EAmechaniX Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 Gibson Zakk Wylde => MXR Zakk Wylde => Marshall Цитирай
Fashion Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 ^Как може ,Маршала да не е Zakk Wylde ? Цитирай
shtur4o Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 Gibson LP Standard >>>кабел >>>>Orange Tiny Terror 1x12 Combo. Откакто ги имам започнах да ставам леко алергичен към всякакви педалчета между тях. Китарата и амп-а звучат супер винтидж мммммммм Цитирай
billymilano Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 ръка, пръсти, перце, струни, китара, кабел, процесор, кабел, комбо, съседи Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 (Редактирано) Като имаш камбо що не направиш запис с него като ползваш най обикновенно скайп микрофонче например - резултатите ще са в пъти по-добри от тези които си постигнал ! И ако си мислиш че с твоя комп тфа е най-доброто кето може да направиш - лъжеш се ! Извини ме ама са ужас - чесно ти казвам (не се убиждай) по-гаден звук в този форум не съм чувал Не се обиждам - да не ги произвеждам аз... Да ти кажа, с микрофон през кубето беше дори по-зле, просто не знам от какво зависи... А саунда ми е вграден на дънтото, от съвсем допотопните C-Media чипове. Ако някой знае как може да се изкара по-читав звук при запис на ПЦ... Ще е полезно инфо. Както и да е де, идеята не беше да рекламирам Беринджър така или иначе. ПП @ Били - е, виж за съседите забравих, да ти кажа! Редактирано Ноември 21, 2009 от Jorko_Beliata Цитирай
Hillbilly Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 Айде и аз да си повторя като стар дядо - това,което ти звучи добре в къщи на ушенце или в компа няма нищо общо с това,което излиза като свириш в група.Аз за в къщи -Фендер суперчамп ХД усилвател,за джангъра Маршъл артист 4203,или какъвто има лампов амп с BOSS SD1/DS1 според случея с ниски нива на гейн.Китарки ЛП Студио 97,Стратокастър 75. Цитирай
Janick_Gers Отговорено Ноември 21, 2009 Отговорено Ноември 21, 2009 (Редактирано) (китара) Ibanez GRG270B ----> (процесор) Korg AX1500G ----> (камионче) Boss HR-2 Harmonist Pedal ----> (амп) Marshall MG50DFX Нема такъв звук! Редактирано Ноември 21, 2009 от Janick_Gers Цитирай
Get off Отговорено Ноември 22, 2009 Отговорено Ноември 22, 2009 От миналата седмица. Китара>Mesa Boogie Studio Preamp>Крайно стъпало на Fender Superchamp XD>Eminence Ragin Cajun 10" Много съм доволен от звука ,който се получава. За момента липсват малко пространствени ефекти, но по-нататък ще попълня тази липса. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Ноември 23, 2009 Отговорено Ноември 23, 2009 Намираш ли подобрение, след като байпасна преампа на суперчампа? А как се държи след смяната на сток говорителя с еминенса? Аз се чудя дали да ненаправя същото и с моя. При мен е така: китара->BOSS DS-1 (рядко се пуска, драйва на усилвателя ми допада повече) -> BOSS CH-1 -> Fender SuperchampXD за вкъщи и китара -> BOSS DS-1 (gain почти на минимум, level до горе) - Mesa/Boogie Mark IV за репетиция Цитирай
kolio_k Отговорено Ноември 23, 2009 Отговорено Ноември 23, 2009 За преампа си нямам представа, но аз сложих същия говорител в Суперчампа, вместо стока и разликата е огромна. Много повече бас , по добри високи, по малко среди и два пъти по силен звук. Най големия проблем на Суперчампа е супер скапаният говорител и като се смени с качествен такъв, саунда с еподобрява драстично Цитирай
Get off Отговорено Ноември 23, 2009 Отговорено Ноември 23, 2009 (Редактирано) ^Така си е съгласен съм с Коко. Смяната на говорителя е почти задължителна. Няма да си познаеш звука на ампа просто. Пък специално Ragin Kajun e страхотен говорител (поне за моя вкус). Най-лесния вариант да се убедиш е да включиш ампа в някой кабинет ако имаш под ръка. Колкото до амп ин входа това го направих защото имам меса буги V-twin и исках да го включвам без да минава през цифровия преамп на суперчампа. Помолих колегата съфорумник,който ми го направи да ми изведе и потенциометър за услване. Ами ако имаш добър преамп смятам че това е полезен ъпгрейд защото крайното стъпало на суперчампа е чиста лампова конфигурация с 2 лампи 6L6. Технически грамотните твърдят че крайният траф е малко слабичък. Незнам дали е така,но съм супер доволен от това което чуват ушите ми. Редактирано Ноември 23, 2009 от Get off Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Ноември 23, 2009 Отговорено Ноември 23, 2009 А дали добавянето на power amp in е деструктивен мод, т.е. може ли все пак да си се ползва оригиналния преамп след като се направи? Все пак намирам няколко пресета, които звучат добре. Отделно, доколкото знам, EQ-то и ривърба са също работа на DSP-тата в преампа (специално при Superchamp XD) и съответно не работят ако подадеш сигнал директно в power amp частта. И последно (че отивам много в offtopic), кой ти прави мода? Цитирай
Yves Отговорено Ноември 23, 2009 Отговорено Ноември 23, 2009 Е то май-май при всички ампове е така, в смисъл пауър ампа управлява само master volume, а всичко друго от преампа. Цитирай
EvilMaster Отговорено Ноември 23, 2009 Отговорено Ноември 23, 2009 Засега е само: Орфей -> Roland Cube-15X обаче планирам скоро да се сдобия с по-хубав дисторшън. Цитирай
Get off Отговорено Ноември 23, 2009 Отговорено Ноември 23, 2009 Няма пролем преампа да си работи с крайното стъпало. В случая просто се създава възможност за включване на други преампове и ли процесори с преамп симулации към ламповото крайно стъпало на Суперчампа. А понеже Суперчампа няма мастер волюм който да намаля крайното стъпало се налага при този мод да му се монтира иначе ще реве с пълно гърло. Мода ми го прави колега от Варна. Ника му във форума е Фендер стр. Доколкото разбрах не е много сложно да се направи.И мало варианти и за сенд/ритърн. Имам схемата на Суперчампа ще ти я пратя на ЛС ако искаш. Цитирай
Recommended Posts