Jump to content
Българският форум за музиканти

yassen-te

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    YAMAHA Motif XS8,CS6x...

Contact Methods

  • Website URL
    http://myspace.com/teyassen
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    България

Последни посетители

383 профилни разглеждания

yassen-te's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Обществена Репутация

  1. Търсейки ефектите,ще откриеш невероятно много нови и неподозирани възможности на инструмента
  2. Привет!До сега такова упътване на Български не е съществувало.Най-бързото откриване на функциите е по-скоро "ровенето" в самият инструмент,отколкото търсенето в упътването му
  3. Едно малко уточнение ако позолите-пианист съм,но на група ТЕ!С 'опосумите' ме свързва единствено отношението ми към финикийските знаци.А иначе онова,което е написал Евгени е доста интересно,поне на мен.В крайна сметка,какво значение има кой съм?Нали темата е за дигиталните пиана и техните семпли и клавиатури...
  4. Здравей,Enira.Убедила си се,че е най-добре да пробваш инструмента,преди да го купиш.Според мен (лично мнение)в звуково отношение YAMAHA е най-близо до реалистиното звучене на роял/пиано,най-малкото заради факта,че семплите са на истинските рояли и пиана YAMAHA,които самите те произвеждат.Ако трябва да съм честен,и KORG имат доста сполучливи семпли.Roland-ите според мен звучат среднисто и леко "напарфюмирано".Тук разбира се изобщо няма да споменавам виртуалните инструменти,но те така или иначе са "друга бира". По отношение на клавиатурите 100% бих предпочел тези на YAMAHA.При тях се наподобява(и то доста успешно)механизъма на чукчетата на роял.Разбира се това е доста субективно,но е факт,че техните клавиатури печелят доста световни награди.В магазина на DYNACORD в София има напречно разрязана рекламна матрица на тяхна клавиатура,там можеш да видиш устройството в детайли. Успех в избора!
  5. Здравей! Наистина има такава латентност при сменяне на блендите,но все пак трябва да се знае,че тези инструменти имат доста тежък софтуер.Вероятно и заради това е този проблем.Но!Както знаеш,този инструмент е мултитимбрален и с висока полифоничност,затова можеш да насложиш няколко бленди "една върху друга",а чрез слайдерите да усилваш или намаляваш тази или тези,които ти трябват.Това е изключително удобен способ,който използвам още от времето,когато свирих с S-80,а по-късно и с MOTIF 8.В момента използвам MOTIF XS 8,и ми се налага едновременно да деля клавиатурата и да наслагвам по няколко бленди и не изпитвам затруднения.Просто трябва да отделиш малко време за да подредиш звуците,които ти трябват.После бързо ще свикнеш,защото менюто е доста интуитивно.Не трябва да забравяме факта,че почти във всеки райдер на световен изпълнител присъства точно този инструмент-YAMAHA MOTIF XS. Поздрави,и дано съм ти помогнал!Успех!
  6. MOTIF 8 за 1800 си е направо без пари като за България .Колкото до e-bay,сметката е проста:800 паунда са си около 1800 лева,без доставката до България и без разните митнически и други такси...Може би е добре да потърсиш S-серията на YAMAHA (S-80,S-90...),би трябвало да е на по-ниска цена от MOTIF,а и звуците съвсем не са лоши. Успех!
  7. Във Motif XS (8) има над 6000 вида арпежатори
  8. Няколко поста по-нагоре
  9. Е няма нищо де,аз на майтап го приемам :-)...Пък и с Краси сме си приятели
  10. много благодаря,но или съм аз (Ясен) от група ТЕ,или е Краси от D2 Апропо,отдавна не бях влизал във форума,та се позачетох.Бих искал да споделя,че пианистите,които са ми любими и от които съм се учил са доста!Например Дейвид Пейдж(ТОТО),Майк Линдъп(Level 42),Джо Семпъл(Forplay),Дейв Грусин,Кени Къркленд(STING),Ейтор Гунарсон(MEZZOFORTE),Джордж Дюк,Джон(Йон) Лорд...както и от много български:Живко Петров,Пармаков,Ачо Заберски,Константин Цеков и Румен Бояджиев(ФСБ),Милчо Левиев,Кристиян Илиев(вече в КУ-КУ бенд)...всъщност наистина са много!Това,което исках да кажа е,че от всеки музикант можем да почерпим опит,независимо дали е български,или не.Същото важи и за стиловете музика!Поне за мен
  11. Здравей! Провери в Динакорд БГ,от скоро са свалили цените и продават като в Германия!Но зависи каква марка инструмент искаш да закупиш.Тези цени важат основно за YAMAHA! Успех!
  12. yassen-te

    Casio

    Мисля,че YAMAHA Clavinova от по-ниския клас ще ти свърши чудесна работа!Има пълна по обем клавиатура (88 тежки клавиши),доста добри пиано-семпли,което е собено важно,щом иде реч за класическо свирене.Има много модели,съответно и различни цени.Но мисля,че може да се намери нещо подходящо за парите,с които разполагаш. Успех в начинанието!
  13. Има едно устройство,наречено "American Audio Media Player".То е доста по-сигурно от минидиска,защото просвирва MP3 формат от USB флашка или от SD Card.Качеството е доста по-добро от минидиска(учудващо),няма начин да прескочи,и е изключително лесен за работа на живо.Освен това има два вида изходи-на чинчове,и на канони.Последните са балансирани,което си е голяма екстра,особено на големи сцени! В България устройството се продава от Динакорд.В магазина им на бул.Искърско шосе на втория етаж има един юнак,който се казва Атанас Петков.Той е доста запознат по този въпрос и може да бъде полезен!
  14. Абсолютно си прав,не уточних за леките и тежките клавиатури!Преди време имах YAMAHA DX7 и KORG M1.Точно те бяха с еднакви клавиатури!По скоро идеята ми беше тази,че на YAMAHA тежката клавиатура е най-близо като усещане до тази на роялите,и по-точно на роялите на YAMAHA,естествено!Колкото до звука и семплите-свирил съм на почти всички синтезатори от високият клас.Мнението ми е такова,че най-добри и качествени семпли имат YAMAHA,KORG и Clavia.При Roland звукът е леко "лигав",имам в предвид че звучи по-среднисто и омазано.Едно време KURZWEIL имаха доста читави инструменти,но напоследък нещата при тях доста се поразмиха.Ensoniq също имаха добри синтезатори...По брой опции и екстри обаче един е безспорният лидер,и това е KORG Oasis Весели празници на всички!Бъдете здрави и осъществявайте мечтите си!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.