VSTi Отговорено Март 28, 2012 Share Отговорено Март 28, 2012 Още малко по темата - пристигна ми новата 10та версия, ...имаме малко фейслифт, увеличена компенсация, ченълстрип....и доста други новости за протулс, и не толкова нови неща за другите софтуери. ДОбрата новина е, че отново имаме съпорт за по-старите хардуери 002 серия, както и Control 24. И последно - под мак работи забележимо по стабилно, както и с всички познати RTAS плъгини, а под уиндоус не е точно така.... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CHINOSZ Отговорено Март 28, 2012 Share Отговорено Март 28, 2012 Здаравейте, за съжаление ще повторя първия пост в темата, но гледам че са минали 7 години от тогава, та дали в момента се намира версия на Pro Tools за PC която да не иска хардуер?Благодаря предварително Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VSTi Отговорено Март 28, 2012 Share Отговорено Март 28, 2012 eeee направо нямам думи..... в тая тема поне на 5-6 пъти е написано ... След версия 9 няма изисквания за хардуер!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CHINOSZ Отговорено Март 31, 2012 Share Отговорено Март 31, 2012 Извинявам се за това, че съм ви накарал за 7-ми път да го споменете това.Но просто нямах време да преглеждам 226 поста. \\// PEACE \\// Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Март 31, 2012 Share Отговорено Март 31, 2012 (Редактирано) Момък, не е казано че трябва да прочетеш цялата тема, за да го разбереш това. Толкова обсъждан въпрос е това, че отнема 2 минути търсене с google, за да разбереш отговора. А и не ти се случва за сефте, да питаш някакви елементарни неща. Редактирано Март 31, 2012 от Mairomaster Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
triontrion Отговорено Август 5, 2012 Share Отговорено Август 5, 2012 Здравейте! Нов съм в този форум ..(за да не ми се нахвърлите за следния въпрос) ;-) Случайно да знаете, дали PT има функия за негативен Loop( при Cubase) ili Cycle( при Logic), с който се прескача определен регион?.В другите програми това става, когато се сменят местата на locator-ите (левият от дяасно а десният минава от ляво) и се активира loop/cycle. А други функции, които да ви липсват в Pro Tools? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Юли 19, 2013 Share Отговорено Юли 19, 2013 (Редактирано) Здравейте! На мен онзи ден ми пристигна РТ 11. От съвсем скоро съм на РТ и тепърва навлизам в спецификата. Kарам го с Digi 003 console. Затова ще се радвам тук да обменим опит с всеки, който работи и познава тази платформа. Първото нещо което ми се наби на очи от версия 11 е истинския 32 битов audio-depth, а не 32 битов/флоат. Другото, което е всеизвестно е, че РТ 11 е 64 битов софт с новото поколение ААХ плъгини. Доколкото разбрах, много хора, които отдавана ползват РТ им е труден преходът към РТ 11 и ерата на ААХ. За мен това не е проблем, понеже почвам от нула така да се каже. Моля, дайте повече инфо по въпроса - плюсове, минуси, очаквания, решения. Нека който работи на РТ към момента - да даде нишан - аз лично ще имам много въпроси по темата, които са ми интересни. Поздрави! Редактирано Юли 19, 2013 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
machoka Отговорено Ноември 13, 2014 Share Отговорено Ноември 13, 2014 Здравейте, тук съм със следното питане: що се отнася до закупуване на Pro Tools 11 (+10), гледам два варианта: online покупка на activation code (към момента около 400 долара), след което се регистрира в avid, тегли се от там, и т.н. Втората е опцията с DVD-тата (към момента 700 долара), пишат че била с 8gb саундове и т.н. Каква е разликата между двата варианта? Дали в този с физическите носители (по-скъпия) е екипиран с повече плъг ин-и, VI, и т.н. или има и още нещо различно или пък са еднакви, но ако са еднакви - от къде идва разликата в цената? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Ноември 14, 2014 Share Отговорено Ноември 14, 2014 Няма как ПТ 11 да струва 400 долара. Видял си най-вероятно ъпгрейд-опция от 10 към 11 (предполагам). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
machoka Отговорено Ноември 14, 2014 Share Отговорено Ноември 14, 2014 (Редактирано) http://www.ebay.com/itm/AVID-PRO-TOOLS-11-10-BUNDLE-FULL-VERSION-INSTANT-DOWNLOAD-AND-ACTIVATION-/261641590658?pt=US_Computer_Recording_Software&hash=item3ceb0dd782 пълната ми изгледа да е, без iLock разбира се, само activation-а де, за това се чудя.. даже не е врътката с Pro Tools 10 + crossgrade, която уж излизала по-евтино, ами си е направо 11. Редактирано Ноември 14, 2014 от machoka Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Ноември 14, 2014 Share Отговорено Ноември 14, 2014 Има пълнофункционални версии, които наричат "students" или нещо от сорта. На много ниска цена са, а като гледам този продавач - не е лицензиран и най-вероятно продава нещо такова. Другата въможност е - да е купил бъндъл - хардуер (МБокс или нещо такова + ПТ 10/11 софтуер) и сега да продава отделно софта само. Това са няколкото логични обяснения за мен. Така или иначе - цената е супер - и ако ти трябва - налазвай и купувай! Ако неще не е ок с тази транакция - отваряш диспут и ще ти върнат парите. Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VSTi Отговорено Ноември 14, 2014 Share Отговорено Ноември 14, 2014 относно плъгините - все още не работят достатъчно стабилно аах версиите, 32битовия енжин е според мен връщане назад......защото си е фолоат пойнт..... с две думи - откакто Авид купиха ДИгидизайн, потребителите са в плен на корпоративните интереси към налагане на нов ( и достатъчно скъп) хардуер. Справка - вече HD системите са несъвмеситими с версия 11 - а най евтината струваше 12000 долара. Контролера Control 24 с цена около 6000 долара (мога да се похваля с притежание) вече не се поддържа от 11та версия. Рекапитулация $ 18000 назад, и ако искам да работя с 11та версия, трябва да си купя контролер на Еуфоникс, и новите карти и интерфейси за още толкова пари. Ама като излезе версия 12......може пак на някой да му хрумне да приложи нова пазарна стратегия..... иначе в сравнение с кюбейсите и нуендото......В ПЪТИ ПО ДОБЪР ЗВУК, ХЕДРУМ и т.н. п.п. продавам Control 24+ Digidesign HD 96io+Digidesign HD Accel PCI-X Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
enuffZnuff Отговорено Януари 23, 2015 Share Отговорено Януари 23, 2015 Avid пуснаха и безплатана версия за свободно сваляне http://www.avid.com/US/products/pro-tools-software-comparison-table 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Януари 24, 2015 Share Отговорено Януари 24, 2015 Да, мисля, че свободната версия е ограничена до 16 трака, но иначе си е пълнофункционална. Вчера анонсираха и Pro Tools 12 - до няколко месеца ще е на пазара. Интересна ми е финансовата част на скока от версия 11 към 12. Въпреки някои недомислици на Авид - Протулс си остава най-доброто на пазара (не искам да влизам в Logic - ProTools война с никой) Ползвам го вече доста време с доста голям и легален набор от стоковите и допълнителни плъгини и виртуални инструменти. След правилно направени инсталации и настройки на операционната система и хардуера/софтуера за запис - системата е просто бетон и за мен няма връщане назад! Спечелиха ме Чакаме версия 12 да излезе на пазара и да я налазим. Хехе ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
newwave Отговорено Януари 24, 2015 Share Отговорено Януари 24, 2015 Тази свободна версия ми се струва че още не е достъпна за теглене, прииска ми се да я тествам ама пише "каминг суун"... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts