backfire Публикувано Август 5, 2010 Share Публикувано Август 5, 2010 Здравейте, Може да ВИ звучи тъпо но все пак бих искал да попитам. От скоро дрънкам и затова не ми е много ясно, но ми прави впечатление , че около адаптерите има по 2 винта и при натягане самия адаптер се повдига а при разхлабване потъва. Влияе ли височината на адаптера спряно струните някак !? И ако е възможно някой да ми обясни кратко за адаптерите и как влияе комбинацията от 2 адаптера или използването на конкретен върху звука Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevenstring Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 По-голямата височина на адаптерите спрямо тялото (по-голямата им близост до струните) води до по-силен звук и обратно. Как влияе превключването между самите адаптери върху звука можеш да разбереш и сам, като ги превключиш. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 Натискаш струната на последния фрет и нагласяш адаптера да е на 3 мм при 6-та струна и 2 мм при 1-ва струна. За звука - слушай! По принцип комбинацията с два адаптера е за по-чисти и меки китари, бриджа за ритъм стъргалки, нека за солца. Най-общо казано, разбира се. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
steve morse fan Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 Задравейте, за да не пиша нова тема ще използвам тази на колегата ако няма нищо против. Интересува ме положението на струните върху адаптера има ли значение за качествения звук на китарата в смисъл дали минават точно през центровете на болтовете на бобината или са изместени леко в страни от центъра. Защото искам да си взимам ел.китара и на много от обявите се вижда как 1-ва и 6-та обикновенно са изместени от центъра, все едно адаптера е по-дълъг и не застава правилно под струните. Дано да сте разбрали описанието ми. Не намерих отговор във форума, а ме интересува дали е важно. Благодаря на споделилите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 На хубавите китари минават точно. Ако се омешат адаптер за Флойд-подобно тремоло с "нормална китара" или обратното също може да има размествания. Пикапите имат размери. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 Ако гледаш снимки на китари, които не са направени точно фронтално се създава впечатлението, че струните се разминават с магнитите, докато на живо може и да не е така. При добре конструираните китари не би трябвало да има разминаване. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
steve morse fan Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 Благодаря много, значи истината е като вземам да гледам да минават точно през центъра и да ги гледам на живо, а не на снимка за да няма разминаване. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 (Редактирано) http://cachepe.samedaymusic.com/media/qual...64cea365e33.jpg Fender Dave Murray Stratocaster Цена като нова NEW $1,749.99 Редактирано Август 5, 2010 от kolio_k Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sevenstring Отговорено Август 5, 2010 Share Отговорено Август 5, 2010 (Редактирано) ^Е, на теория това е модел, възпроизвеждащ по замисъл една от първите му китари, уж каквато е била - достойнствата тук не са в качеството, а в автентичността (я на EVH репликата колко пъти повече струва, а е пълен mess), така че, ако така са му били на неговия ... Абстрахираме се, че по онова време точно тези адаптери на DiMarzio, ако не се лъжа, не са съществували, разбира се ... Редактирано Август 5, 2010 от sevenstring Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
steve morse fan Отговорено Август 6, 2010 Share Отговорено Август 6, 2010 http://cachepe.samedaymusic.com/media/qual...64cea365e33.jpg Точно за това говоря. На снимката се вижда ясно зверското (поне за мен) разминаване на 1-ва и дори 2-ра струни при хъмбъкера при бриджа. За цената на която се продава за мен е несериозно да има такива отклонения. Но все пак дали оказва влияние на звукоизвличането от струните това неточно положение на адаптерите??? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
backfire Отговорено Август 7, 2010 Автор Share Отговорено Август 7, 2010 Благодаря на всички за мененията и препоръките ! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kolio_k Отговорено Август 7, 2010 Share Отговорено Август 7, 2010 http://cachepe.samedaymusic.com/media/qual...64cea365e33.jpg Точно за това говоря. На снимката се вижда ясно зверското (поне за мен) разминаване на 1-ва и дори 2-ра струни при хъмбъкера при бриджа. За цената на която се продава за мен е несериозно да има такива отклонения. Но все пак дали оказва влияние на звукоизвличането от струните това неточно положение на адаптерите??? Някакво да, но доста минимално. Има много такива китари на пазара, даже съм имал такава. Играл съм си да донамествам адаптерите, звукът става с 1% по силен (примерно), което лесно може да се компенсира с просто леко вдигане на адаптера, в случай, че магнитопроводите са леко изместени http://www.fender.com/products/search.php?partno=0117702803# http://www.andersonguitars.com/cfpages/gal...mp;modelList=14 http://www.suhrguitars.com/images/galleryG...age=3&x=yes Мисля, че леко се втелясвате Все пак Fender и особено Tom Anderson, Suhr, знаят как да правят китари. Цялато изместване се получава заради спецификата на някои модели и липсата на точно такива адаптери. Но както писах по горе това не пречи на саунда Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MrDeath Отговорено Август 7, 2010 Share Отговорено Август 7, 2010 Добре де най-малкото...как да го обясня, струните, отивайки към бриджа се "разширяват" един вид, разтоянието между тях имам предвид и съответно ако струните са точно над бобините на нек адаптера, то няма как да няма известно разминаване с тези на бриджа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Август 7, 2010 Share Отговорено Август 7, 2010 Не знам как точно седи въпроса при китарите, но за бас при конфигурация от два адаптера (да речем Jazz Bass), са означени като Neck и Bridge и разстоянието между магнитите на Bridge адаптера е малко по-голямо. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Flanker Отговорено Август 7, 2010 Share Отговорено Август 7, 2010 Всъщност адаптерите не излъчват ли едно цялостно магнитно поле, а не от всеки магнит нагоре и между тях да е мъртва зона? Не би трябвало да има някаква осезаема разлика в звука...поне аз не усетих като човърках моята дъскъ. При някои китари се разминават, защото бриджа е направен в мм., а адаптерите в инчове и де факто разстоянието между струните е по-малко от пресметнатото за конкретните адаптери (Скуайър). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts