Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

ето ги и моите "бивши" ахатови ....(2те долу ляво)

dsc2629j.jpg

.... много ме е яд за това "кривото" страшно удонбо , различни ръбове .. и НЕВЕРОЯТНО красиво(ама мисля пак да си купя)

а и темата каменни пера беше коментирана в Ех това перце...или кой с какво перце свири? ...

... а БейбиТомас(като в предния ми пост е линк към коментар в темата)

• Отговори 78
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Свиря от година с такова перо и едва ли ще се върна на обикновенните. Както е описал BT, усещането е съвсен различно.

Като цена не излиза по-скъпо, ако не си губите перата постоянно!

За този период перото не показва никакви износвания или промяна. Свиря около 15 ч. седмично, за ориентир.

Така ,че препоръчвам ги.

Отговорено

В началото и аз бях във възторг от алуминиевите пера и само с такива бичех, но някакси ми избледня възторга и се върнах на найлоните. Даже на още по-тънки, вече .73.

За твърдо перце се изисква много точна ръка. Когато е меко и пружинира то действа като компресор и притъпява разликите в динамиката, докато с твърдото - каквото свириш това излиза. За мен лично това все още не води до ушеприятни резултати :thumbup:

Отговорено (Редактирано)

^ +1 :thumbup: Колкото е по-твърдо перото, толкова по-оптимално се пренася енергията от ръката към струните и затова динамиката се променя драстично. По-мекото перо омекотява удара върху струните и част от енергията се губи. Обаче пък при използването на по-твърдо перо динамиката, както казваш, започва да зависи много повече от самата ръка.

На мен обаче, тези каменни перца не ми вдъхват особено много доверие от гледна точка на издръжливостта и надежността им. За сметка на това днес намерих едни перца, които в това отношение нямат равни - Pickboy Titanium от чист титаний. Също бих пробвал и хибридни керамични/найлонови на същата фирма - цък. Ще ми е интересно някой който ги е ползвал да изкаже мнение.

Редактирано от IsoMorPhiC
Отговорено
На мен обаче, тези каменни перца не ми вдъхват особено много доверие от гледна точка на издръжливостта и надежността им.

Това си само ти - останалите сме доволни, а аз специално имам доста широка база за сравнение ...

Отговорено

Много са издръжливи и надеждни, но на мен лично никак не ми допадат и то точно заради саунда им. Иначе имам 2, но ги използвам само в редки случи, когато търся дебел джазов тон от определен вид

Отговорено (Редактирано)
dsc2629j.jpg

Имах късмета да се сдобия с второто долу в дясно :recourse:

Малко дебеличко, но с тънък остър връх - за акорди, за "пилене", само с акустичната не го ползвам. Разните други ги държа за цвят откакто го имам. :rolleyes:

Дава доста специфичен звук, не звънливо като металните, но доста по-отчетливо от пласмасовите. Като че вкарва мъничко шум при пикване, но само малко. О, забравих да кажа - не се износва! :)

Редактирано от Jorko_Beliata
Отговорено

Имам една идея!

Всеки да прати по пощата по едно перо на *някой от форума*, след което той на една и съща китара да им направи семпли на всичките и да направим анкета. Естествено, да подбере по-интересните перца, защото вероятно ще получи 20-30-40 писма. :) Може и да звучи тъпо, де да знам. :)

Аз примерно, ползвам Dunlop Tekcpick, чисто желЕзо. :) И ми се ще да видя разликата с камъняците и другите. :)

Отговорено

Все съм си мислел, че перцето е последната брънка в саунда...Аз затова си шляпам с Тортекси и някакви Джаксън пера. Не, че съм имал възможността да свиря с каменно перце, но все пак.

Отговорено
:slap: Хрумна ми идея! В магазините за минерали и бижута съм виждал бижута-сърца, перфектно шлайфани от най-различни минерали(камъни). Ако има с подходящи размери ще си купя за проба, а и цената им е драстично по-ниска. Още сега тръгвам "на лов за сърца". :girl_witch: Ще докладвам за резултата. :yes:
Отговорено

Бейби Томас, можеш ли да ни снабдиш с такива камънье, че ми стана интересно. Под "ни" имам предвид и другите колеги, които биха имали мерак да пробват.

Отговорено

+1 за идеята на Лими :slap:

Някой може ли да даде пример за някой известен използващ подобни перца ?

Аз лично си предпочитам обикновенните. На година губя около 20 и ако си взема каменни - ще фалирам :girl_witch:

Отговорено

Да, можем да направим някаква поръчка, ще гледам да организирам нещо в скоро време.

Това за бижутерските магазини отдавна сме го измислили, но се оказа, че не е важно само да се подбере и "нареже" камъка, а много много важна е и самата изработка. Няколко човека писаха, че на тоя сайт са най-добре изработените пера от ахат. Затова и в еБей има 2-3-4 пъти по-евтини пера от същия материал.