Jump to content
Българският форум за музиканти

BHStratocaster

новаци
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от BHStratocaster

  1. Същата монета сикспенс на Мей я имам и свиря често с нея, а метални перца имам 3 вида.
  2. "Инбус", всъщност http://de.wikipedia.org/wiki/Inbus Колегата е леко неграмотен: "финна", "лимбус"....
  3. И аз не си падам никак по лесните неща. От много време насам загрявам с Бурята от лятото на Вивалди. Свиря го цялото подобно на версията на Патрик Рондат. Айде със здраве
  4. Харесваха ми адски когато бяха Pensa-Suhr (каквато е на Mark Knopfler). Сега от двете марки като че ли повече ми допада Pensa от Suhr.
  5. Адски съгласен съм с теб!!! Не вярвах, че някой ще се сети за това велико парче!
  6. Ужас, що за тема?! Кой по колкото има възможност свири. Факторите се преплитат, някой може да е свирил 30 години и да репетира само по 1 час на ден, друг (ученик в 9 б клас примерно) да стърже по 4 часа, опитвайки да наизусти едно соло от 40 сек.
  7. Аз съм голям почитател на китарите Корт. Моята е Х6 от по-старите модели с предишния хедсток. Досега нямам никакви забележки към китарата!
  8. Когато сменяш струни на китара с Флойд никога не махай всички струни, за да сложиш новите. Винаги една по една!!! Веднъж като я направиш (да е в абсолютно хоризонтална позиция) години няма да имаш проблеми. Айде успех
  9. Каквото и да си приказвате, "Ричата" е ВЛИК!
  10. Имам едно въпросче: къде мога да купя pickguard (плочка), който да пасва на тази китара http://www.penmachine.com/musicpages/music..._special_ii.jpg Ще ми се да монтирам такава плочка, защото височината е малко повече отколкото съм свикнал на другите си китари. Благодаря
  11. Cort-ът е хубава наистина. От евтините китари препоръчвам Squier, Epiphone Special, Yamaha Pacifica и най-добрата и Cort X6 (макар да не е толкова евтина колкото другите).
  12. Някой забеляза ли, че правят Red Special и със scalloped гриф? Искам да я имам! Брайън използва зелената а няколко концерта с Paul Rodgers. http://www.queenconcerts.com/inc/instrumen...005_rsgreen.jpg Имам щастието да притежавам sixpence на May от 2004. Понякога свиря с него, но все пак гледам да го пазя, защото ми е единствено. :godbless:
  13. Тази, която се продава за 1398 лв. е официалното копие с марка Brian May (не е Burns или Guild) се произвежда в Кореа. Вече съм я пробвал: доста компромиси са направени, за да е на тази цена, но няма как (виж тремоло системата-стандартна). Звуците с Burns са много добри, но грифът и е доста широк (така е и оригиналът), което на мен не ми допада. За мен също е една от най-красивите китари!
  14. Ritchie е велик музикант, титан в хард рока. Не само че е един от най-прецизните китаристи, но е и страхотен композитор, което е доста по-важно. Няма кой да го настигне! Хау! П.с. Нека някой се опита да изсвири Lazy, Spanish nights и Storm така филигранно като него... а преди колко години е изсвирена Lazy...
  15. Вече съм писал преди 4 години с въпрос за цената: около 12 000 евро беше тогава. А ето и моето мнение: китарата е просто уникална!
  16. Случайно да знаеш Cort откога правят китари? Доста отдавна е все пак... http://en.wikipedia.org/wiki/Cort_Guitars
  17. Хайде да чуя мнения за това: http://www.guytonguitars.com/rsphotos.php
  18. Подкрепям напълно мнението ти: бягайте далече от "Stagg, Factor, Harley Benton, Jack And Danny, Collins" и Vintage.
  19. RITCHIE BLACKMORE BRIAN MAY MARK KNOPFLER ERIC CLAPTON CHET ATKINS DAVID GILMOUR JIMI HENDRIX STEVIE RAY VAUGHAN CHRIS REA VINNIE MOORE J. PAGE PATRICK RONDAT ANGUS YOUNG ..................
  20. Момчета, вижте точно кой модел са прагчетата на Cort X6, за да не бъдем голословни. Slacoth, прочети за да видиш и разликите в метода на изрязване между прагчетата: различен е м/у тази, която си показал (Малмстийн) и Блекмор. Аз сам съм си направил една от китарите със scalopped гриф.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.