Jump to content
Българският форум за музиканти

CHINOSZ

Members
  • Мнения

    51
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от CHINOSZ

  1. CHINOSZ

    Pro Tools

    Извинявам се за това, че съм ви накарал за 7-ми път да го споменете това.Но просто нямах време да преглеждам 226 поста. \\// PEACE \\//
  2. CHINOSZ

    Pro Tools

    Здаравейте, за съжаление ще повторя първия пост в темата, но гледам че са минали 7 години от тогава, та дали в момента се намира версия на Pro Tools за PC която да не иска хардуер?Благодаря предварително
  3. Аз си инсталирах една програмка по идея на @Лими.Програмата се казва EarMaster School 5, тя е доста интуитивна и забавна и когато ми остане време си я разцъквам.Смятам че доста неща мога да науча с нея, който иска може да я пробва
  4. Честита нова година на всички.Гледам че темата се е поразраснала та смятам да я опресня малко @a_c_ донякъде си прав за губенето на време с теория, но смятам че и тя е нужна. Аз си купих две книги: "Елементарна теория на музиката" и "Хармония" и двете на Парашкев Хаджиев. Сега чета първата и наистина доста сложно и объркващо са написани нещата...Тъй като на мен целта ми беше да науча малко теория не за да се науча да свиря а да композирам.Композирането ми доставя по-голямо удоволствие от това да свиря някое познато музикално произведение.Но смятам също че за да се научиш да композираш трябва да минеш и през етапа в който да можеш да свириш на даден инструмент.И ако мога да споделя едно нещо което ми помогна в това да композирам, то това е слушането на много музика.До някаква степен със слушането на инструменталите на песните аз се опитвам да разбера как другите съставят своите песни.Как започват, с какво започват, паузите и преходите в самите песни... и още доста други неща.И аз се опитвам да прилагам това което видя от другите и в моите инструментали, и смятам че така усявам да разгърна своите творчески заложби.Другото което мога да кажа че нямам музикална дарба, но с много труд и упоритост тази дарба може да стане придобита.Ето няколко мои инструментала: http://soundcloud.com/chino_sz .Ще ми бъде интересно да чуя и вашите композиции ако сред вас има и композитори
  5. CHINOSZ

    Cubase/Nuendo

    Мерси @Mairomaster за информацията.Да начинаещ съм и засега изпозлвам повече "insert" ефекти, а ако искам да използвам няколко еднакви ефекта на различни трака то си има copy и paste за тази цел.Поне аз така го правя. @Nota аз сега точно с тия руските видеота се занимавам и там по-хващам за какво става дума, жалко че няма преведени на български някъде уроци.Аз бях намерил едни, но те са само уводни, за по основни неща.
  6. CHINOSZ

    Cubase/Nuendo

    Здравейте, някой ще ми обясни ли каква е разликата когато зареждаш ефекти от Insert и когато е от Send в Cubase 5. Ето и снимка: http://imageshack.us/f/21/sendandinsertfx.jpg Защото гледам тука едни уроци, но лошото е че са на английски и не мога да разбера какво е предназначението на вмъкването на ефекти от тези места.Също да попитам някакви уроци на български за Cubase 5 някой дали има?И къде мога да ги намеря.Благодаря предварително.
  7. CHINOSZ

    Cubase/Nuendo

    А да ви питам нещо друго, вие как използвате метрономът.Смисъл дали го ползвате през цялото време докато творите инструментала или само докато направите бийта?
  8. CHINOSZ

    Cubase/Nuendo

    благодаря ви ще го пробвам довечера това.Казано по-просто си търсех начин да си определям темпото на темичките, които ми се въртят из главата.А докато на ръка намеря темпото което най-много подхожда на това което изсвиря е голямо лутане.
  9. CHINOSZ

    Cubase/Nuendo

    здравейте на всичко, искам да задам един въпрос.От доста време се чудя дали Cubase има опция, която когато изсвириш дадена мелодия без метроном да ти дава някакво приблизително темпо на това което си изсвирил, или казано на кратко нещо като калкулатор, който да изчислява в какво темпо е това което си изсвирил.Аз май гледах нещо подобно в едни видео уроци, но немога да се сетя как се казваше това и къде се намира, и дали ще ми свърши работа на мене. Благодаря предварително.
  10. а какъв ти е миди кабела? ако е на M-Audio Uno тряя' да си инсталираш драйверите, които вървят с кабела.И при мен имаше подобен проблем, но след като си инсталирах диска се оправи всичко.А аз съм с Yamaha PSR-170 която е супер стара. Успех
  11. Здравейте, някой знае ли дали може да се добави собствена библиотека в Kontakt 4 и дали може да се сложи собствена картинка за самата библиотека. Ако някой го е правел, нека да обясни как става. Благодаря предварително.
  12. Клипът изобщо не съм се старал да го направя много смислен, само в началото се заиграх,но после нахвърлях всичко както ми падне.Последната снимка на Cubase 6 изобщо не се връзва с музиката защото съм го правил с Cubase 5 .Но аз просто исках да чуете песента а не да я видите.Благодаря ви за критиката, това ме кара да се позамисля над това къде бъркам и върху кое да поработя още.Все пак не съм професионалист, това с композирането ми е нещо като хоби по-скоро.Макар че напоследък му отделям много време и чета разни статии тук в този форум за да се опитам да стана малко по музикално ограмотен.Извинявам се на хората чиито снимки съм използвал в този клип.Ще се постарая за напред да направя нещо свое от към видеото. Ако искате може да видите и още един инструментал, в който видеото е вече напълно авторско както и музиката Инструментал 2
  13. Това един мой инструментал, който сътворих преди известно време.Още съм начинаещ, така че моля не бъдете много критични \\// Ето го и него
  14. сега вече го схванах.И сега ми стана ясно какво означава, когато някой казва че всеки PAD може да стане LEAD и обратното.Благодаря ти много
  15. CHINOSZ

    Cubase/Nuendo

    еми то и тва май е достатъчно.
  16. CHINOSZ

    Cubase/Nuendo

    ми то и тва е вариант ама при съотношение на моите екрани 19" при 1280/1024 и 42" плазмен TV при 1360/768 едва ли ще изглежда много красиво, но ще го пробвам и това.А нещо като скинове има ли Cubase?
  17. CHINOSZ

    Cubase/Nuendo

    Получи се, това с "always on top" ,то трябвало да се даде десен бутон не на очертанията на прозореца ами в самия него.
  18. CHINOSZ

    Cubase/Nuendo

    не се получава и по двата начина.Нищо неизлиза когато натисна десен бутон на миксера.То даже е неактивен и бутона за разпъване на прозореца на цял екран, само другите два са активни за минимизиране и за затваряне.
  19. CHINOSZ

    Cubase/Nuendo

    Аз мога да ти дам едни видео уроци, само че едните са на руски а другите на английски.В тях най-подробно се обяснява как се работи с Cubase.Ако си заинтересовам ми пиши ЛС защото правилата непозволяват да ти ги дам тук в теамата. А пък аз искам да попитам, къде в настройките трябва да барна за да мога да си преместя миксера на другия монитор.Преди няколко месеца преди да си преинсталирам Cubase ставаше този номер, с едно просто влачене.А сега се опитвам ,но пустия миксер неизлиза от очертанията на програмата.Дали е от настройките на програмата или на мониторите?Благодаря предварително.
  20. Е значи поне от към Usb-Midi конектора съм нацелил качествен, защото съм с M-Audio който първоначално ми се стори скъпичък.Но и аз съм на мнението че по-добре скъпо и качествено отколкото ефтино и некачествено.Благодаря на всички ви за полезните съвети, мисля да не си променям първоначалната ориентация за закупуването на Firewire аудио интерфейс и другия месец смятам да се сдобия с един TC Electronic Desktop Konnekt 6. Ако ако намеря нещо от по-горен клас,дори и втора ръка на TC ще е супер.
  21. ясно, то и аз така съм си решил проблема със синтезатора, но неудобството идва от там че трябва в Cubase да настроя драйвера на Generic Low latency Asio Driver за да ми намалее латенцията до 20 ms, и когато реша да пусна друг източник на звук се бъгва.Winamp-a или другия плеър с който искам да чуя нещо спира тотално.А когато сменя Generic Low latency Asio Driver на Asio DirectX Full Duplex Driver латенцията ми става 81 ms и проблемът с другите източници на звук които пускам на компютъра ми изчезва.Имам 5 GB Ram DDR3 и двуядрен процесор, така че едва ли може по-добре да звучи синтезатора през USB входа, затова си мислех че като мине през Firewire интерфейса ще ми изчезне този проблем.А и да допълня че дъното ми е от по-новите и има вграден конектор за firewire, който проверих и се оказа че е с чипсет на Texas Instruments. И за последно смятате че TCE Desktop Konnekt 6 е по-добър във всяко отношение от TASCAM FIREONE при положение че втория е в по-висок ценови клас?
  22. синтезатора ми е мнооого стар. Yamaha PSR-170 и има само Midi, аз имам такъв кабел от Midi към USB, но си мислех че ако ситезатора ми минава през звуковата карта ще ми намалее латенцията. Виждам че се продава втора употреба и TASCAM FIREONE, която има инструментални входове, и в момента се двуомя дали да не взема нея, нищо че е втора ръка.
  23. Ето връзка към една от темите
  24. Еми защото четох в този форум че Firewire е по-добре от USB по ред причини.Аз първоначално се бях насочил към USB, но промених в последствие мнението си и избора на външна звукова карта.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.