Лими Отговорено Януари 22, 2014 Share Отговорено Януари 22, 2014 (Редактирано) Да довърша описанието по-горе.... Освен китарната верига има и втора такава за вокалната линия. Тя се състои само от Harmony Singer, в който е включен конденз. микрофон Shure WH30XLR, а от там директно в балансираният микрофонен вход на ROLAND AC33. От кубето излиза независим от мастер-волюма линеен стерео сигнал към РА система, но най-често го ползвам самостоятелно, защото 30вт са достатъчни за моите приложения - малки клубове и паркове, градинки. Тази система е удобна за всеки звукооператор, защото му подавам напълно "сготвен" и смесен звук, а той трябва само да регулира нивото му. Куфара е STAGG, направен фабрично без никакви аксесоари. Всички ефекти си стоят постоянно навързани в куфара и само излизащите и влизащи кабели навивам и прибирам в него при транспортиране. Аз пробих два отвора(от ляво и дясно) и монтирах две жак букси. Към входа включвам още един Line Selector на BEHRINGER за две китари(електрическа и акустична). Не съм довършил монтажа на захранващата букса, която искам да бъде единствена и само за 12v, защото ефекта Harmony Singer е за 12v. Предстои да монтирам след буксата стабилизатор от 12v към 9v, защото всички други ефекти се захранват с 9v. Т.е. захранващият ток също трябва да се "цепи" на две напрежения - 12v и 9v. По този начин в една и съща захр. букса ще мога да включа или 12v мрежов адаптер, или 12v акумулатор от капсулованите, продавани в КОНРАД за под 20лв. Засега не знам как практически да реша този "захранващ" проблем. У нас имам един преобразувател от 12v към 9v, но той е големичък и труден за монтиране в отеснелият куфар. Ще потърся някакъв по-малък по магазините или ще "изкормя" моя от кутийката му. П.П. Предполагам, че съм най-сложно оборудваният уличен музикант у нас, та и по света може би! Транспорта из софийските улици го извършвам с един велосипед, който вече се задъхва. Редактирано Януари 22, 2014 от Лими Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Петьо Бояджиев Отговорено Януари 22, 2014 Share Отговорено Януари 22, 2014 (Редактирано) При мен е това: Gibson Les Paul Traditional Pro -> TC Electronic Polytune -> MXR GT-OD Overdrive -> BOSS DS-1 Keely + All seeing eye modes -> BOSS CH-1 Super Chorus -> BOSS DD-7 Digital Delay DS-1 го моднах като последна мярка преди да го изхвърля - оказа се доста сполучлив мод и реших да го запазя. Пред лампов усилвател си става супер. Всичкото това влиза в: VMB Tube Classic 32 - доста добър за парите си. В къщи иначе ползвам китарата директно в Fender Super Champ XD с говорител Eminence Rajin Cajon - оригиналния е доста скапан. Свирим предимно блус и блус-рок, така че горното ми е напълно ОК за момента. Редактирано Януари 22, 2014 от Петьо Бояджиев 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ZLE Отговорено Януари 23, 2014 Share Отговорено Януари 23, 2014 (Редактирано) Ето и моят прашасал мини-чейн: ->Blackstar HT-5R->Line 6 HD500: Усилвателят е 12-ка,с реверб,достатъчен е за домашна употреба.Лампов е ,така че,кеф ми проФесор,кеф ми дистер oт усилвателя. Редактирано Януари 23, 2014 от ZLE Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
G.Varbanov Отговорено Март 31, 2014 Share Отговорено Март 31, 2014 За сега така, докато ги разуча подробно: Guitar -> TC Polytune -> ZW Wah -> BOSS NS-2 -> MXR Comp -> ZW Overdrive -> ENGL Fireball Front ENGL FX Loop -> TC Hall of Fame -> TC Flashback x4 -> ENGL Fireball (Вграден Нойз Гейт) 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Март 31, 2014 Share Отговорено Март 31, 2014 Знаеш ли кво е шоуто,докато се опиташ да разучиш всички ефекти минава време в псувни и експерименти,но не и в свирене,за да стигнеш до извода,че ти трябва един лампов амп и 1 драйв пред него най много.. А за в къщи и аз си пускам дилей,флендж понякога. Разбира се зависи какво свириш де,но искам да кажа ,че много ефекти пречат понякога,не ,че ги нямаме по шкафовете. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
G.Varbanov Отговорено Март 31, 2014 Share Отговорено Март 31, 2014 (Редактирано) За момента нищо излишно нямам по дъската от първи наблюдения. Гейта ми е абсолютно наложителен, без компресора овърдрайва не ми звучи толкова добре. Без ревърба ми е преакалено сухо. Само за дилея още не съм сигурен, но той е така или иначе луупър, който ми трябва. Уайлда в чисия канал ми променя изцяло ENGL-a и го прави подходящ за по-леки неща, иначе гейн-канала и на 1-2 пак си е too much fuckin gain. Wah-то и тунреа са ясна работа :> Звука си го набрах сравнително бързо, свързването също не ми отне много време, понеже бях изял вече какви ли не теми по въпроса. Единствената борба беше с шума на ZW Overdrive, особено с компресор пред него - реших си проблема с Сваляне на гейн-а му до минимум, като така само ми натиска лампите и звучи супер меко и приятно. Свиренето си е свирене, но някой беше казал в този форум, че без стимул не се получава. Преди тази дъска бях с HD500, който лично на мен ми звучеше покъртително през ампа. Така и не успях да го настроя както искам, а бутнах всички настройки. Само метода с 4-те кабела не съм пробвал, но сега ще го пробвам за спорта. Та така - нямам намерение да правя дъска с 30 педала, половината от които никога не се ползват. Fireball не е особено сложен amp за набиране на желания звук, това му е идеята - да е опростен и интуитивен. Педалите в кутията и с тях няма как да се объркаш кой знае колко, така че бързо си намираш звука Редактирано Март 31, 2014 от G.Varbanov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Март 31, 2014 Share Отговорено Март 31, 2014 От доста време вече Chain-a ми е следния - diy китара, diy предусилвател, diy усилвател 2 x el84, diy кабитен 1x12 Всяко едно от нещата съм правил за първи път и съм доволен 15 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dimitar_ga Отговорено Април 1, 2014 Share Отговорено Април 1, 2014 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Heartman Отговорено Април 4, 2014 Share Отговорено Април 4, 2014 (Редактирано) Последния е този: Dunlop Crybaby GCB-95, Ibanez TS9,Marshall JH-1, MXR Phase 90 във входа на Peavey Valvking 112 със Celestion V30 В ефектлупа: Marshall Vibratrem, Boss CH-1, Boss,BF-3, Digitech digidelay Remote switch понеже ползвам и двата канала. Онова странното с зеления суич си го направих за да си включвам/изключвам Mute на тунера Китарките са: Gibson les paul studio vintage mahagony с burstbucker-и Washburn Nuno N2 Squier Affinity с Tex-Mex и изцяло фендерски хардуер и електроника. Редактирано Април 4, 2014 от Heartman 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
filip.guitar Отговорено Април 4, 2014 Share Отговорено Април 4, 2014 (Редактирано) Последните допълнения ДС-2 и Корон фейзър (японски) Редактирано Април 4, 2014 от filip.guitar Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Април 18, 2014 Share Отговорено Април 18, 2014 Това е рига в момента: Китарата е с два изхода (за магнитните адаптри и за пиезо адаптера) съответно сигнала се разклонява: Piezo Output -> Palmer Stereo Chorus -> Kustom Sienna 30 Acoustic Combo & Live PA System; Magnet Output -> Vox Big Bad Wah -> DIY SLO-100 preamp (by metalhammer) -> TC Electronic G-Major 2 -> DIY All-Tube PA (2xECC83 & 2x6V6) -> DIY 112 Cab (Celestion Vintage 30). Вторият изход на Palmer Chorus педала отива към централното при свирене на концерт. Акустик комбото пуска много шум през линейния си изход и не бих казал, че е добра идея да извадя сигнала оттам, въпреки, че имам някакво EQ от него. Behringer FCB1010 MIDI педалиерата управлява проца, който от своя страна управлява: каналите на преампа (през зеления стерео кабел - клийн/крънч/лийд), нивата за към крайното стъпало, пресетите с ефекти. Но най-вече го купих, защото ми трябваше тунер... Бутоните от 1 до 5 са "общи" клийнове/драйв/соло бленди, от 6 до 9 са за конкретни песни, 10 е тап темпо управлението, левият педал е входното ниво (за т.нар. vol swells или когато сменям китара/не свиря), десният педал е за бууст на всеки един пресет от минус_колкото_е до 0dB (те по принцип са с малко по-ниски нива точно за тази цел). Предстои ми да модна МИДИ педалиерата така, че да пуска 12v захранване през МИДИ кабела, а не както е сега с отделен захранващ кабел за 220v. Така ще отпадне и нуждата да имам разклонител относително близо до частта за управление. Wah и Chorus ефектите (както и китарата) са със зареждащи се 9v батерии. Китарата има волюм контрол за всеки изход и така мога да си пускам спирам която половина ми е кеф (акустичната или ел. частта), както и да ползвам двете заедно в някаква комбинация. Има и цъкалка за единия или другия или и двата пикапа/изхода. Звукът, когато двете половини на рига звучат заедно на клийн, е изключително МОЩЕН и плътен! Комбинациите драйв + акустик също са много интересни на определени места. Сравнително сложно е да се програмира и окабели, но пък при свирня после е бая по-леко. Следващата версия е планирана да бъде с цяла лампова глава (не отделно преамп и крайно) затворени заедно с проца в рак, евентуално с някакъв power conditioner. В момента се мисли, чертае и се пазаруват частите за главата, до края на годината трябва да стане. С рак ще има и доста по-малко жици за свързване при пренасяне. Смятам да направя и 212 кабинет. Не смятам да запазя характерния "голо_ПДЧ_за_10_лева_от_Практикер" дизайн в по-новата версия на ампа и колоната... 11 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jabs Отговорено Април 19, 2014 Share Отговорено Април 19, 2014 (Редактирано) Към днешна дата, в 16:25 следобяд: А най-смешното е, че китарата отива директно в Peavey Classic 20-цата .... Друго за момента не ми трябва Редактирано Април 19, 2014 от jabs 7 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
YAMAHAc70 Отговорено Април 19, 2014 Share Отговорено Април 19, 2014 (Редактирано) Дари малко оборудване на нуждаещите се Редактирано Април 19, 2014 от YAMAHAc70 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluelemon Отговорено Април 20, 2014 Share Отговорено Април 20, 2014 Последния ми риг. Съм капризен много не ама човек знае ли . 5 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Лими Отговорено Април 20, 2014 Share Отговорено Април 20, 2014 ^ Какво е куфарчето? Дупки ли си му пробивал отляво? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts