Jump to content
Българският форум за музиканти

filip.guitar

Members
  • Мнения

    67
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно filip.guitar

  • Рожден ден 12/27/1997

Previous Fields

  • Инструмент
    guitar

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Бургас

filip.guitar's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

5

Обществена Репутация

  1. Аз също обмислям закупуването на аудио интерфейс и съм се спрял на тези два: http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_48258/BEHRINGER_UMC_22.html и http://www.musicworld.bg/bg/c_1428/i_29372/Tascam_US_144_MkII.html Сравнявайки ги по характеристики Tascam-а е по-добре, но има много противоречиви мнения из нета (прочел съм почти всичко) някои се оплакват че се разваля бързо, други че има пукания при въртене на потенциометрите, трети че няма драйвери, четвърти пък казват че са супер доволни. Берингера изглежда си върши работата перфектно; простичък, включваш и записваш без проблеми. Това по принцип не може ли да се регулира от компютъра и без да има потенциометър на самия интерфейс. Питам както за по-евтината серия на скарлет, така и за тези които съм си харесал.
  2. Здравейте! До сега си почиствах тялото на китарата с един препарат на Planet Waves, който бях купил от магазин в Бургас. Проблема е че явно е стоял там още от първото зареждане на магазина и като го стиснах да наеса препарата шишенцет се спука и стана мазало. Другия проблем е че мирише доста неприятно. В крайна сметка го хвърлих и сега се чудя какво да си купя. Критерия е да мирише приятно или поне да не мирише на ла*на. Колебая се между http://www.musicworld.bg/bg/c_675/i_30414/Dunlop_654.html и http://www.musicworld.bg/bg/c_675/i_30413/Dunlop_6574.html В нета не намирам информация за това как миришат, ако някой е използвал такива да сподели.
  3. Еми за това което казваш мисля че Boss ME-25 ще ти върши добра работа. За рок и по-хеви май е най-добре в този клас. Има всякакви ефекти и симулации на известни усилватели. Ако не се бъркам имаше бутон "Соло" който прави точно това от което има нужда - малко усилва звука и драйва, и китарата идава на по-преден план. Все пак потърсии се в интернет и за други. Гледай клипчета, в ютуб има колкото щеш.
  4. Малко объркано ти е зададен въпроса. Солата и без процесор се свирят. Друго е вече ако си решила че имаш нужда от процесор. Кажи с какъв бюджет разполагаш? Какви ефекти искаш да има? Какъв стил музика свирите?
  5. filip.guitar

    Blues Jam C minor

    Първо включване в този раздел на форума . Намерих доста приятен джем трак: http://www.4shared.com/mp3/G53zDFcXce/Backing_Track_Cm.html? а това е моя опит с малко грешки, но ме мързеше да записвам пак http://www.4shared.com/mp3/_u-ZCa5ace/blues_jam__Cm.html
  6. Boss RT-20 го хвалят много
  7. Последните допълнения ДС-2 и Корон фейзър (японски)
  8. АХАХАХАХХАХАХАХХАХАХАХ Иначе мерси на всички за съветите.
  9. Свиря от 4 години не много сериозно. Последната година и половина бях спрял, но преди 2 месеца пак почнах. Досега почти не си използвах кутрето, но понеже искам да стана по-добър и да свиря по-сложни неща потърсих упражнения за заякване и като цяло правя хроматизми 1,2,3,4 както и онова упражнение на Петручи 1,2,3,4 пръст съответно на 1,2,3,4 струна с всичките вариации по целия гриф. Ясно ми е че е супер слабо място в момента и че с упражнения ще стане , но за 5та и 6та струна пръста ми не е достатъчно дълъг за да стои под ъгъл както останалите .
  10. Започнах да правя упражнения за малкия пръст, тъй като ми е доста слаб. Доста бързо ми се схваща ето така: и ако продължа да свиря след като ми се е схванал, като спра остава известно време вдървен Та да ви питам нормално ли е това и трябва ли да правя почивка като ми се схване така?
  11. Супер! Не знаех за този магазин в Бургас. На мен личо на втория ден след като ги сложа 1,2,3 струна потъмняват и им се губи тона.
  12. filip.guitar

    Ernie Ball къде?

    От къде в България мога да си поръчам струни Ernie Ball? Във всички големи он-лайн магазини липсват. Има само дърварио и Дънлоп, които не ми допадат.
  13. Ще си продавам китарата (Скуайер страт), но нямам подходящ кашон за евентуално пращане. Разполагам само с мек калъф. Как бихте я опаковали ?
  14. filip.guitar

    Tame Impala Fuzz Tone

    Открих една супер яка група със супер як фъзз тон. Никога не съм чувал нещо подобно и нямам идея как да го докарам. http://www.youtube.com/watch?v=b0jqPvpn3sY
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.