Nikifena Публикувано Февруари 21, 2011 Share Публикувано Февруари 21, 2011 Здравейте, започвам проектирането на нова версия на Firesound. Концепцията е същата. Променена е най-вече кутията. Вече всичко минава през 3Д чертеж и кутията ще е направена напълно професионално. Бих искал симетрично на Ц-К копчето за смяна на 3-те режима което се намира от дясно да има същото и от ляво. Все още не съм сигурен какво точно трябва да прави това копче и за това реших да питам тук какво би ви харесало да има като допълнение. Мястото наистина е ограничено и задължително ще е едно Ц-К. Така ще се запази симетрията - нещо което харесвам Сегашната ми идея, не знам дали е най-добрата, е копчето да сменя пак в 3 режима: повече гейн, нормален и повече изходно ниво. Евентуално вътре ще има джъмпер за да може да се избира дали да има хем повече гейн, хем повече изходно ниво. Не знам дали е нужно това за такъв тип ефект. Все пак той не е за твърда музика. Алтернатива това Ц-ка да прави честотни корекции. Ако ще прави честотни корекции какво би било добре за ефекта? За момента чертежа изглежда така: За по-нагледно махнах горния капак и платката. 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Февруари 21, 2011 Share Отговорено Февруари 21, 2011 Честотни корекции! Като тук - http://www.suhrguitars.com/effects/koko.aspx Mid & Hi boost Или Mid & low boost Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Февруари 21, 2011 Share Отговорено Февруари 21, 2011 Аз лично бих добавил един бууст канал, който да се вкл./изкл. с още един DPDT суич, а ЦК-то може да управлява дали ще работи И самостоятелно или само в комбинация с досегашната овърдрайв схема. Нещо като Fulltone Fulldrive 2 Mosfet, но да има опция бууст канала да работи И самостоятелно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Февруари 21, 2011 Автор Share Отговорено Февруари 21, 2011 Не искам да има 2 фуутсуича. Искам да запазя концепцията на "малката кутийка". До колкото разбирам имаш предвид цъкайки Ц-К-то, вече фуутсуича да работи като смяна на овъдрайв/овърдрайв+бууст ли? Но тогава няма да може да се спре ефекта. тоест, за да се мине в байпас ще трябва да се цъкне Ц-К-то. Като се замисля, ще стане егати и комутацията вътре, а мястото е наистина ограничено. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Февруари 21, 2011 Share Отговорено Февруари 21, 2011 Oсвен това аз мисля лично, че има достатъчно драйв в текущия си вариант, а един честотен бууст при всички случаи ще даде и допълнително усилване (бууст) така или иначе. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Февруари 21, 2011 Share Отговорено Февруари 21, 2011 Кутийката ще си е същата, само я завърташ на 90* и слагаш два бутона малко под надлъжната й среда, а корекциите и ЦК-тата горе над тях - ще стане като оня Фуллтон. След това второто и досега неизползвано ЦК ще сменя двата режима: В единия режим имаш байпас, само драйв, бууст + драйв - от единия суич се командва дали да е на байпас или да е вкл. ефекта, а от другия се определя дали имаш само драйв или и бууст (така работи и Фуллтон ефекта); В другия режим имаш само бууст, само драйв, бууст + драйв - от единия суич си вкл./изкл. драйва, от другия суич си вкл./изкл. бууста. Можеш да пуснеш който си искаш или И двата. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Февруари 21, 2011 Share Отговорено Февруари 21, 2011 (Редактирано) Здраст Ники FireSound2 е супер,даже скоро записвахме с него директно в пулт,и резултата е покъртителен,направо дори не ми се вярва!!!! Бих ти препоръчал да се сложат шанаджийски тримери на платката и така да се коригират някои от параметрите-кои ти трябва да решиш.Аз например бих искал повече гейн на долното положение на ключето.Така хем ефекта ти ще бъде по настройваем по ухото и ампа на клиента,хем няма да се оскъпи много крайния продукт!Успех и дано да вземеш под внимание моето мнение!!!Ай лав файърсаунд!!Записвам се в waitlist за 3 ката Редактирано Февруари 21, 2011 от serengeti 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MrDeath Отговорено Февруари 21, 2011 Share Отговорено Февруари 21, 2011 Ники и аз подкрепям идеята за педал с бууст. Може да не е файърсаунд 3, а нещо ново, но наистина драйв педал, който има отделен бууст дори само за изходния сигнал (еле па и отделни тонкорекции, но не знам може ли) би било чудесно. Нещо като сансамповете на Стъмпи и Стойо, но да е драйв, ше е наистина готино. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Linchpin Отговорено Февруари 21, 2011 Share Отговорено Февруари 21, 2011 Първо поздравления за работата по дизайна- наистина е впечатляващо! Ако имаш желание сподели нещо за програмата.(отделните елементи макроси ли са или си чертал всичко?) Конкретно по темата- аз лично предпочитам ефекта, да има доволно много тон- контроли- ниски, среди, високи, презънс, но както виждам проекта е вече в по- напреднала фаза, затова нека ако е възможно ключето да е нещо като при санс-ампа- да превключва различни симулации, които отчасти биха "покрили" липсата на повече врътки за тон-контрол. Успех с начинанието! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Февруари 21, 2011 Автор Share Отговорено Февруари 21, 2011 програмата е солид уоркс. Част от елементите съм ги взел от 3dcontentcentral.com Ефектът няма честотни симулации няма и да има. Искам да се придържам към първоначалният замисъл на ефекта а той е надграждане на класическите овърдрайви с повече възможности. Не гоня да правя аналогов процесор с 1000 копчета. Кому е нужно. Искам само леко да разширя диапазоните, а не драстични промени. Копчето го мисля най-вече, за да направи визията напълно симетрична. Сегашната несиметрия не ми харесва особено. Тия дни ще експериментирам. Май пак се очертава да ходя на гости на приятели китаристи... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockstar666 Отговорено Февруари 22, 2011 Share Отговорено Февруари 22, 2011 А ако ЦК - то е по-малко и го монтираш странично? Нещо като при уа-уа педалите!? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
death^metal Отговорено Февруари 22, 2011 Share Отговорено Февруари 22, 2011 (Редактирано) На мен ми харесва концепцията за второто цк да е +гейн/нормал/+бууст, и аз се записвам в шедулето за ФС3 Редактирано Февруари 22, 2011 от death^metal Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Февруари 22, 2011 Share Отговорено Февруари 22, 2011 Аз не разбирам съвсем, но всеки иска драйв/бууст модификация - не ви ли стига този, който е наличен вече? Според мен е повече от достатъчен. Опцията за честотен бууст според мен дава доста повече разнобразие на ефекта (а и повече драйв освен всичко друго). 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fallenblood Отговорено Февруари 22, 2011 Share Отговорено Февруари 22, 2011 нищо не бутай, а сложи старото ключе в средата между трите потенциометъра и проблемът със симетрията е разрешен 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MrDeath Отговорено Февруари 22, 2011 Share Отговорено Февруари 22, 2011 ^Идеята е, ако ползваш драйва непрекъснато, за да буустваш драйва на даден амп, в един момент да можеш да повдигнеш изходния сигнал за соло. Да, може би само с честотен (на средите най-вече) сигурно също ще се получи, ама от скромния си опит знам, че не винаги става т.е. за мен зависи от помещението, и не само разбира се, понякога е достатъчно и без бууст понякога трябва и именно за този случай, в който се налага. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts