Krum Kostov Отговорено Септември 19, 2013 Отговорено Септември 19, 2013 Помогнете моля ...ползвам алплитюб Х гиър от доста време на стрария си комютър , сега махнах виндовса го го смених от ХП на 7....сега щом отворя програмата се чува зверска микрофония ....имате ли представа от какво може да е ??/ Цитирай
mrtoi Отговорено Юни 30, 2014 Отговорено Юни 30, 2014 Здравейе! Инсталирах си програмата AmpliTube 3.12.0, но не мога да я използвам, защото ми излиза прозорец, в който пише, че не открива аудио устройството на компютъра. Имам инсталирани Guitar Rig 5 и GTR 3.5, и с тях нямам проблем. Пробвах различни настройки, но на входа на програмата не отчита ниво. На какво би могло да се дължи този проблем? Между другото, преди около две години си я бях инсталирал на същият комлютър и тогава работеше. Само версията на програмата мисля, че беше друга. Цитирай
H.R. Отговорено Януари 4, 2018 Отговорено Януари 4, 2018 Пиша относно впечатления ми от AmpliTube 4. При превключване между пресетите независимо дали с MIDI-footswitch или с мишката, понякога програмата сбъгва някак – появява се шум, зверска латенция и единственото действие е или рестарт на програмата или изваждане и отново поставяне на USB кабела на звуковата карта (рестарт). Това създава дразнене и несигурност. Проекта го правя на 48 kHz , a картата работи на 24 bit. Програмата мисля въобще няма опция за по нисък bit rate за разлика от Guitar RIG примерно, където може да се избере и 16 bit. Изглежда е правена само за 24 bit. Въпреки това процесорът на картата се натоварва много малко – CPU meter-ът показва натоварване не повече от 20-30 % за комбинираните от мен 4 пресета, които изреждам при свирене. Само при смяна на пресета за миг индикаторът скача (като пик) на не повече от 50% и след това остава на 20-30 %. Като сравнение Guitar RIG ми се струва определено по-стабилен в това отношение, но той сякаш е и "по-лек". AmpliTube създава по-реалистичен звук. Чудя се дали е от софтуера (софтуерни недостатъци) или нещо хардуера е слаб за тази програма, като последното ме съмнява много. Инсталиран е на лабтоп i5 процесор с 8 GB RAM – Windows 7 (TASCAM US-122 mkII – audio interface и Ambelton – MIDI/USB Footswich) Аудио настройките мисля, че са точните: ASIO драйвер, звукова карта – (USB interface – на вход и изход – съответствие на L и R) на MIDI device – Ambelton. Цитирай
musicman Отговорено Януари 4, 2018 Отговорено Януари 4, 2018 Пробвай и другите софтове и си избери нещо, което те кефи и е стабилно. Guitar Rig ми е в топ 3 на софуерните симулации, докато AmpliTube не е Но всичко си е въпрос на вкус и на предпочитания. А и този въпрос е малко за съпорта на AmpliTube, те най-добре знаят какво и що. Цитирай
H.R. Отговорено Януари 4, 2018 Отговорено Януари 4, 2018 Благодаря за отговора ! Аз първо известно време свирих с Guitar RIG (и още го пазя), но когато пробвах AmpliTube - той ми допадна с една идея повече откъм звук. (High gain)и затова се занимавам с него. Всеки търси даден звук и го усеща по различен начин. Пробвал съм и Peavey Revalver, но сякаш първите две са малко по user-frendly подредени откъм интерфейс - поне за мен. Звукът и тук не е лош. Ще пробвам и със съпорта на IK Multimedia относно "забиването". Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 5, 2018 Отговорено Януари 5, 2018 Аз никога не се изкефих на тия Guitar Rig, Amplitube и т.н. Ако имаш час-два за тестове пробвай Pedalboard2 + LePou плъгините + импулси от ранга на RedWirez да речем. Цитирай
musicman Отговорено Януари 5, 2018 Отговорено Януари 5, 2018 Peavey Revalver също ми е в топ 3, заедно с BIAS-a. Много голямо предимство е ползването на IR-и. Това е половината, да не кажа 3/4 от звука на софтуерните симулации. 2 Цитирай
H.R. Отговорено Януари 6, 2018 Отговорено Януари 6, 2018 (Редактирано) Благодаря на musicman за преместването на темата в правилната съществуваща вече. (явно е била по-назад, ама кой да се позарови малко). Изчетох по диагонал почти всички по-съществени постове от 2006-та насам. Единственото подобно, на което попаднах за същия проблем е повреден .exe файл - за стартиването. При мен има подобно нещо. Може би тук е момента да помоля за подходящ линк за обяснение какво е IR (impuls responses) Може би : https://joeysturgistones.com/blogs/learn/getting-started-with-impulse-responses-for-guitar Благодаря и на Baby Thomas за предложението за Pedalboard2 + съответните плъгини. Подкарах ги до някъде. Редактирано Януари 6, 2018 от H.R. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 6, 2018 Отговорено Януари 6, 2018 Най-просто казано IR е спийкър сим на стероиди. Има чалъм да се "улови" характера на комбинацията крайни лампи, изходен траф, говорител микрофон в едно файлче, което после може да се пусне след хардуерен преамп или симулация на такъв, за да ти завърши китарния звук. Може да се използва с китара + интерфейс + симулация на преамп или с китара + хардуерен преамп + интерфейс. В DAW се зарежда в ривърб плъгин или специализиран такъв за IR. Но има и хардуерни джаджи за свирене в реално време с примерно лампов преамп само плюс импулси. Two Notes Torpedo Live например. Има поддръжка за тях и из по-скъпите процове вече, май само Босс се пънат още и затуй и кретат на опашката... Има буквално хиляди начини за строене на ригове с тях, звучат много добре и не е и особено сложно като му фанеш цаката веднъж... 2 Цитирай
musicman Отговорено Януари 7, 2018 Отговорено Януари 7, 2018 ^^ Не съм аз, сигурно е Baby Thomas. Статията е много добра, можеш да хванеш за какво става дума. С две думи хваща характеристикта на кабинета и помещението. И това е достатъчно ако го пуснеш след предусилвател да звучи почти като истинско. Пробвал съм с boss процесор, спирам му неговата симулация, оставям само преампа и пускам IR - не можеш да го познаеш Цитирай
H.R. Отговорено Януари 7, 2018 Отговорено Януари 7, 2018 Наистина е безценно, да проявиш желание да помогнеш на някого в обяснението на нещо. Като стана дума за IR поддръжката при скъпите процесори - веднага се замислих дали примерно за Fractal - не съм свирил с такъв, но където чуя (за живо или запис) винаги съм много впечатлен. логично: http://www.fractalaudio.com/p-cab-lab-ir-mixer.php И тъй като темата е за AmpliTube - това обяснение дава човек от IK Muktimedia , защо Amplitube няма вградена опция за ползване на външни IR: „Кабинетната секция“ използва едновременно IR-и и кабинетно моделиране по строго определен начин интегриран в цялата верига (в целия чейн). Точно затова няма наличен лоудър за външни IR, защото не е от без значение просто да подменим някой IR, който използваме в AmpliTube. Отделено е огромно внимание на цялата верига, когато се използва някой компонент намиращ се в нея, така че вмъквайки нещо в тази верига би било не само сложно ако не и хаотично (тъй като простите IR не съдържат моделиращите компоненти, които ние правим с нашите кабинети, говорители, стаи в тази секция), но вероятно ще направи много по-възможно да се стигне до резултати, които са в ущърб на звуковото качество, което се предлага в момента. Сега то всеки може да си измисли и някакъв вид оправдание, но може и да си е напълно прав за техния случай. За момента мен ме устройва звука от пресетите, които си моделирах сам и това, че всичкото е събрано и интегрирано на едно място. Харесва ми интерфейса и картинките - все пак е правено в Модена (Ферари, Де Томасо, Ламборгини, Пагани и Мазерати.) - луд на шарено се радва. От друга страна определено възможността да се ползват IR -и в всякакви хардуерни и софтуерни комбинации звучи страхотно - и си струва да се пробва! Достатъчно е човек само да го "светнат" в това ! Цитирай
presly Отговорено Януари 7, 2018 Отговорено Януари 7, 2018 Само ме е яд, що Kemper не направят VST Цитирай
musicman Отговорено Януари 7, 2018 Отговорено Януари 7, 2018 ^ Щот' няма как да струват 10000 лв. 4 Цитирай
iliatilev Отговорено Юли 23, 2019 Отговорено Юли 23, 2019 (Редактирано) Амплитубата е може би най добрия симулатор който може да намерите.. Задно със продуктите на Mercuriall Audio за мен са най сполучливите.. А амплитубе даже някой път го ползвам без IR.. Пробвъл съм всичко и съм останал с най добро впечатление от тях. BIAS AMP е с лагнат интерфейс дори и да имате добър компютър като мен не го препоръчвам Редактирано Юли 23, 2019 от iliatilev 1 Цитирай
BloodX Отговорено Ноември 14, 2019 Отговорено Ноември 14, 2019 За репетиции в къщи през мониторите, безплатната версия на Guitar Rig 5 е перфектна. Исках да пробвам и амлпитюба но... нямат безплатна версия. Колкото до записи, лично за мен , има един единствен начин. ---> Лампи, Shure-Sennheiser, Пулт, Logic Pro X. 1 Цитирай
Recommended Posts