MaPT0_T Публикувано Май 12, 2010 Публикувано Май 12, 2010 Реших да сменям педалчетата с процесор и се чудя какъв да си взема . След много четене из интернет се спрях на 3 модела които ми харесват : 1.Boss GT8 (GT10) 2.Vox Tonelab LE 3.Line6 PODX3 Live . Споделете мнение за тези 3 процесора и добавете още някой добър процесор (: Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 12, 2010 Отговорено Май 12, 2010 От труте изброени, на мен Вокса най-много ми харесва като звук, но това си е моето мнение. Цитирай
MaPT0_T Отговорено Май 12, 2010 Автор Отговорено Май 12, 2010 и на мен вокса ми харесва като звук , само че никъде не мога да му намеря пълните спецификации като възможности на експрешъна и точните ефекти от къде са взаимствани . Line6 има много добри симулации на усилватели и са много , а Boss е пълен с ефекти , има всичко което ти трябва , но звука му е изкуствен когато се сложат повече от 3 - 4 ефекта и съм чувал за претоварване и бавно действие . Цитирай
Slacoth Отговорено Май 12, 2010 Отговорено Май 12, 2010 1.Boss GT8 (GT10)2.Vox Tonelab LE 3.Line6 PODX3 Live . Гласувам за Vox или Line 6, защото съм имал само BOSS-а от изброените. Цитирай
Sad But True Отговорено Май 12, 2010 Отговорено Май 12, 2010 ^ BOSS-a не ти ли хареса . Лично аз съм много доволен от моя. Цитирай
Slacoth Отговорено Май 12, 2010 Отговорено Май 12, 2010 (Редактирано) ^^Ами като изработка и функциониране му свикнах и ми хареса много, но от дисторшъните му не ми допаднаха нито симулациите, нито камьончетата. Сега свиря с един Randall с фабричен бустер на кривия канал и по отношение на дисторшън звучене издухва BOSS-а отвсякъде, нищо че е транзистор. Редактирано Май 12, 2010 от Slacoth Цитирай
aitapeapea Отговорено Май 12, 2010 Отговорено Май 12, 2010 Добавям няколко процесора, да разширим избора; VOX ToneLab SE Zoom G9.2tt Digitech rp1000 Digitech GNX3000 Според мен , всеки от процесорите в този клас си има предимства и недостатъци. Последната година смених повечето от изброените и мога да кажа че няма пълно щастие. Всичко опира до това какво искаш , знаеш ли какво искаш , и можеш ли да го постигнеш. Разликата между процесорите е , че с едни става по-лесно , с други по-трудно. Но всички от изброените процесори са добри и сравняването е супер субективно. Лично за мен, в момента се спрях на GNX3000. Допадна ми идеята да имам 4 изхода и 4 входа. Общо взето съм доволен - да видим до кога Цитирай
Sad But True Отговорено Май 12, 2010 Отговорено Май 12, 2010 ^ там вече е въпрос на вкус , между другото custom преамповете и кабинетите дават много , ама много възможности..... ^^ предимно метъл, но това не е гаранция за нищо, с процесор може да свириш.....каквото му настроиш. Според мен разликата между BOSS-a и другите процесори е, че BOSS-a не е толкова user friendly, изисква се малко повечко търпение и играчка. Цитирай
Victoroth Отговорено Май 12, 2010 Отговорено Май 12, 2010 (Редактирано) TC Electronic Nova System Повече информация TC Electronic G-Major 2 Повече информация Също и един процесор за който мисля,че е най-доброто нещо което може да се купи за малко пари (139 евро) и това е Boss ME-25 . Защо ли ? По нищо не отстъпва на Boss GT-10 & Boss ME-70 , който са много по-скъпи сравнение с него. Също така , разликата между скъпите процесори на TC Electronic и този е малка. Редактирано Май 12, 2010 от Victoroth Цитирай
MaPT0_T Отговорено Май 13, 2010 Автор Отговорено Май 13, 2010 Аз по - скоро исках да узная предимствана и недостатъцците на всеки един от тези процесори , защото съм имал възможност да ги гледам по интернет , но съм ги изпробвал на живо само за по 10 - 15 мин . А тези които добавяте , ще кажете ли какви са им и техните предимства и какво точно ви харесва в тях ? Цитирай
Janick_Gers Отговорено Май 13, 2010 Отговорено Май 13, 2010 (Редактирано) Вокса разцепва като звук и възможности. Та*ака при него е, че не може да се ползват едновременно дистър и уа уа. Другата тъпотия беше, че тунера се пуска само от малко копче, което не може да се натисне с крак, ами трябва човек да се навежда за да го натисне с ръка. Проблемите разбира се могат да се рашат с отделен тунер и уа педал. По всички останали параметри, мисля че Вокса разбива другите процесори (като изключвам лайн сикса, понеже нямам никакви впечатления от него). Всичките ефекти на Тоунлаба са разработени от Вокс и Корг и звучат страшно яко. Бос, мос..... ако ще GT-18 да изкарат, все си е бос и ми звучи леко изкуствено (мое мнение). Както вече се спомена - не е лесен за ползване, а и има камара ефекти, в които аз не намирам особен смисъл. Обаче конкретно GT-10 е много по-як от останалите босове. Абе як е процесора, ама аз не бих дал толкова пари за него. Въпросния Диджитек споменат по-горе съм го имал. Предимството при него бе, че е на истина лесен за ползване. Но като звук не ми хареса особено. Пак си звучи леко изкуствено като боса. За останалите марки няма какво и да се говори. Редактирано Май 13, 2010 от Janick_Gers Цитирай
aitapeapea Отговорено Май 13, 2010 Отговорено Май 13, 2010 Уточни какво искаш да правиш с този процесор, за да ти кажем с кой е най-лесно. Ако тръгнем да изброяваме предимства и недостатъци, не знам къде ще му излезе края. Затова кажи : искам да свиря еди какво си, искам да може еди що си, да има туй онуй, и т.н. Може би истината е , че трябва да си купиш , да поръчкаш и като не стане - продаваш и купуваш следващия. На приказки - не вервай , всеки си хвали своето и туй то Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Май 13, 2010 Отговорено Май 13, 2010 (Редактирано) X3 е истински звяр, особено за метъл. Препоръчвам с две ръце, а те причините Line 6 са си ги изредили на сайта и определено не е само реклама Ако често ще го изкарваш на живо и те притеснява лееко кекавата му конструкция, може би е по-разумно да си вземеш по-стария модел POD XT Live. С инсталиран Metal pack не отстъпва по звучене на X3 (като изключим, че няма dual tone опцията) и е корав. Ама корав ти казвам, една позната си изтърва нокията върху него и й спука екрана И е изключително интуитивен, стабилен софтуерно и удобен за ползване. Редактирано Май 13, 2010 от KeRRANGKid Цитирай
musicman Отговорено Май 13, 2010 Отговорено Май 13, 2010 Да свириш на процесор не е лесно. Аз съм сигурен, че с всеки от гореизброените процесори можеш да постигнеш желания звук ако знаеш как. Говорим за ценови клас 700 - 1000 лв. Какво значи "сложен за работа" ? МИ помислете какво реално е процесора и ще видите защо е сложен. Най-росто е китарата в ампа, ама ние искаме и тов аи онова и да симулира и незнам си какво да прави. Ми много ясно че е сложен. Ако някой очаква да си купи процесор и да получи магическа кутия - по добре да забрави. Аз имам BOSS GT-PRO и Nova System - доста интересни като звук и като възможности. Всеки си има някакво приложение. Бях тръгнал да продавам БОСС-а обаче, той има толкова ефекти от които се вдъхновявам, че реших да си го оставя. Но най-важният въпрос при покупка на процесор е "какво ми трябва точно" Тогава някой може да ти даде акъл кое ще ти свърши работа. Ако кажеш "ще свиря метъл" - както казах всеки един процесор го може. Но ако искаш д аима лууп, да можеш да сменяш поредността на ефектите и такива разни неща - това вече е смислено запитване и може някой да те насочи към конкретен модел. Цитирай
Recommended Posts