Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте колеги! Решил съм да си взема envelope filter тъй като го предпочитам пред wah pedal. Искам нещо до 200-250 лева макс. Разгледах ehx micro Q tron,но четох много лоши мнения за него. Q tron plus е супер ,но ми идва скъпичък. Гледах и някакви Behringer филтри, но ми не ми хареса звука. Някой компетентен който има/е имал да препоръча нещо ,което да ми свърши работа и да е качествено за гореспоменатите пари?

Share this post


Link to post
Share on other sites

MXR-траква ок,ако не бях си купил Мooger(а) ,100% щях да си взема този на Dunlop,лично мнение разбира се.Мисля,че за парите които си отделил ще намериш читав втора ръка.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maxon имат добре звучащ модел, EBS - също, но не знам дали влиза в ценовата граница, която си определил. И двата можеш да чуеш в Мюзик Дивижън, а вероятно и да ги сравниш на място с Q Tron.

Mad Professor Snow White AutoWah e също чудесен вариант, но ще трябва да го поръчваш от чужбина. 

Втора ръка се оглеждай за Ibanez, имат много прилични ретро модели, въпрос на късмет е да изпадне подходящ. Behringer, както и Boss бих избягвал когато става дума за такъв тип ефект. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хубавите са скъпи и има защо. От евтините, разходи се до Фактор и тествай Digitech Bass Synth Wah. Преди няколко години имах едно такова за малко. Издаваше интересни звуци, но така и не можах да му намеря смислено приложение.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Търся нещо близко до този звук 

Edited by Tatkomecho

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By DaftFunk
   Привет. Имам един специфичен проблем с уа-то от което инак съм супер доволен!
   Когато натисна педала нагоре-надолу на моменти издава един "hiss" звук както когато потенциометъра е зацапан. Пръсвам го с почистващ спрей за електроника и потенциометри и се оправя. На дргугия ден пак същия звук започва. Дали потенциометъра е заминал или нещо друго трябва да се направил. Моля за съвет.
    
  • By Koobenot
   Въпроса ми е свързан с това, кой е определящият елемент за максималната допустимата мощност, която може да поеме един пасивен филтър от втори ред (бобина и кондензтор, 12 dB/octave) за озвучително тяло? На някои филтри например пише, че могат да се ползват само с крайни стъпала с мощност до 200 W. Коя характеристика на филтъра поставя това ограничение до 200 W – напрежението на кондензатора, напречното сечение на проводника на медната бобина или нещо друго?
   Пример: Разполага с филтър от втори ред с индуктивност на бобината 3,7 mH и кондензатор 33 uF, 100 V за високоворител 8 0hm. Каква е максималната мощност на стъпалото, което може да се ползва с този филтър и как се изчислява?
   Благодаря предварително.
  • By MusicDivision
   От днес 30.09.2014 официално Music Division представя марката Kemper Audio за България
   Преди няколко години Kemper представиха своята концепция за "клониране" на звуците на всеки един усилвател и я развиха до продукт, който Ви позволява да правите идентичен профайлинг на всеки ваш любим усилвател. Да, именно профайлинг, а не симулация. Това инженерно решение Ви позволява да имате не един, а всички свои любими усилватели в едно преносимо устройство, което можете да използвате както в студиото, така и на живо. Удоволствието напълно сами да профилирате различни усилватели, докато получите абсолютно идентично "копие" е високо ценено от много музиканти, звукови инженери и продуценти. В прикаченото видео можете да видите основните функции и възможности на вече прочутия Kemper Profiling Amp.
    
   https://www.youtube.com/watch?v=h0SmSl1aS1w
  • By svet.k
   Здравейте,
   Бях решил да го продавам въпросния процесор поради неудобството при смяната на пресетите му.
   Но последно като се заиграх с него откопчих това: https://soundcloud.com/svett_k/digitech-rp100a-demo. Като се има предвид че го продавам на цената на един не много добър дисторшън, няма смисъл. Та въпроса:
   Могат ли да се сменят двете бутончета под педалите ( те са направо на платката, може да се сложи нещо метално на мястото на педалите и с кабел да се свържат новите ) с нещо от тоя тип: http://c1.zzounds.com/media/quality,85/G21u_slant-4f3055cc1580c611eaea6d8b0fa334af.jpg
   В смисъл на идентичен принцип ли работят вдата вида?
   Имал съм подобен процесор - при него докато не си вдигнеш крака от педала не се местят пресетите (какъвто е проблема). 
   И съответно къде в Пловдив мога да намеря?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.