Jump to content
Българският форум за музиканти

Кой е най - добрият процесор (клас до 1000 лева)


MaPT0_T

Recommended Posts

Реших да сменям педалчетата с процесор и се чудя какъв да си взема . След много четене из интернет се спрях на 3 модела които ми харесват :

1.Boss GT8 (GT10)

2.Vox Tonelab LE

3.Line6 PODX3 Live .

 

Споделете мнение за тези 3 процесора и добавете още някой добър процесор (:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

и на мен вокса ми харесва като звук , само че никъде не мога да му намеря пълните спецификации като възможности на експрешъна и точните ефекти от къде са взаимствани . Line6 има много добри симулации на усилватели и са много , а Boss е пълен с ефекти , има всичко което ти трябва , но звука му е изкуствен когато се сложат повече от 3 - 4 ефекта и съм чувал за претоварване и бавно действие .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^^Ами като изработка и функциониране му свикнах и ми хареса много, но от дисторшъните му не ми допаднаха нито симулациите, нито камьончетата.

Сега свиря с един Randall с фабричен бустер на кривия канал и по отношение на дисторшън звучене издухва BOSS-а отвсякъде, нищо че е транзистор.

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добавям няколко процесора, да разширим избора;

 

VOX ToneLab SE

Zoom G9.2tt

Digitech rp1000

Digitech GNX3000

 

 

Според мен , всеки от процесорите в този клас си има предимства и недостатъци. Последната година смених повечето от изброените и мога да кажа че няма пълно щастие. Всичко опира до това какво искаш , знаеш ли какво искаш , и можеш ли да го постигнеш. Разликата между процесорите е , че с едни става по-лесно , с други по-трудно. Но всички от изброените процесори са добри и сравняването е супер субективно.

 

 

Лично за мен, в момента се спрях на GNX3000. Допадна ми идеята да имам 4 изхода и 4 входа. Общо взето съм доволен - да видим до кога :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ там вече е въпрос на вкус :), между другото custom преамповете и кабинетите дават много , ама много възможности.....

^^ предимно метъл, но това не е гаранция за нищо, с процесор може да свириш.....каквото му настроиш.

Според мен разликата между BOSS-a и другите процесори е, че BOSS-a не е толкова user friendly, изисква се малко повечко търпение и играчка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

TC Electronic Nova System

Повече информация

 

TC Electronic G-Major 2

Повече информация

 

Също и един процесор за който мисля,че е най-доброто нещо което може да се купи за малко пари (139 евро) и това е Boss ME-25 . Защо ли ?

По нищо не отстъпва на Boss GT-10 & Boss ME-70 , който са много по-скъпи сравнение с него. Също така , разликата между скъпите процесори на TC Electronic и този е малка.

Редактирано от Victoroth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз по - скоро исках да узная предимствана и недостатъцците на всеки един от тези процесори , защото съм имал възможност да ги гледам по интернет , но съм ги изпробвал на живо само за по 10 - 15 мин . А тези които добавяте , ще кажете ли какви са им и техните предимства и какво точно ви харесва в тях ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Вокса разцепва като звук и възможности. Та*ака при него е, че не може да се ползват едновременно дистър и уа уа. Другата тъпотия беше, че тунера се пуска само от малко копче, което не може да се натисне с крак, ами трябва човек да се навежда за да го натисне с ръка. Проблемите разбира се могат да се рашат с отделен тунер и уа педал. По всички останали параметри, мисля че Вокса разбива другите процесори (като изключвам лайн сикса, понеже нямам никакви впечатления от него). Всичките ефекти на Тоунлаба са разработени от Вокс и Корг и звучат страшно яко.

 

Бос, мос..... ако ще GT-18 да изкарат, все си е бос и ми звучи леко изкуствено (мое мнение). Както вече се спомена - не е лесен за ползване, а и има камара ефекти, в които аз не намирам особен смисъл. Обаче конкретно GT-10 е много по-як от останалите босове. Абе як е процесора, ама аз не бих дал толкова пари за него.

 

Въпросния Диджитек споменат по-горе съм го имал. Предимството при него бе, че е на истина лесен за ползване. Но като звук не ми хареса особено. Пак си звучи леко изкуствено като боса.

 

За останалите марки няма какво и да се говори.

Редактирано от Janick_Gers
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уточни какво искаш да правиш с този процесор, за да ти кажем с кой е най-лесно. Ако тръгнем да изброяваме предимства и недостатъци, не знам къде ще му излезе края. Затова кажи : искам да свиря еди какво си, искам да може еди що си, да има туй онуй, и т.н.

 

 

Може би истината е , че трябва да си купиш , да поръчкаш и като не стане - продаваш и купуваш следващия. На приказки - не вервай , всеки си хвали своето и туй то :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

X3 е истински звяр, особено за метъл. Препоръчвам с две ръце, а те причините Line 6 са си ги изредили на сайта и определено не е само реклама :D Ако често ще го изкарваш на живо и те притеснява лееко кекавата му конструкция, може би е по-разумно да си вземеш по-стария модел POD XT Live. С инсталиран Metal pack не отстъпва по звучене на X3 (като изключим, че няма dual tone опцията) и е корав. Ама корав ти казвам, една позната си изтърва нокията върху него и й спука екрана :) И е изключително интуитивен, стабилен софтуерно и удобен за ползване.

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да свириш на процесор не е лесно. Аз съм сигурен, че с всеки от гореизброените процесори можеш да постигнеш желания звук ако знаеш как. Говорим за ценови клас 700 - 1000 лв.

 

Какво значи "сложен за работа" ? МИ помислете какво реално е процесора и ще видите защо е сложен. Най-росто е китарата в ампа, ама ние искаме и тов аи онова и да симулира и незнам си какво да прави. Ми много ясно че е сложен. Ако някой очаква да си купи процесор и да получи магическа кутия - по добре да забрави.

Аз имам BOSS GT-PRO и Nova System - доста интересни като звук и като възможности. Всеки си има някакво приложение. Бях тръгнал да продавам БОСС-а обаче, той има толкова ефекти от които се вдъхновявам, че реших да си го оставя.

 

Но най-важният въпрос при покупка на процесор е "какво ми трябва точно"

Тогава някой може да ти даде акъл кое ще ти свърши работа. Ако кажеш "ще свиря метъл" - както казах всеки един процесор го може. Но ако искаш д аима лууп, да можеш да сменяш поредността на ефектите и такива разни неща - това вече е смислено запитване и може някой да те насочи към конкретен модел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.