Jump to content
Българският форум за музиканти

Firesound 3 препоръки


Recommended Posts

Здравейте, започвам проектирането на нова версия на Firesound. Концепцията е същата. Променена е най-вече кутията. Вече всичко минава през 3Д чертеж и кутията ще е направена напълно професионално.

 

Бих искал симетрично на Ц-К копчето за смяна на 3-те режима което се намира от дясно да има същото и от ляво. Все още не съм сигурен какво точно трябва да прави това копче и за това реших да питам тук какво би ви харесало да има като допълнение. Мястото наистина е ограничено и задължително ще е едно Ц-К. Така ще се запази симетрията - нещо което харесвам ;)

 

Сегашната ми идея, не знам дали е най-добрата, е копчето да сменя пак в 3 режима: повече гейн, нормален и повече изходно ниво. Евентуално вътре ще има джъмпер за да може да се избира дали да има хем повече гейн, хем повече изходно ниво. Не знам дали е нужно това за такъв тип ефект. Все пак той не е за твърда музика. Алтернатива това Ц-ка да прави честотни корекции. Ако ще прави честотни корекции какво би било добре за ефекта?

 

 

За момента чертежа изглежда така:

sketch.JPG

За по-нагледно махнах горния капак и платката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 36
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Аз лично бих добавил един бууст канал, който да се вкл./изкл. с още един DPDT суич, а ЦК-то може да управлява дали ще работи И самостоятелно или само в комбинация с досегашната овърдрайв схема. Нещо като Fulltone Fulldrive 2 Mosfet, но да има опция бууст канала да работи И самостоятелно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да има 2 фуутсуича. Искам да запазя концепцията на "малката кутийка".

 

До колкото разбирам имаш предвид цъкайки Ц-К-то, вече фуутсуича да работи като смяна на овъдрайв/овърдрайв+бууст ли?

Но тогава няма да може да се спре ефекта. тоест, за да се мине в байпас ще трябва да се цъкне Ц-К-то. Като се замисля, ще стане егати и комутацията вътре, а мястото е наистина ограничено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Oсвен това аз мисля лично, че има достатъчно драйв в текущия си вариант, а един честотен бууст при всички случаи ще даде и допълнително усилване (бууст) така или иначе.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кутийката ще си е същата, само я завърташ на 90* и слагаш два бутона малко под надлъжната й среда, а корекциите и ЦК-тата горе над тях - ще стане като оня Фуллтон.

След това второто и досега неизползвано ЦК ще сменя двата режима:

В единия режим имаш байпас, само драйв, бууст + драйв - от единия суич се командва дали да е на байпас или да е вкл. ефекта, а от другия се определя дали имаш само драйв или и бууст (така работи и Фуллтон ефекта);

В другия режим имаш само бууст, само драйв, бууст + драйв - от единия суич си вкл./изкл. драйва, от другия суич си вкл./изкл. бууста. Можеш да пуснеш който си искаш или И двата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здраст Ники FireSound2 е супер,даже скоро записвахме с него директно в пулт,и резултата е покъртителен,направо дори не ми се вярва!!!!

Бих ти препоръчал да се сложат шанаджийски тримери на платката и така да се коригират някои от параметрите-кои ти трябва да решиш.Аз например бих искал повече гейн на долното положение на ключето.Така хем ефекта ти ще бъде по настройваем по ухото и ампа на клиента,хем няма да се оскъпи много крайния продукт!Успех и дано да вземеш под внимание моето мнение!!!Ай лав файърсаунд!!Записвам се в waitlist за 3 ката

Редактирано от serengeti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ники и аз подкрепям идеята за педал с бууст. Може да не е файърсаунд 3, а нещо ново, но наистина драйв педал, който има отделен бууст дори само за изходния сигнал (еле па и отделни тонкорекции, но не знам може ли) би било чудесно. Нещо като сансамповете на Стъмпи и Стойо, но да е драйв, ше е наистина готино. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо поздравления за работата по дизайна- наистина е впечатляващо! Ако имаш желание сподели нещо за програмата.(отделните елементи макроси ли са или си чертал всичко?)

Конкретно по темата- аз лично предпочитам ефекта, да има доволно много тон- контроли- ниски, среди, високи, презънс, но както виждам проекта е вече в по- напреднала фаза, затова нека ако е възможно ключето да е нещо като при санс-ампа- да превключва различни симулации, които отчасти биха "покрили" липсата на повече врътки за тон-контрол. Успех с начинанието!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

програмата е солид уоркс. Част от елементите съм ги взел от 3dcontentcentral.com

 

Ефектът няма честотни симулации няма и да има. Искам да се придържам към първоначалният замисъл на ефекта а той е надграждане на класическите овърдрайви с повече възможности. Не гоня да правя аналогов процесор с 1000 копчета. Кому е нужно. Искам само леко да разширя диапазоните, а не драстични промени. Копчето го мисля най-вече, за да направи визията напълно симетрична. Сегашната несиметрия не ми харесва особено. Тия дни ще експериментирам. Май пак се очертава да ходя на гости на приятели китаристи...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми харесва концепцията за второто цк да е +гейн/нормал/+бууст, и аз се записвам в шедулето за ФС3 :music336:

Редактирано от death^metal
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не разбирам съвсем, но всеки иска драйв/бууст модификация - не ви ли стига този, който е наличен вече? Според мен е повече от достатъчен.

 

Опцията за честотен бууст според мен дава доста повече разнобразие на ефекта (а и повече драйв освен всичко друго).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

нищо не бутай, а сложи старото ключе в средата между трите потенциометъра и проблемът със симетрията е разрешен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Идеята е, ако ползваш драйва непрекъснато, за да буустваш драйва на даден амп, в един момент да можеш да повдигнеш изходния сигнал за соло. Да, може би само с честотен (на средите най-вече) сигурно също ще се получи, ама от скромния си опит знам, че не винаги става т.е. за мен зависи от помещението, и не само разбира се, понякога е достатъчно и без бууст понякога трябва и именно за този случай, в който се налага.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.