Jump to content
Българският форум за музиканти

yassen-te

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от yassen-te

  1. Търсейки ефектите,ще откриеш невероятно много нови и неподозирани възможности на инструмента
  2. Привет!До сега такова упътване на Български не е съществувало.Най-бързото откриване на функциите е по-скоро "ровенето" в самият инструмент,отколкото търсенето в упътването му
  3. Едно малко уточнение ако позолите-пианист съм,но на група ТЕ!С 'опосумите' ме свързва единствено отношението ми към финикийските знаци.А иначе онова,което е написал Евгени е доста интересно,поне на мен.В крайна сметка,какво значение има кой съм?Нали темата е за дигиталните пиана и техните семпли и клавиатури...
  4. Здравей,Enira.Убедила си се,че е най-добре да пробваш инструмента,преди да го купиш.Според мен (лично мнение)в звуково отношение YAMAHA е най-близо до реалистиното звучене на роял/пиано,най-малкото заради факта,че семплите са на истинските рояли и пиана YAMAHA,които самите те произвеждат.Ако трябва да съм честен,и KORG имат доста сполучливи семпли.Roland-ите според мен звучат среднисто и леко "напарфюмирано".Тук разбира се изобщо няма да споменавам виртуалните инструменти,но те така или иначе са "друга бира". По отношение на клавиатурите 100% бих предпочел тези на YAMAHA.При тях се наподобява(и то доста успешно)механизъма на чукчетата на роял.Разбира се това е доста субективно,но е факт,че техните клавиатури печелят доста световни награди.В магазина на DYNACORD в София има напречно разрязана рекламна матрица на тяхна клавиатура,там можеш да видиш устройството в детайли. Успех в избора!
  5. Здравей! Наистина има такава латентност при сменяне на блендите,но все пак трябва да се знае,че тези инструменти имат доста тежък софтуер.Вероятно и заради това е този проблем.Но!Както знаеш,този инструмент е мултитимбрален и с висока полифоничност,затова можеш да насложиш няколко бленди "една върху друга",а чрез слайдерите да усилваш или намаляваш тази или тези,които ти трябват.Това е изключително удобен способ,който използвам още от времето,когато свирих с S-80,а по-късно и с MOTIF 8.В момента използвам MOTIF XS 8,и ми се налага едновременно да деля клавиатурата и да наслагвам по няколко бленди и не изпитвам затруднения.Просто трябва да отделиш малко време за да подредиш звуците,които ти трябват.После бързо ще свикнеш,защото менюто е доста интуитивно.Не трябва да забравяме факта,че почти във всеки райдер на световен изпълнител присъства точно този инструмент-YAMAHA MOTIF XS. Поздрави,и дано съм ти помогнал!Успех!
  6. MOTIF 8 за 1800 си е направо без пари като за България .Колкото до e-bay,сметката е проста:800 паунда са си около 1800 лева,без доставката до България и без разните митнически и други такси...Може би е добре да потърсиш S-серията на YAMAHA (S-80,S-90...),би трябвало да е на по-ниска цена от MOTIF,а и звуците съвсем не са лоши. Успех!
  7. Във Motif XS (8) има над 6000 вида арпежатори
  8. Няколко поста по-нагоре
  9. Е няма нищо де,аз на майтап го приемам :-)...Пък и с Краси сме си приятели
  10. много благодаря,но или съм аз (Ясен) от група ТЕ,или е Краси от D2 Апропо,отдавна не бях влизал във форума,та се позачетох.Бих искал да споделя,че пианистите,които са ми любими и от които съм се учил са доста!Например Дейвид Пейдж(ТОТО),Майк Линдъп(Level 42),Джо Семпъл(Forplay),Дейв Грусин,Кени Къркленд(STING),Ейтор Гунарсон(MEZZOFORTE),Джордж Дюк,Джон(Йон) Лорд...както и от много български:Живко Петров,Пармаков,Ачо Заберски,Константин Цеков и Румен Бояджиев(ФСБ),Милчо Левиев,Кристиян Илиев(вече в КУ-КУ бенд)...всъщност наистина са много!Това,което исках да кажа е,че от всеки музикант можем да почерпим опит,независимо дали е български,или не.Същото важи и за стиловете музика!Поне за мен
  11. Здравей! Провери в Динакорд БГ,от скоро са свалили цените и продават като в Германия!Но зависи каква марка инструмент искаш да закупиш.Тези цени важат основно за YAMAHA! Успех!
  12. yassen-te

    Casio

    Мисля,че YAMAHA Clavinova от по-ниския клас ще ти свърши чудесна работа!Има пълна по обем клавиатура (88 тежки клавиши),доста добри пиано-семпли,което е собено важно,щом иде реч за класическо свирене.Има много модели,съответно и различни цени.Но мисля,че може да се намери нещо подходящо за парите,с които разполагаш. Успех в начинанието!
  13. Има едно устройство,наречено "American Audio Media Player".То е доста по-сигурно от минидиска,защото просвирва MP3 формат от USB флашка или от SD Card.Качеството е доста по-добро от минидиска(учудващо),няма начин да прескочи,и е изключително лесен за работа на живо.Освен това има два вида изходи-на чинчове,и на канони.Последните са балансирани,което си е голяма екстра,особено на големи сцени! В България устройството се продава от Динакорд.В магазина им на бул.Искърско шосе на втория етаж има един юнак,който се казва Атанас Петков.Той е доста запознат по този въпрос и може да бъде полезен!
  14. Абсолютно си прав,не уточних за леките и тежките клавиатури!Преди време имах YAMAHA DX7 и KORG M1.Точно те бяха с еднакви клавиатури!По скоро идеята ми беше тази,че на YAMAHA тежката клавиатура е най-близо като усещане до тази на роялите,и по-точно на роялите на YAMAHA,естествено!Колкото до звука и семплите-свирил съм на почти всички синтезатори от високият клас.Мнението ми е такова,че най-добри и качествени семпли имат YAMAHA,KORG и Clavia.При Roland звукът е леко "лигав",имам в предвид че звучи по-среднисто и омазано.Едно време KURZWEIL имаха доста читави инструменти,но напоследък нещата при тях доста се поразмиха.Ensoniq също имаха добри синтезатори...По брой опции и екстри обаче един е безспорният лидер,и това е KORG Oasis Весели празници на всички!Бъдете здрави и осъществявайте мечтите си!
  15. Здравейте! Клавиатурите на KORG се произвеждат от YAMAHA!Самата марка KORG от дълго време е собственост на YAMAHA!Още в първата версия на MOTIF се вгражда клавиатура с тежки клавиши,с механика почти едно към едно като тази при роялите.Това е клавиатурата,която е печелила най-много световни награди!Достатъчно е да се споменат само няколко от артистите,ползващи такава клавиатура-Alicia Keys,Stevie Wonder,David Paich,David Garfield... Трябва да се има в предвид,че въпреки високото техническо ниво на клавиатурата,има и един слаб момент-с времето материала,от който тя е изработена,отслабва,и някои определени отделни клавиши започват да не се връщат достатъчно бързо!Проблемът е в това,че пластмасата става крехка,и една малка част в основата на клавиша се чупи (около 1 квадратен сантиметър),и самият клавиш леко се изкривява,заради което усещането е за тегаво връщане след натискането му.Естествено,клавиши по единично се продават,а и не са скъпи!Говоря за първия модел на MOTIF.От скоро работя с MOTIF XS8,надявам се този проблем вече да е отстранен (даже съм писал до YAMAHA по този въпрос).Въпреки всичко това,въпросната клавиатура е най-добрата и удобна ТЕЖКА клавиатура,на която съм свирил! Бъдете здрави,усмихнати и позитивни!
  16. Точно това исках да кажа,че в момента цената си струва повече от всякога.А в звука,разбира се,разлика има,при това за по-добро!Доста от звуците са доработвани,добавени са нови семпли и вълни,качеството на звука определено е по-високо!Разбира се,и предишните модели си остават добри!Всъщност,важно е човек когато иска да постигне някакъв звук,да знае как да го направи!Нали затова тези инструменти се наричат синтезатори,все пак Поздрави!
  17. Изразявам личното си мнение като допълнение
  18. Здравейте! Основната база,разбира се е създадена преди около 10 години,и това е MOTIF.Следващият модел ES е основно ъпгрейднат с памет,полифония,повече звуци и разни екстри като например Ribbon контролер-а.При XS до-ъпгрейдването продължава,като вече звуците са доработени и почти двойно увеличени в сравнение с първата версия на Motif.Освен това е сменен начина на вкарване на допълнителни звуци в кийборда,както беше при предишните модели (при тях това ставаше чрез флаш-карта,или посредством plug-in карти със звуци).При XS-a това става чрез USB или директно през интернет.Отделно от това,много от опциите при предишните модели са иинтегрирани в сегашния,без да са опции вече,и съответно за тях не се плаща допълнително.Например Vocoder-а,който беше на Plug-in карта вече е вграден и готов за ползване.Или пък големият набор от семплирани пиана,които преди струваха колкото един малък синтезатор... Според мен,единственото,което липсва в новият Motif е touch-screen-а.Но все пак,това е екстра,а не база!Въпреки това бих казал,че Motif продължава да бъде един от основните и най-използвани кийборди в света!
  19. Хехе,аз Беларус лесно ще ти намеря,ама трактор,а не пиано А нещата,кито е пуснал CyberGene наистина звучат добре!
  20. ..дано да ми остава повече време да съм тук... А иначе за чалгата-няма лошо да свириш такава.Лошото е,когато чалгата става начин на живот и мислене... А по темата за кийбордите,първият ми "кийборд" беше YAMAHA PSR 570 -все пак тогава бях в 10-ти клас,и нямаше от къде да се намери даже.А първият ми истински синтезайзер беше Roland D-5,струващ по онова време колосалната сума от 1280 германски марки!След това имах KORG M1,Minimoog,...но най-любим си ми остава YAMAHA DX7-един истински алгоритмов синтезайзер в пълния смисъл на думата!
  21. Благодаря от сърце! Много мили думи,такива са рядкост напоследък... А иначе,гледам да не деля музикантите на чалгаджии,рокаджии,джазмени и т.н.Добрият музикант е добър във всеки стил,само вкусът е различен!Така е и със инструментите-добри марки колкото искаш.Останалото е въпрос на вкус и на начина на употреба
  22. Може би малцина от вас знаят,че YAMAHA държат пакета акции в KORG... Иначе-KORG Oasis е един доста добър инструмент,имайки в предвид екстрите и опциите,които има!За съжаление,има индикации за неприятни проблеми,вероятно софтуерни.Например често срещан проблем е самоизгасянето му по време на работа. При YAMAHA (MOTIF,S-series)софт-а е надежден и безотказен,не блокира по никакъв начин!Единственото при него е,че при използването на някои плъгини,или когато е по-натоварен с функции,се забелязва леко бавене в превключването на блендите! Клавиатурите и на двете марки са дело на YAMAHA,за която има също какво да се каже... А по въпроса за различните марки инструменти,едно е ясно-има достатъчно инструменти за всеки вкус!А най-добре е всеки да знае от какъв има нужда.За мен лично има доста марки кийборди,които бих комбинирал(включително и виртуални)-Clavia Nord,MOOG Voyager...Но при всички случай основният ми кийборд ще бъде YAMAHA Motif,с тежка клавиатура.Такъв инструмен ползвам и в момента(Motif 8) вече осма година,и заради това мога да кажа,че е един изключително здрав и хубаво звучащ мастер кийборд! Бъдете здрави и усмихнати!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.