Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте, 

какво ви е мнението за акустичните китари на фендер и по-точно ниските класове?

Например: Fender CD-60 

Share this post


Link to post
Share on other sites

В ниския клас Ямаха и Уолдън са по добър избор. Лично мнение.

Share this post


Link to post
Share on other sites

В НИКАКЪВ случай не взимайте евтина акустика Fender!

Share this post


Link to post
Share on other sites

А какво ви е мнението за Stagg SW 206 CETU? 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Лошо! Явно насочеността е към ниския клас, затова и аз ще препоръчам Walden. Цена качество е в много добро съотношение! Имат големи наличности в Динакорд, ако нямате възможност за проба(която е почти задължителна) -  http://www.musicworld.bg/bg/m_1990000/Walden.html

п.п. Лично препоръчвам -  http://www.musicworld.bg/bg/m_1990000/i_19461/Walden_G570CE.html

Edited by Fashion

Share this post


Link to post
Share on other sites

...затова и аз ще препоръчам Walden. Цена качество е в много добро съотношение...

 

Напълно съм съгласен, скоро купих за приятел такава китара от Динакорд. За около 300 лв, с мек калъф, включен в цената. Съвсем приличен акустичен инструмент, има възможност за избор от няколко бройки.

Днешните акустични китари на Фендер, поне тези, които се предлагат на нашия пазар са меко казани отвратителни, могат да задоволят вкуса единствено на Киро Маречков. Други китайски свирки, при това много по-евтини са с далеч по-добър звук, ниищо, че не са с логото на известна фирма. Нищо общо със старото американско производство на акустични Фендер, с една 12-струнна тяхна китара свирих близо 10 години и съм с най-добри спомени. 

Също така си струва да се чуят китари на Корт и Ямаха, в никакъв случай Стаг. Преди време много добро ми направиха два модела на Корт, изключително удобни и със съвсем приличен акустичен тон. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

За 300лв вече можете да си купите Takamine G321, много по-добре нещо от Walden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Румене,бих казал ,че и Стаг върши работа,стига човек да си избере добра бройка..

Тук имам предвид и Вили Нешев,който е страшен китарист и си свири така на акустично стагче (доста удобна) измежду бойните китари и големия стар Маршъл.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Напълно съм съгласен с последния коментар за Stagg. Имам конкретно модела SW206CE и въобще не е лош. На 6, 7 години е и не е дал почти никакъв дефект. Единствения му кусур, е че с времето екшъна му стана малко по-висок, но това е лесно поправимо. За цената от 280 лв. по онова време с адаптер си беше супер. Изкарал е няколко участия и свирене по купони нищо си му няма. И ако някой пита дали отново бих си взел Stagg отговора ще е Не, но само и единствено защото ако си взема нова китара ще искам да е в по-високия клас.

Share this post


Link to post
Share on other sites

За всеки пътник си има влакове...

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Бицев,

 

ти си чудесен!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Имам Fender CD60CE Black и съм доволен от нея.Лошото е че ги правят в Китай и са недоизпипани.Има по-добре звучащи, както казаха колегите Walden,Yamaha,Takamine, но Fender-a има еквалайзер,тунер електроника на Fishman и е доста по-добре от Stagg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Само да отбележа, че този модел на Stagg, който см посочил е с електорника на Fishman. Лично съм пробвал китарата в магазин и е доста прилична за парите си. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Електрониката при  ниския клас акустични китари е от малко значение, ако нямате усилвател за акустична китара. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Харесването на Стаг е признак на лош музикантски вкус. Човекът пита за Фендер, не за някакви скапани тояги. Уважавайте темата и не му натрапвайте боклуци. Добрият Стаг е изхвърленият Стаг /не казвам продаденият, защото това е в сферата на фантазиите/. Това, че някой ваш познат дрънчи на някаква талпа като поеме огнена вода не значи, че тя става за свирене. Въпросът е да се препоръча инструмент, по-добър от китайските Фендери, а не нещо доказано калпаво. Така не помагате, а само си чешете езиците. Нека дават акъл само хората, които са сменили поне няколко акустични китари, както знаем свиренето на тях няма почти нищо общо с електрическите. Не подценявам уменията на когото и да е от "електрическите" китаристи, даже с един от тях свиря от известно време. Така че, моля по същество.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By Vasil Belezhkov
   "Криво чирпанско хоро" е написано в памет на кларинетиста (изпълнител и преподавател) акад. Петко Радев броени дни след кончината му в края на септември 2017 г. Първоначалният вид на пиесата е за духов оркестър, но и този вариант е направен почти паралелно с него.
  • By sabracadabra
   Ние сме трима и търсим четвъртия, който има 2-3 часа седмично да посвирим някои от най-яките парчета на METALLICA. ЛС или 0898 82 92 01
  • By slightly_stoopid
   ЗДРАВЕЙТЕ
   Търсят се басист и барабанист за авторски проект във Варна! Може и соло китара при силно желание и идейност! Предимство е, ако музикантите пишат и текстове!
   Не искам да се заключваме в определен стил. Важно е музикантите да имат идеи за развитие. Все пак като основни определящи стилове са рок ен рол, алтернатив, пънки, фънки, ска, реге, като самите песни също могат да преминават в различни стилове. Във времето ще се сформира звученето на групата.
   Важно е музикантите да имат време за поне два пъти на седмица да правим репетиции, да имат мотивация за записи и концерти не само във Варна.
   Който има интерес нека да пише тук или може за повече инфо да ме намери във фейсбук: https://www.facebook.com/slavi.yambolov
    
    
    
    
    
  • By hegemarth
   Здравейте! Наскоро се сетих за едни струни, които един приятел си беше купил. Попитах го, но той не помни какви са били, защото беше отдавна.
   Та, въпросните струни бяха с оплетка, а не намотка, както обикновените. Решил съм да си взема и аз едни, да ги пробвам, обаче не знам нито какъв модел се водят, нито марка. Ако някой знае и може да ме насочи, ще съм благодарен! :)
  • By wiseppman
   Аз, като всички, се ровя из Нета и разбира се, по въпроса за компресорите видях две противоположни мнения. Ако има примерно 2 компресора, един пич показва някакви графики и твърди, че така звука и състейна се скапва. А от друга страна в менюълите на производителите чета, че повече компресори един след друг подобряват драстично звука. И се чудя на кого да вярвам! Затова се питам, някой има ли опит с такава конфигурация?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.