Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
Baraban4ik

Продавам текст на песен

Recommended Posts

Здравейте, приятели! Нов съм във форума, извинявам се, ако вече има такава тема! Казвам се Иван Чорлев на 20г. съм, занимавам се с поезия от от 8-9 години, като имам вече две издадени стихосбирки - "Зазидани сълзи" и "Смърт отвъд живота". От скоро започнах да пиша и текстове на песни. В момента имам един готов текст, който бих желал да продам и евентуално да работя с някого в дългосрочен план! Моля Ви за съвет и евентуално да ме насочите към някого!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ще продадеш, ако има кой да купи. Т.е. някой трябва да прецени, че си заслужава да плати.

Публикувай си текста. Публикуван текст никой не може да ти открадне.

Лично аз си мисля, че за човек с 2 стихосбирки на 20 години има 2 варианта.

Или го тресе болна амбиция и си въобразява, че личното му творчество има някаква стойност или в някакви много редки случи става дума за нещо сериозно, например Петя Дубарова. Но това няма значение, ти публикувай текста, ако си заслужава, ще ти го купят.

Share this post


Link to post
Share on other sites

С две думи :) трябва първо да дадеш тук-таме някой безплатен текст, хората да те понаучат, да почнат да те харесват и чак тогава идва ред на заплащането. В началото така да тръгнеш да продаваш от нищото - няма такъв случай. 

 

Според мен най-удачният вариант е ако ти успееш да прецениш твоят текст на какъв изпълнител би паснал, да ги контактнеш директно и да им го предложиш безплатно , те да го направят и да стане яко парче, което вече ще ти натрупа червени точки. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By concept
   Здравейте!
   Понеже не можах много да се ориентирам, бих искал да попитам, дали има форум/тема, където да се продава музика/композиции. Не знам към кого да се обърнза, затова и пускам тази тема.
   Поздрави! :-) 
  • By Sawerd
   Наскоро го направих, ще се радвам да чуя мнения относно аранжимента и най-вече смесването.
    
   https://soundcloud.com/sawerd/8102015a
  • By Evildog70
   Искам да закупя процесор за пеене до сега не съм имал и не знам цените и добрите марки ако може някаква представа да ми споделите.....
  • By aitapeapea
   Колеги , дайте съвет . Как е най изгодно, лесно и бързо , да изпратя една китара с кейс в Австралия. Теглото е около 13-14кг. Колко би трябвало да струва това
   ?
  • By mitko5000
   Здравейте,
   От няколко години се занимавам с продуциране на електронна музика. Абсолютно самоук съм заради това нещата не стават бързо. Вече стихнах едно прилично ниво на създадените от мен тракове и мисля, че това което ме спира в моето развитие е техниката. 
   Още като започнах си взех нисък клас студийни слушалки - AKG K99. Мога да кажа, че съм ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОВОЛЕН. Според мен това беше изтрел в десятката. Много добри слушалки, които вече ме държат трета година.
   Преди няколко дни ме прасна по главата "гениалната" идея да си взема студийни монитори. До такъв извод стигнах след контакта ми с по-успели продуценти и четене на теми. Всички препоръчват да се ползват колони за миксиране и мастеринг. От там дойдоха доста въпросителни. След като си взема не скъпи монитори това ще подобри ли осезаемо работата ми? Дали най-накрая ще успея да докарам трак достатъчно качествен за издаването му в лейбъл?
   Та такааа... 
   Започнах да разглеждам модели. Бюджетното ми ограничение е до 360 лв (това е абсолютен максимум). Спрях се на 2 модела
   http://www.thomann.de/gb/maudio_bx5_d2.htm
   http://radoslavmusic.com/p/m-audio-bx5a-deluxe
   Някой ако може да каже разликата... Нещо не я виждам 
   и
   http://radoslavmusic.com/p/alesis-monitor-1-mk-ii
    
   Понеже бих пречил много на съседите и ми дойде "гениалната" идея да си направя някакво подобие на студио в мазата. Бих казал, че помещението е подходящо за целта. Доста е малко и няма да има нужда да увеличавам много. 
   Обаче за да правя студио ми трябват още неща. Някои може ли да ги сподели с мен. Знам, че за момента микрофон не искам. Нямам зорове да записвам вокали.
   Ако има някакво значение ще продуцирам транс и хаус за момента.
   Благодаря предварително!  
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.