Jump to content
Българският форум за музиканти

dr3amer

Members
  • Мнения

    62
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от dr3amer

  1. Чейновете ми в 90% от случаите са TSE808 (на Onqel) > LeGion/LeXtac > LeCab с Catharsis импулси, наистина са му много готини нещата!
  2. OK, благодаря и на двамата, ще пробвам да ръчкам из настройките и на заплата ще взема някакъв хубав кабел, да видим тогава как ще е положението.
  3. Не съм описал правилно проблема - моя вина. При чист входящ сигнал, сиреч никакви ефекти, драйвове и тн всичко е точно, няма шум. Обаче ако сложа една обикновена TubeScreamer симулация + cabsim и без изобщо да пипам китарата шумът е на около -26дб (DAW: Reaper). Освен това по някаква причина нивото на входящия сигнал не може да се регулира през Recording Options на ОС-а. И на 1, и на 100 звучи еднакво и доста лесно стига до клипинг. На самия интерфейс пък няма врътка за нивото на линейния вход, а само за микрофона. Едит: друг кабел нямам, този не помня точно какъв е, но в случай че отида да купувам друг - какъв бихте ми препоръчали. За електрониката на китарата ме убедиха, че е наред. Носил съм я на проверка при познат и уж квалифициран човек.
  4. Здрасти форум, в момента имам http://line6.com/podstudioux1/ Искам да ви питам дали има по-добри варианти от него... Мисля евентуално да го продам и да доплатя още 50-70 лв. в случай че според вас си заслужава. Не ми харесва, защото ми се струва прекалено шумен, драйверите ми правят проблеми след всяка инсталация на уиндоус и тн... Проблемът, разбира се, е и в малко лошото ми свирене, но според вас може ли да се получи по-качествен звук с друг интерфейс. ПОД-фермата не ме кефи, не ми трябва и не мисля да я ползвам. ПС: Забравих, трябва да е USB
  5. dr3amer

    Reaper

    Когато добавиш емпетройката, задръж клавиш alt, доближи курсора до някой от двата края на item-a и като се появи ръчичка, кликни и влачи. Така променяш темпото, а ако ти се променя и тоналността - десен клик на парчето > Item properties... и търси Preserve pitch when changing play rate - трябва да има отметка, за да не се променя тоналността. PS: От менюто Item properties можеш и да промениш скоростта ръчно, в полето Playback rate.
  6. ^Китарният говорител НЯМА честотния обхват на човешко ухо, ако това си имал предвид. @Автора, кажи какъв ти е процесора и какъв ефект/звук искаш да изкараш, пък не излиза.
  7. ^ За такова нещо не трябва ли MIDI Pickup на китарата? ПС: Или просто не схванах иронията
  8. Много ми трябват ноти/табове/каквото там имате на песента на Kultur Shock Gigolo Amerikana. Aко някой има, нека ги сподели
  9. dr3amer

    Cubase/Nuendo

    При обработка в реално време ти трябва процесорна мощност - не си писал какво ти е CPU-то. А това, за което питаш, мисля, че е не само невъзможно (засега), но и безсмислено, защото си е точно същото като да заредиш няколко плъгина наведнъж...
  10. Drummer Nick, това, че баща ти ти казва да свириш на еди-кво си, а ти не искаш, най-много да ти убие желанието към музиката ИЗОБЩО, а от това няма по-гадно нещо на света. Просто говори с него - може пък да няма финансовата възможност да ти купи ел. китара, кой знае. Във всеки случай музиката трябва да е на първо място удоволствие. А и всички знаем, че "хубост насила не става". Като ти се свири на електрическа - направи каквото трябва, за да свириш на електрическа Мегадетчо, тоя бесен индивидуализъм не минава, когато с теб говорят хора с много повече опит, тъй да знаеш. Ясно че ти не дреме, не ми отговаряй Брато, kolio_k например, съм готов да се обзаложа на квото и да е, че има повече опит от теб. Най-малкото това, че си на 18 (ако наистина е така, по ника и възрастта в профила ти) не ти позволява да си свирил повече от него, ако ще с китара в ръка да си се родил. А и колкото и да си добър, това не ти оправдава поведението - писане All-Caps и тн.
  11. Сори, че ъпвам антична тема, но реших да питам тук - продават ли някои от магазините в София графитени блокчета за флойд, че смяна на струни + недоспиване = и пробвах какво ли не друго... В Икономов в Гоце Делчев ходих сутринта и нямат. Малкия ЦУМ и musicjam дали зареждат такива неща?
  12. За китара би могъл да пробваш MusicLab RealGuitar. Семплирана е, не е баш "истинска", но горе-долу звучи. Демо , има и още, разстърси се в youtube. PS: Baby Thomas по-горе я е казал, сори че се повтарям
  13. E, аз пък със сигурност повече няма да свиря с Guitar Rig 2. Сериозно, "купете си това или кабинетите ви ще ви премажат до смърт на някой гиг!" не е ли малко прекалено?! Че и потрепващ крак и смазана глава показват...
  14. dr3amer

    Overloud TH

    Малко допълнение към темата - сега махнах mute на line-in и така без софт или ефекти пак се чува само от ляво. Като вляза в настройките на Reaper и избера да може да приема само от Realtek HDA Primary input 2, не се чува нищо. Това, че единия канал изобщо липсва, може ли да е от кабела? В момента нямам друг, за да сравня, но сигурно е това...
  15. dr3amer

    Overloud TH

    Ами реинсталирах си Бозицата преди 2 дни и инсталирах отново самостоятелната версия на Overloud TH1 (VST-то така и не ще да тръгне). Та проблемът е, че сега програмата вади звука изцяло в левия канал. На индикаторите горе вдясно показва 80% ляво и 20% дясно, но всичко се чува вляво. С никой друг софт (Winamp, Guitar Rig 3&4, Reaper), плъгин или каквото и да е го няма този проблем. Ръчках в настройките на ASIO4All за ТН1 и нищо не се получава. Help??? Звуковата карта е вграден Realtek "High Definition" Audio. PS: От настройките на програмата са селектирани и двата input канала, но input индикатора също приема само ляво.
  16. Бегай при Пайнер, там в студията от никакви вокали правят всякакви! Е, може да се наложи да направиш по някоя "услуга", ама кво да се прави, изкуството иска жертви...
  17. Bass Surgery на Катц ме уби "Ми намирате коя нота ви залепва, слагате еди-кво-си и намалявате честотата й. И готово, айде да издаваме!" PS: Тъй де, не честотата, височината - пак всичко разбрах
  18. dr3amer

    Guitar Rig

    А защо просто да не остави само Guitar Rig да използва ASIO??? От къв зор Winamp да свири с него, а не с DirectSound??
  19. Вероятно защото това е тема във форума, и то популярна, и постоянно се пускат нови мнения Аз лично си я следя нея, първоначално мислех че въпросното pdf-че е нещо като книга или наръчник, но после видях, че не е.
  20. ^ Ето тук съм го качил в dox.bg. Oбщо взето представлява постовете в тази тема, събрани в едно pdf.
  21. dr3amer

    Acoustic Simulator

    По-малко високи, както musicman каза, и повече среди, и ще става
  22. dr3amer

    Dsk Keyz + Edirol Orchestral

    Свалих ги тия двете и реших да пробвам една проста идея. Ето я - казвайте какво мислите за звука. Баланс, панорама (малко хич я няма, ама...) и тн. Ще съм благодарен По-късно мога да постна настройки на плъгините, ако някой се интересува. Cheers!
  23. Изобщо не се размотавай, ами го довърши, добро е!
  24. Екстра е, особено ми хареса клийн звука. IMHO Оverloud TH1 бие и двете в подписа ти Нещо против да качиш пресета някъде?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.