zanev 70 Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 Здравейте на всички . Вчера реших да пробвам програмата ProTools и изтеглих версия Le7.3 . тръгнах да инсталирам и всичко уж беше наред ама като реших да я стартирам с цел да напиша където трябва оторизиращия код се оказа че въобще не мога да стигна до тази опция - това което става е следното - при стартиране на програмата излиза меню което показва графично плъгините които се се зареждат , след около 10 секунди започват да излизат три или четири съобщения че еди кой си плъгин не е оторизиран или е в 14 дневен промоционален период но като тръгнеш да го оторизираш става ясно че тази опция не е активна , а за капак излиза съобщение че програмата не може да се свърже с фирмения хардуер и опция да натиснеш ОК когато се увериш че той е включен и работи , а ако се опиташ да го игнорираш се затваря програмата без даже да се е отворила . Та ще съм много благодарен ако някой ме светне има ли начин да се реши проблема или пък ако на лично съобщение ми прати линк за версия която се зарежда без проблеми и е проверена в работни условия. Предварително благодаря . Цеко Цитирай
synchu Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 Занев, а с каква аудио карта си? Ако не е М-Аудио или Диги - няма да работи. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 (Редактирано) Zanev има M-Audio FireWire Audiophile 192. Аз вчера свалих 4-5 версии на Про Туулс и ни една не искаше да тръгне, защото пищят, че нямам iLock дивотията, която може да съсържа разни серийни номера. ЛЕ версия обаче не съм пробвал и не знам гореспоменатия проблем как може да се прескочи. Сори... Редактирано Май 10, 2007 от Baby Thomas Цитирай
zanev 70 Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 Наистина имам M-Audio FireWire Audiophile 192. но въпреки това пак прави проблем при отваряне . явно трябва да се търси вариант в който е игнориран по някакъв начин този хардуарен проблем . дано някой намери решение . Цеко Цитирай
alrock Отговорено Май 10, 2007 Отговорено Май 10, 2007 Аз поне не успях да го подкарам LE 7 на същата платка а би трябвало да няма проблем. Мисля си че версията на софта явно не е тая...Не знам. Ако някой знае моля да пише, че един приятел ми наду главата... Цитирай
Jordan_J Отговорено Май 11, 2007 Отговорено Май 11, 2007 (Редактирано) Абе пичове, аз ли греша, ама ... Про-Туулс софтуер върви само ако имаш хардуер на Про-туулс (Диги-дизайн), или съм пропуснал нещо ?? Редактирано Май 11, 2007 от visiondann Цитирай
synchu Отговорено Май 11, 2007 Отговорено Май 11, 2007 ...или M-Audio за определени версии. Провери http://www.m-audio.com/. Цитирай
BlueZone Отговорено Май 11, 2007 Отговорено Май 11, 2007 Pro Tools-a който върви с тия карти е M-Powered 6.8 и нагоре. В момента вече тоя протуулс идва заедно с повечето карти на M-Audio, но ако се сваля отделно е жестока играчка да се подкара. По нета имаше бая подробни обяснения как става, но не си спомням сайтовете. Пуснете един сърч в гугъл за Pro Tools M-Powered и ще излезе. П.П. Тия схеми са само за уиндовс обаче. П.П.П. Чисто технически съм виждал да подкарват и други версии на протуулс с м-аудио, обаче ше върви на магия, което не е дотам целесъобразно. Цитирай
steeltanto Отговорено Май 11, 2007 Отговорено Май 11, 2007 Версията на софтуера за М-Аудио картите е малко по-различна. Освен това има и друг проблем - разлика в типа сесия м/у новите и старите версии/от 7.0 нагоре/, отвориш ли стара такава с нова,процесът е необратим. Цитирай
f1_sound Отговорено Май 11, 2007 Отговорено Май 11, 2007 момчета що се занимавате с глупости Протулс и кво Цитирай
yamaha Отговорено Май 11, 2007 Отговорено Май 11, 2007 момчета що се занимавате с глупости Протулс и кво Абе така си е...напълно те подкрепям, но хората все пак иска да опитат и това. Навремето имаше една олекотена фрий версия, работеща с всякакви карти (дори и бластер-ски ) - пробвах я, не ми допадна и пак си минах на моя мултитрак. Цитирай
steeltanto Отговорено Май 11, 2007 Отговорено Май 11, 2007 Най-хубавото нещо е,че нямаш грижи с лиценза. И аз имам много против тази система на запис и аудио-обработка, макар че работя с нея от години. Но просто си е друг стандарт в саунда и да се твърди обратното... просто е несериозно. Цитирай
f1_sound Отговорено Май 11, 2007 Отговорено Май 11, 2007 (Редактирано) steeltanto с риск да започна "война" аз против протулс мога да изпиша доста, и то от позицията на човек който е работил с тази система И твърдение, че е несериозно да се говори против Протулс си звучи направо несериозно, с какво протулсът ти е поразличен от всички останали и е както казваш друг стандарт в звукозаписа чакай, че паднах от стола, За мен протулс е нищо повече от система изискваща много средства да налейш в нея, като започнеш от компютърните изисквания и стигнеш до самите и плъгини само за справка, най малката версия на протул м-бокс изисква ебати и нечовешките ресурси на компютър и в замяна получаваш кво ляв и десен канал хаха пак паднах от стола, не искам да те обидя лично или който и да е било, но моля за вбъдеще да избягваме такива сравнения че ако не харесваме протул звучим несериозно Редактирано Май 11, 2007 от f1_sound Цитирай
Telerig Отговорено Май 11, 2007 Отговорено Май 11, 2007 (Редактирано) Айде войната и оффтопика почна яко С нищо не помагаме на Занев момчета - на мен също ми е интересно защо не тръгва при него с тая саундарта защото преди време и аз се мъчих но и при мен беше така и се отказах....чисто любопитство не за друго...аз съм си с кюбейс ес хикс три и изобщо неща да го сменям работи ми повече от перфектно. Даже и четворка ме мързи да пробвам...но не виждам какъв е проблема човек да си има машина с кюбейс, машина с протулс и машина с нуендо примерно :Р или и трите на един комп Между другото в доста списания за звук съм чел, че в доста студиа разполагат с такива екстри -просто лукс който не е излишен ако човек може да си го позволи. Но айде стига с оффтопика. Редактирано Май 11, 2007 от Telerig Цитирай
zanev 70 Отговорено Май 11, 2007 Отговорено Май 11, 2007 Telerig приятелю , аз наистина от чисто любопитство реших да опитам - щото уж има инфо че всички про-работещи на запад били с Протулс - да видя има ли кой знае какви разлики и т.н. ..... а иначе и аз съм с SX3 и съм си доволен .... ...... само моля не започвайте някаква война по темата - не си струва .... майната и на програмата - като не тръгва кво... много важно .... Цеко Цитирай
Recommended Posts