GrashOverride Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 Daniel Barenboim, Valentina Lisitsa... Цитирай
yassen-te Отговорено Март 6, 2010 Отговорено Март 6, 2010 а от "нашите" Ясенчо от Д2... много благодаря,но или съм аз (Ясен) от група ТЕ,или е Краси от D2 Апропо,отдавна не бях влизал във форума,та се позачетох.Бих искал да споделя,че пианистите,които са ми любими и от които съм се учил са доста!Например Дейвид Пейдж(ТОТО),Майк Линдъп(Level 42),Джо Семпъл(Forplay),Дейв Грусин,Кени Къркленд(STING),Ейтор Гунарсон(MEZZOFORTE),Джордж Дюк,Джон(Йон) Лорд...както и от много български:Живко Петров,Пармаков,Ачо Заберски,Константин Цеков и Румен Бояджиев(ФСБ),Милчо Левиев,Кристиян Илиев(вече в КУ-КУ бенд)...всъщност наистина са много!Това,което исках да кажа е,че от всеки музикант можем да почерпим опит,независимо дали е български,или не.Същото важи и за стиловете музика!Поне за мен 1 Цитирай
Георги Мърхов Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 Определено Валентина Лисица! Също така и Марта Аргирих. Цитирай
muzikanta_mari Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 (Редактирано) Хехе станала е грешка...извинявай yassen-te ако нещо....теб имах в предвид (объркал съм се) Редактирано Март 7, 2010 от muzikanta_mari Цитирай
yassen-te Отговорено Март 7, 2010 Отговорено Март 7, 2010 Хехе станала е грешка...извинявай yassen-te ако нещо....теб имах в предвид (объркал съм се) Е няма нищо де,аз на майтап го приемам :-)...Пък и с Краси сме си приятели Цитирай
Ивелин Отговорено Март 9, 2010 Отговорено Март 9, 2010 Не видях някой да споменава Eythor Gunnarsson. Цитирай
yassen-te Отговорено Март 9, 2010 Отговорено Март 9, 2010 Не видях някой да споменава Eythor Gunnarsson. Няколко поста по-нагоре Цитирай
CyberGene Отговорено Март 9, 2010 Отговорено Март 9, 2010 Гледам темата е изкарана от забвението, а се оказа, че всъщност аз съм писал по нея, при това първото ми мнение в тоя форум е било точно по тази тема преди 5 години. Здравейте на всички, ето ме и мен - един некадърен джазмен Аз не мога да изтъкна само един любим пианист, но Хърби е най-най... Иначе се кефя още на Ръсел Феранте, Брад Мелдау, Чик Къриа, Мишел Петручани, Бил Еванс, Кени Вернер, Кени Барън. А иначе по въпроса за класиката - Кийт Джарет е страхотен класически изпълнител и дори повече ми харесват неговите изпълнения на Добре-Темперираното Пиано, отколкото тези на Глен Гулд, да речем. Но той самият нещо май не ми е точно на моята вълна като джаз... От българите - Живко Петров май е най-як! След 5 години май почти нямам какво да добавя Освен Esbjorn Svensson (RIP ), когото открих малко след това и (един вероятно никому неизвестен в България френски пианист) Pierre de Bethmann. А, да, и че си останах некадърен джазмен, но станах модератор Цитирай
momchil atanasov Отговорено Март 25, 2010 Отговорено Март 25, 2010 Моят идол лично е Живко Петров .... слушам много джаз,но той определено е пианиста който най - много ми допада. от другите - пианистите с които работят Стинг,Джамирокуай ..... Herbie Hancock,Chick Corea , Bil Evans,Esbjorn Svenson.... и страшно много други...... Поздрави Цитирай
Tozi Отговорено Март 27, 2010 Отговорено Март 27, 2010 Аз по принцип идоли нямам и не съм голям фен на идолопоклонничеството. Но иначе любими пианисти в момента: Брад Мелдау, Кийт Джарет, Жан Мишел Пилк, Джейсън Моран, Бил Евънс, Оскар Питерсон Цитирай
B.B.King Отговорено Март 27, 2010 Отговорено Март 27, 2010 (Редактирано) От по старите-Чик Кърия.напоследък -Торд Густавсен /направо уникален като музициране, стил и въздеиствие/,които между другото е бил в България и тази година пак ще идва маи. От българските-Милчо Левиев и Нелко Коларов и Мишката от 12 клас на Музикалното в София /вече с изяви по клубовете/ ПС А за Джо Завинул какво да кажа -тои е нещо като кръстопът,велик. Редактирано Март 27, 2010 от B.B.King Цитирай
momchil atanasov Отговорено Април 2, 2010 Отговорено Април 2, 2010 От по старите-Чик Кърия.напоследък -Торд Густавсен /направо уникален като музициране, стил и въздеиствие/,които между другото е бил в България и тази година пак ще идва маи. От българските-Милчо Левиев и Нелко Коларов и Мишката от 12 клас на Музикалното в София /вече с изяви по клубовете/ ПС А за Джо Завинул какво да кажа -тои е нещо като кръстопът,велик. това за Мишо ме изкефи :) не се ли познаваме случайно ? :) Поздрави от завършилия музикалното наскоро :) Цитирай
Darki Отговорено Април 13, 2010 Отговорено Април 13, 2010 (Редактирано) Keith Jarrett, Dan Siegel, David Benoit, Bob James, Rick Wakeman, Kenny Kirkland, Jason Rebello. Последните двама са от бенда на Sting От съвременните класици - Arturo Benedetti Michelangeli От BG - Константин Цеков, Нелко Коларов. Васил Пармаков PS. Въхххх щях да забравя Евгени Димитров незнайно защо именуван "маестрото" НЕ ВЛИЗА В КЛАСАЦИЯТА Редактирано Април 13, 2010 от Darki Цитирай
Recommended Posts