BHStratocaster Публикувано Август 20, 2010 Публикувано Август 20, 2010 Хайде да чуя мнения за това: http://www.guytonguitars.com/rsphotos.php Цитирай
muzicantini Отговорено Август 20, 2010 Отговорено Август 20, 2010 Колко струва това произведение на изкуството? Цитирай
Bobolin Отговорено Август 20, 2010 Отговорено Август 20, 2010 Искаш мнение - ето моето: ГРОЗНА! Цитирай
muzicantini Отговорено Август 20, 2010 Отговорено Август 20, 2010 Въпрос на вкус. Според мен Редспешълът е една от най-красивите китари. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 20, 2010 Отговорено Август 20, 2010 Може да е със специфичен тон и т.н., но е слаб опит на някой да си направи китара за по-евтино. Преди да ме скастрите - изчел съм всичко по темата как е направена и т.н. и т.н. Но си е куца. И е ужасно грозна. Не знам как някой ще тръгне да прави толкова прецизно копие на толкова ужасен инструмент... Цитирай
MrDeath Отговорено Август 21, 2010 Отговорено Август 21, 2010 И е поредното доказателство, че не китарата прави китариста Brian May Цитирай
blr Отговорено Август 21, 2010 Отговорено Август 21, 2010 Колко струва това произведение на изкуството? Като се има предвид, че са произведени само 50 бройки, не очаквай да е евтина. Цитирай
BHStratocaster Отговорено Август 25, 2010 Автор Отговорено Август 25, 2010 Вече съм писал преди 4 години с въпрос за цената: около 12 000 евро беше тогава. А ето и моето мнение: китарата е просто уникална! Цитирай
Yo The Real Отговорено Август 25, 2010 Отговорено Август 25, 2010 Във Визиартс има подобна за 1300. Всъщност, на визия е същата. Цитирай
BHStratocaster Отговорено Август 26, 2010 Автор Отговорено Август 26, 2010 Тази, която се продава за 1398 лв. е официалното копие с марка Brian May (не е Burns или Guild) се произвежда в Кореа. Вече съм я пробвал: доста компромиси са направени, за да е на тази цена, но няма как (виж тремоло системата-стандартна). Звуците с Burns са много добри, но грифът и е доста широк (така е и оригиналът), което на мен не ми допада. Въпрос на вкус. Според мен Редспешълът е една от най-красивите китари. За мен също е една от най-красивите китари! Цитирай
Heartman Отговорено Август 26, 2010 Отговорено Август 26, 2010 Наистина е уникална защото Браян Мей я е правил с баща си,но като звук определено не кефи.Като форма не е чак толкова лоша,абе въпрос на вкус. Цитирай
blr Отговорено Август 26, 2010 Отговорено Август 26, 2010 Грифът е от дъска, която е подпирала огледалото над камината в къщата на Мей. Цитирай
sevenstring Отговорено Август 26, 2010 Отговорено Август 26, 2010 Колеги, по мое разбиране човекът пита какво мислите за китарата като копие на Red Special, а не дали ви кефят Браън Мей и китарата му по принцип. Лично аз като гледам, копието е 1:1. Що се отнася до останалите по-скорошни копия и, по-точно, намиращите се в обръщение през последните години Brian May Guitars, действително тремолото, въпреки че не е изцяло стандартно, е компромисът, който дразни заради структурното различие от оригинала, но все пак това е сравнително бюджетен бранд за момента и разходите за къси серии от такава специфична част за такъв специфичен продукт явно са били спестени. Цитирай
BHStratocaster Отговорено Август 27, 2010 Автор Отговорено Август 27, 2010 (Редактирано) Някой забеляза ли, че правят Red Special и със scalloped гриф? Искам да я имам! Брайън използва зелената а няколко концерта с Paul Rodgers. http://www.queenconcerts.com/inc/instrumen...005_rsgreen.jpg Имам щастието да притежавам sixpence на May от 2004. Понякога свиря с него, но все пак гледам да го пазя, защото ми е единствено. :godbless: Редактирано Август 27, 2010 от BHStratocaster Цитирай
Recommended Posts