synchu Отговорено Февруари 5, 2006 Отговорено Февруари 5, 2006 Абе, майн фройнд, без да се засягаш, но свиря малко по-отдавна на китара (в интерес на истината от преди да си бил роден) та съм пробвал доста неща. Без да навлизаме във физиката и техническите обясненията защо аджеба хъмбъкера има по-басов звук (в повечето случаи) от сингъл койла, защо просто не приемем, че имат различен звук - без да се обясняваме като кифладжии, кой има "по-реалистичен" звук...което е просто абсурдно, поради липса на по-добро определение. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 5, 2006 Автор Отговорено Февруари 5, 2006 OK , шефе , 'ма да знайш , че не обичам кифли ... :think: Цитирай
Glacierise Отговорено Февруари 5, 2006 Отговорено Февруари 5, 2006 По-добре да пишеш кое за какви стилове свирене и музика се използва, а не кое е по-добро Цитирай
NitroBGA Отговорено Февруари 5, 2006 Отговорено Февруари 5, 2006 Стига "Браво", стига "По-добре" . С колегата Рокмен сме се хванали да ръчкаме по темите, ако някой има нещо да каже, което го няма в двете теми, моля да го пусне в някоя от тях като пост. Всичко останало моля да бъде насочвано чрез ЛС до някой от авторите, за да се редактира темата и да бъде най-прегледна без офтопици, ако има нещо грешно, разбира се. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Февруари 5, 2006 Автор Отговорено Февруари 5, 2006 Досега хванах за поправка само следното : - Флойда не е измислен от Лео Фендер - Не трябва да озсъждам звука на видовете адаптери Друго ??? Цитирай
7thString Отговорено Февруари 6, 2006 Отговорено Февруари 6, 2006 Ъм... сори, че се намесвам в спора ама... защо просто не запишете два семпъла с единичен и двоен адаптер и хората така да си преценят кое е по-добро ужким, и кое в кой стил да го използват Цитирай
PlamenM Отговорено Февруари 6, 2006 Отговорено Февруари 6, 2006 Не ми се ще да се намесвам точно за хъмбъкер и сингъл койл адаптерите , но си имам лично мнение по въпроса Джентс., ако това е тема за начинаещи, какви спорове за ефект чейнс, сингъл койлове и тн водим?? За да разбереш и да оцениш звука на сингъла или хъмбъкери трябва да си свирил години и то не една не две не и три...Ако си начинаещ и ако ти си свири ама ти се свири а не просто си решил да изкрънкаш мама за 300 лева, взимаш буквално каквото ти попадне под ръка стига да не е фалшиво..и свириш преценяваш и мислиш...после почваш да работиш и над звука,тургаш ефекти, адаптери, китари... А пък в един момент разбираш че звукът 80 % идва от задкитарното устройство.. Инициативата е добра за такъв списък е добра , дайте да не я разводняваме с това кое е по добро и кое не е......И хъмбъкер и сингъл коил са добри - ако си начинаещ и искаш китара, свири на едната в магазина после на другата, преброй паричките и вземи тази която те кефи... Цитирай
musicman Отговорено Февруари 6, 2006 Отговорено Февруари 6, 2006 Много хубава идея и веднага ще я пинна но наистина трябва да се вземат в предвид няколко неща. 1. Когато даваме съвети ясно е, че колкото хора - толкова и мнения ще има. synchu е много прав за това. Дайте да наблегнем над звученето за да може читателя да има избор а не да му казваме коя китара буквално да иде да вземе. 2. Няма лошо когато някои неща са пообъркани и няма лошо някой да ги поправи. 3. Ако направите темата хубава ще я сложим и към начинанието учебник. Не се карайте за глупости за да не се налага да затварям темата с иначе много хубавото начинание. Смятам, че трябва да се дообработи малко, след това да се синтезира и я добавяме към темата за начинаещите. Цитирай
Ziggy Отговорено Февруари 7, 2006 Отговорено Февруари 7, 2006 само да питам rockman, това нещо как се казва: Цитирай
synchu Отговорено Февруари 7, 2006 Отговорено Февруари 7, 2006 Toва е Bigsby тремоло ... (вероятно Фендърска иработка с това обърнато Ф)... http://www.bigsbyguitars.com/ Цитирай
The_Mqn Отговорено Февруари 9, 2006 Отговорено Февруари 9, 2006 аз да се намеся с мойта жажда за знания та дайте малко и технически стъфф по китарата...смисъл гледам тука некви термини тремоло, нът и т.н....пък и едно обяснение дори за прагчета, магарета ключове и т.н. няма да е излишно (ако на някой му се занимава де ) Цитирай
kiik Отговорено Октомври 9, 2006 Отговорено Октомври 9, 2006 Има в тази тема примери за звучене на различните ефекти, но линковете към тях са мъртви...... може ли някой да ми посочи как да чуя как звучат в крайна сметка те? без да ходя в магазин да се излагам разбира се .....ясно е че съм начинаещ Цитирай
Recommended Posts