Jump to content
Българският форум за музиканти

ProjectHamsterdam

Members
 • Content Count

  780
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

ProjectHamsterdam last won the day on November 12 2019

ProjectHamsterdam had the most liked content!

Community Reputation

76 Excellent

About ProjectHamsterdam

 • Rank
  Misery loves company
 • Birthday 03/28/1983

Previous Fields

 • Инструмент
  Ibanez RG7621 w/Dimarzios

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Пловдив

Recent Profile Visitors

1,098 profile views
 1. ProjectHamsterdam

  Peavey Classic 20 - Reborn

  Честито! С останалите части - направи още 1 амп. Тамън така ще се размножават.
 2. ProjectHamsterdam

  1x12 DIY озвучително тяло за бас

  Една картинка на листа шперплат преди разкрой: Обявеното на етикета качество е Д/Д, тоест най-ниското възможно според тази произволна легенда за окачествяване. Остатъкът от листа някой ден ще се превърне в 2х12 китарен кабинет...вероятно също толкова "гол".
 3. ProjectHamsterdam

  1x12 DIY озвучително тяло за бас

  @patzo Благодаря за отговора! Да, главните цели на проекта бяха: -начесване на крастата - да направим нещо със собствените си ръце, а и да не ръждясат инструментите -ниска себестойност -компактно / да заема възможно най-малко място -да няма компромиси със звука - да е поне добър, клонящ към суперяк -външният вид - стил “рустик” е допустим, но все пак да не е грозно Естествено, тук няма претенция да е ползван висококачествен материал, камо ли с изразени шарки и добър външен вид. По-скоро да няма много чепове - в магазина ми позволиха да си избера листа измежду няколко други, което беше готино, предвид че не са специализиран склад за дървен материал. Стойността на шперплата за този проект излезе под 25лв с разкрояването и рязането - за структурно изряден 9-пластов шперплат без кухини и само с 1-2 видими чепа за цялото парче. Нататък смятам че нямам право да се оплаквам, дори се получи доста добре. ;)
 4. ProjectHamsterdam

  1x12 DIY озвучително тяло за бас

  @dzwer, благодаря! Вариантът с решетка /просечена ламарина/ го видях от колегата @Mephistofel, при него се беше получило много добре. Но този говорител специално не ме предразполага, защото е пренавиван и лепен, не става много за показване. Това с оребряването е добро, смятам да го пробвам в някой бъдещ проект. Отдавна имам мерак да се пробвам на ElectroVoice TL806 плановете, там би отивало да има extra-bracing.
 5. ProjectHamsterdam

  1x12 DIY озвучително тяло за бас

  Благодаря! И за препоръката също, не съм чувал тази марка, ще я проуча. В този случай ползвахме байц за дърво цвят "бор" марка Timmer (произвежда се в България от Оргахим). За запечатване - аерозолен лак за дърво от LIDL за 5лв спрея. Стана доста по-жълто/оранжево от оригиналния цвят на шперплата - може да се сравни с това което се вижда на снимката без говорител, отвътре не е байцвано. Лакът е лъскав, на доста от снимките има отблясъци, които изглеждат като по-светли участъци, но цветът наживо не е толкова неравен. Timmer правят и масло за дърво за около 16лв опаковката, но не съм го пробвал и реших да не рискувам. Следващият проект, който ми е готов сглобен и само чака шлайфане и боядисване е 1х12 китарен кабинет от 21mm брезов шперплат - чудя се какво да използвам там. Пробвахме същия байц на една останала дъска от брезовия шперплат - става оранжево като морков, но брезата няма такива изразени шарки и чепове като тополата, не знам накрая да не изглежда като минат с блажна боя. За плата - сравнително добър е, имам останал материал от едно парче, с което правих един 1х12 и един 2х12 кабинет. Там сравнявах със и без грил и беше ОК. Този плат наистина е доста рехав, почти прозрачен и по моя опит не променя звука. Не съм сигурен дали това което линкнах е същия плат, но съм го вземал преди много време от Мегавойс София, италиански е и беше описан като "акустично прозрачен плат". Преди това бях пробвал грил от дамаска за мебели за 2х12 кабинета, разваляше звука осезаемо. Другият вариант който разучавам е с просечена ламарина, но много се прашат говорителите, а и пречи на поставянето на микрофон както аз искам, затова не го предпочитам. Вероятно ще трябва да се прежаля да поръчам от tubetown.de истински грилклот и малко tubing, за да стане "като истинско". ПП: Пропуснах да напиша точният модел на говорителя - Celestion K12T200, а размерите на озвучителното тяло са взаимствани от SWR Workingman 12 combo.
 6. ProjectHamsterdam

  1x12 DIY озвучително тяло за бас

  Благодаря за коментара, Тони! Задължително ще има плат отпред - още не съм го довършил, но е предвиден. Не е grillcloth, но съм се снабдил с черен "звукопропусклив плат за тонколони", остава само да изрежа рамката и да го опна на нея. Сега е недовършен, и мен леко ме дразни, но като го приключим ще има снимка и с грил. ПП: Звукът е добър. Разполагам с няколко комбота за бас (Peavey 1x15' [затворен обем], Hartke 1x15' [бас-рефлекс], Ashdown 1x10' [бас-рефлекс]), за момента това се бори за 1во място с Hartke-то.
 7. ProjectHamsterdam

  1x12 DIY озвучително тяло за бас

  Привет! Всеки коментар е добре дошъл. :) Монтажът на говорителя е от външната страна (front-loaded), тоест не се налага да има подвижен гръб. Затова гърбът и лицето са перманентно залепени с PVA лепило - дърво за дърво. За добро закрепване са фиксирани освен към страните и към рамки от летви с размер 2х2.5см монтирани отвътре на кабинета. Частите се захващат със стяги и съхнат около седмица (не е необходимо да съхне толкова дълго, просто го зарязвам със стягите и се връщам когато имам време - след уикенд или два). След тази процедура сглобката е толкова здрава, че няма смисъл от допълнително укрепване с дибли. Ето една снимка на вътрешността на кабинета: По същия начин са залепени и страните една за друга - да си кажа честно, не смятам че имаше нужда да слагам дибли и отстрани - след изсъхване сглобката стана много здрава, просто ми харесват на външен вид...
 8. Привет уважаеми музиканти и майстори, Представям на Вашето внимание едно малко и симпатично бас кабинетче, което направихме за/с колегата @fracture. 18мм тополов шперплат, бас говорител 12' Celestion 200w (благодарение на peci в музикантския базар). Правено е по размери на SWR WorkingMan 12' Combo, което ползва същия говорител. При пробата прозвуча много приятно и отчетливо, без бръждене или резонанси на тоновете по грифа. Дизайнът е....home-made, аз си го харесвам. :)
 9. До 30/11/2018г - "специална цена" за Sennheiser E 906 от 99 EUR (194 BGN). https://www.thomann.de/intl/bg/sennheiser_e_906.htm Мисля, че обичайно вървеше около 370 BGN, поне толкова е цената в други сайтове.
 10. Освен всичко изброено дотук - ако усилвателят има FX Loop (Send/Return) - напръскай добре жаковете с контактен спрей и включи-изключи няколко пъти един кабел. Възможно е да прекъсва сигнала оттам (обикновено от Return-a). Ако се окаже че е от това, може да оставиш преманентно един къс кабел да седи включен в FX Loop-a, ще реши проблема.
 11. ProjectHamsterdam

  Анкета за стрийминг услугите 2018

  Ползвам Spotify Premium на iPhone и PC. Харесва ми интерфейса, а което го няма в Spotify обикновено го няма и в другите платформи. Apple Music бях пуснал безплатен тримесечен абонамент, но го спрях. Аудио качеството е малко по-добро от на Spotify, но интерфейсът е като от '98г първите аматьорски интернет сайтове... В Spotify също изчезват неща - ето 14 страници тема за изчезващи албуми, специално на лейбъла Nuclear Blast. Но проблемът се твърди че е на лейбъла, не на платформата, а изчезналите неща ги няма и на другите платформи.
 12. ProjectHamsterdam

  Gibson Owners' Club Bg

  В рамките на дискусията на цените, днес видях че има намаление на Gibson в Musicstore.de Около 900 EUR за по-евтините модели Les Paul Studio и около 1000 EUR за Les Paul Less+ (тази разновидност я чувам за пръв път в живота си - доколкото разбрах е с по-тънко тяло, но "истински" Gibson звук). Някой свирил ли е на такова животно?
 13. ProjectHamsterdam

  Ibanez 5 way switch

  @Baby_Thomas благодаря за линка към сайта на Eyb, изглежда техният модел M ще свърши работа. Посоченият в листовката пример за 2 хъмбъкъра е почти същият, с изключение на поз.2 (Neck Humbucker - parallel), но мисля че с малко обмисляне на схемите ще може да се свърже да върши същата работа като оригиналния switch.
 14. ProjectHamsterdam

  Ibanez 5 way switch

  Здрасти, извинявай но това е съвсем погрешно изказване. Посоченият от мен 5-way switch се произвежда специално за Ibanez и позволява свързване по позиции както следва (за 2 хъмбъкър адаптера): 1 Neck - Series 2 Neck - Parallel 3 Bridge + Neck - Series Humbuckers 4 Bridge + Neck - Split Coils 5 Bridge - Series "Обикновените" 5-way превключватели не позволяват настройки No 2 и No 4. Купих си Dimarzio Superswitch, който позволява всякакви комбинации, него обаче не мога да го монтирам защото е с 2 платки една върху друга и няма място в китарата. Понеже моят ключ беше много износен и прекъсваше, накрая си купих Schaller 15090000 105SF 5 Way Switch колкото да има някакъв - този модел със сигурност не става, това е ключ за страт с 3 адаптера и не е пригоден за китара с 2 хъмбъкъра. Ефективно работи като 3-позиционен ключ. Предполагам, че някой от тези модели ще свърши работа, но не ми се дават 40лева само за да експериментирам: Switch 1 Switch 2 Switch 3 Та някой запознат има ли или направо да бодвам един 3-way и да се свършват мъките?
 15. ProjectHamsterdam

  Ibanez 5 way switch

  Привет! Някой знае ли откъде може да се купи 5-степенния превключвател за 2 хъмбъкъра на Ibanez - или негов аналог (на Schaller например): (трябва ми точно за RG7621 както е споменал по-горе @killer) По схемата която дават в сайта на Ibanez моделът на switch-a се води SC2502W. (СХЕМА) Благодаря предварително!
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.