Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

beethovenrocks.jpg

Благодарение на огромната ми любов към класиката (най-вече Beethoven) и рока, с радост представям "проекта", над който се трудих почти цяло лято.

Използвано оборудване :

Ibanez RG450

Elixir 09-42

Line6 POD X3

M-Audio Fast Track Pro

Използван DAW :

ProTools 8 M-Powered (под ръководство на Mac OS X Snow Leopard)

Линк : http://soundcloud.com/victoroth/victoroth-...-sonata-3rd-mvt

Приятно слушане ! :oops:

Отговорено

Браво за интереса и ентусиазма! Не съм фен на рок-интерпретациите на класически произведения, но все пак оценявам труда, който си положил, а и като цяло интересът към класическата музика е похвален! :)

Обаче имаш сериозна грешка на 0:41. Така като гледам си транспонирал от C#m във Fm, затова ще ти кажа нотите в твоята тоналност.

Мелодичният мотив, който започваш от 0:38 е следният в оригинал, нота по нота, без трайностите, транспониран във Fm:

Eb - G - Eb - C - C - B - B - G - B - D - C

А ти го свириш:

Eb - G - Eb - C - C - B - B - G - D - Eb - C

Тези две грешни ноти са точно на 0:41.

Мисля, че имаше и други грешни ноти, но нямам време в момента да го преслушам детайлно.

Отговорено

На мен също много ми хареса. Поздравления за положения труд и резултата. :( !!

РАзбира е има какво да се желае откъм звук, вероятно аранжимент - но резултата се е получил много добър.

Между другото разучаването, аранжирането и изсвирването на класически произведение, аз специално за себе си го намирам за изключително полезно откъм техника и разучаване на интересни композиционни похвати.

Отговорено

Мерси за хубавите думи ! Скоро очаквайте още кавъри, както и такива от класическата епоха така и от Steve Vai :)

@CyberGene , прав си, но аз и да искам няма как да го изсвиря в C#, би било лудост. Повечето неща са мой интепретации по слух, гледал съм нотите колкото да се ориентирам.

Поздрави