced, после Performance -> Settings - > Visual Effects ->избери Adjust for Best Performance.

Това ще спре всякакви ефекти за разкрасяване на Уиндоуса и ще освободи мощ за аудио програмите.

4. Дефрагментирай си С драйва с AusLogics Disk Defrag

Този пост е редактиран от Black Bird: 16 март 2009 - 10:09


#39 dr3amer

dr3amer

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 97 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:Дървен

Публикувано 21 март 2009 - 10:54

За пуканките - най-често се получават, когато процесора е претоварен и не може да ти просвири звука. Съветите, които Black Bird ти даде, ще са ти от полза, също така ако се получава пукане и кривене на звука отвори контролния панел на ASIO4АLL драйвера (ако си с него) и увеличи броя на семплите.
По моя проблем - тва звучеше като тестов сигнал, като телефона ми, когато му свършва батерията и нам си кво още... оказа се че не е от Рийпъра, а от един плугин - Voxengo Warmifier. Като го включа на някоя писта освен че "затопля" звука прави и тая мизерия... Махнах го и няма проблеми (това за обяснение, ако някой друг има същия проблем).

#40 Angelina Sekulova

Angelina Sekulova

    Тежко пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1082 Мнения:
  • Gender:Female
  • Инструмент:vocals

Публикувано 24 март 2009 - 22:29

^^ Черно Пиле, оправи се! :cheers2:
Дефрагментирах харда (т.е. всички твърди устройства, щото имам и един допълнетелн хард на USB порта на лаптопа).
Теми нямам качени.
Режимите на работа на Уиндоуса не смея да ги пипам, че с това си вадя хляба все пак...
Не ми е силна машината, но засега толкоз.
Мерси за съветите! :recourse:

#41 Black Bird

Black Bird

    Black Bird

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5466 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Asenovgrad
  • Инструмент:Guitar

Публикувано 24 март 2009 - 22:48

:recourse: Радвам се! :cheers2:

#42 bulby

bulby

    Мъждукащ

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2027 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia
  • Инструмент:strings

Публикувано 25 март 2009 - 15:26

Още едно отклонение по темата, но:

Според вас коя операционна система е по-добра за работа на Reaper, Vista 32 или Vista 64?

От отдавна се каня да си сложа Windows Vista x64, но до момента все още нямаше читави драйвери за картата ми (Audiophile 192) за тази OS. Днес обаче един колега ми разправя, че 64-битовата версия работела доста по-зле. Аз съм с Dual Core E8200 процесор и 4GB RAM и си мислех, че 64-битовата система ще е по-бърза?

#43 Sandman

Sandman

    Редовно навъртащ се

  • Members
  • PipPipPip
  • 172 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Plovdiv
  • Инструмент:piano

Публикувано 26 март 2009 - 01:23

Чисто като конфигурация не ти трябва 64 битова Виста. Мисълта ми е, че главно 64 битовата ОС се усеща с РАМ над 4 Гб. Нямам информация да дава някаква грандиозна разлика при РАМ до 4Гб. Само ще си навлечеш неприятности с драйвери за 64 битови ОС...
Music is everything!

#44 Адам

Адам

    Редовно навъртащ се

  • newbies
  • PipPipPip
  • 102 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София/Младост Каунти/
  • Инструмент:Бас Китара

Публикувано 26 март 2009 - 13:39

Не съм чувал да има драйвери за Audiophile 192 за виста. Ако пък решиш да пробваш, било то и с друга карта, знай, че всички продукти на Stainberg до 3-та версия включително, не палят на виста 64, за по-новите не знам. Тези програми, които ще ти тръгнат, ще си рабоят пак на 32 бита, въпреки, че си с 64 битова ОС. Единствено може да почувстваш някаква разлика при работа с мноого тежки проекти или работа с няколко програми едновременно, понеже тук нямаш ограничение за адресираната RAM памет към апликация /XP пуска до 1.5Гб за апликация/. Прецени дали нуждите ти го изискват преди да решиш да 'пробваш', все пак Reaper-a е доста лека програмка.

Този пост е редактиран от Адам: 26 март 2009 - 13:40


#45 bulby

bulby

    Мъждукащ

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2027 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Sofia
  • Инструмент:strings

Публикувано 26 март 2009 - 17:18

Ами като се замисля, обикновено не ползвам кой знае колко много тракове едновременно и не повече от 2-3 VST инструмента едновременно, тъй че ще сложа 32bit Vista :girl_witch: Благодаря много за отговорите!





Also tagged with one or more of these keywords: Reaper wave, problem, миди

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни