TONY Отговорено Февруари 16, 2010 Отговорено Февруари 16, 2010 Още малко да разводня, но и да допълня. Бях ти писал в предната тема, като отправна точка за А клас тип звук, да чуеш Вокс АЦ15,30 и Ампег джет.(има клипове в нета) Ампег джет е от Даймънд серията на Ампег, по мощният вариант е Ревърб рокит. Били Гибънс пред 10-тина години ги ползваше. Сега явно ги е махнал от "лив рига" си. Също са екстра за блус и рок, но в Европа са рядко срещани. Имал съм джета и го продадох а един съфорумник. Свирил съм и с ривърброкера за проба, още по-готин от джета е. Хюс и Кентер statesman серията. А защо не и на Владо Балев амповете, те също са доста блус ориентирани. Просто пробвай, каквото можеш. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Февруари 16, 2010 Отговорено Февруари 16, 2010 Или вземи за проба един THD Univalve и боцкай каквито лампи ти е кеф, за да чуеш разликите. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 16, 2010 Отговорено Февруари 16, 2010 (Редактирано) Бях ти писал в предната тема, като отправна точка за А клас тип звук, да чуешВокс АЦ15,30 и Ампег джет. За Vox AC30 - не е клас А. Всички така казват, но си е клас AB топология. Не съм го заглеждал в детайл, може да е с по-голям ток на покой, но клас А не е. http://www.aikenamps.com/VoxAC30classA_2.html Редактирано Февруари 16, 2010 от Evtim Djerekarov 1 Цитирай
gueorgues Отговорено Февруари 16, 2010 Автор Отговорено Февруари 16, 2010 Ampeg Jet - е стахотен - чувал съм го няколко пъти, но цената също е добра. THD - за пръв път ги чух - много интересни разработки. Да си сменяш лампите без да му мислиш много - супер ще бъде. Благодаря на всички за отговорите. Цитирай
BWC Отговорено Февруари 16, 2010 Отговорено Февруари 16, 2010 (Редактирано) От скоро и аз си вкарах филма че е по добре да сменя първо кубенцето преди китарата и се заслушах в мн лампови ампове .... това което ми грабна ухото беше peavy winston studio 315 euro e в томана нз икономов дали го имат ако някой е бил там и го е видял / пробвал може да сподели ако има желание . Другото е тва да не е няква грешка : Fender Hot Rod Deluxe 112 Enclosure Tweed гледам че е по принцип 600 евро а тук 650 лв ... да не са искали драгите Раизинг форсофци да кажат 1650 или .. wtf Нещо ми дава се бад линк като се пробвам да пеистна от страницата им . Както и да е на bad_link.eu amps по цена отдолу нагоре 5 страница http://bad_link.eu/category/10/electric-guita...tml?&page=5 Редактирано Февруари 16, 2010 от BWC Цитирай
Fenix Отговорено Февруари 16, 2010 Отговорено Февруари 16, 2010 Може би имаш предвид Windsor Studio? Аз лично те съветвам да стоиш далеч от него... гадничко е... Цитирай
gueorgues Отговорено Февруари 16, 2010 Автор Отговорено Февруари 16, 2010 (Редактирано) ...Другото е тва да не е няква грешка : Fender Hot Rod Deluxe 112 Enclosure Tweed гледам че е по принцип 600 евро а тук 650 лв ... да не са искали драгите Раизинг форсофци да кажат 1650 или .. wtf ... Това са кабинети. Въпросните ампове са по 1400 лв и нагоре Редактирано Февруари 16, 2010 от gueorgues Цитирай
TONY Отговорено Февруари 16, 2010 Отговорено Февруари 16, 2010 Though widely believed to be a Class-A amplifier, the AC30 is in fact a class AB1 amp with cathode bias. It utilizes a quartet of EL-84 output tubes. The high bias condition is believed by some to be the source of the amplifier's famous immediate response and "jangly" high-end, though the lack of negative feedback, minimal preamp circuit, simple low loss tone stack, and the use of cathode biasing on the output stage play at least as large a role, if not larger. Its Celestion "Blue" speakers are integral to the AC30, and also contribute much to the sound of the unit. The two 12" 15-watt speakers, often overdriven and at the brink of their power handling capability provide a cutting mid-range speaker sound that is immediate and sharp, distinct from the Marshall or Fender -style amplifier. А, да аз в първият си пост съм каза, че не е А клас. Просто звукът му се е наложил сред китаристите, не знам дали няма да сгреша ако кажа, като идея за клас А звук. Много по-различен от този на Маршал и Фендер. Каква е разликата между АБ и АБ1, оставям на спецовете да кажат. Цитирай
jocker Отговорено Февруари 16, 2010 Отговорено Февруари 16, 2010 Намирам темата за много полезна за хора като мен, които нямат никакви познания по тази част, и като виждам, че всички експерти са се влючили в нея, ми се иска да попитам за новия Marshall Class 5? Има ли някой вече впечатления от него? На какво ниво е сравнен със споменатите до тук ампове, като качество:цена? Има ли го вече в БГ и къде? Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Февруари 16, 2010 Отговорено Февруари 16, 2010 Marshall class 5 е обикновен 5 ватов еднотактен усилвател, клас А. Наименованието не е свързано с някакво нововъведение като принцип на работа, просто идва от 5-те вата изходна мощност. Субективното впечатление оставям на музикантите; за мен там нещата са нееднозначни и не мога да коментирам... От техническа гледна точка - звукът е хармоничен, идващ от работния клас А и поради обогатяването с 2-ра хармонична (която липсва при противотактните стъпала). Цитирай
Yves Отговорено Февруари 17, 2010 Отговорено Февруари 17, 2010 След като почти никой не ми обърна внимание на темата, та да попитам и тук за любимия ми Vox Night Train? От техническа гледна точка какво трябва да очаквам от него, освен споменатото в спецификациите? Цитирай
Nikolov_76 Отговорено Ноември 9, 2021 Отговорено Ноември 9, 2021 Здравейте, искам да вдигна тая стара тема с един въпрос - броя на лампите в усилвателя как влияе на звука. В най общ смисъл - т.е "с две лампи, по принцип звучи по- ....ясно, мътно, криви по- рано..и тн... а с четири и повече има по ..звук...." и т.н.., или това не определя характера на звука.... До колкото успявам да разбера, броят на лампите, освен че определя типа на усилвателя, има значение по- скоро за неговата мощност. И всъщност, какви са разликите в усилвателите с две и тези с повече лампи, ако изобщо може да се зададе такъв въпрос. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 9, 2021 Отговорено Ноември 9, 2021 (Редактирано) Няма формула. Малко крайни лампи = по-малка мощност, но всяка лампа си има различна пределна мощност, та не е от значение само броя им, но и мощността им. При предусилвателните лампи, много голям брой може да значи много неща. Може да значи повече канали, повече gain стъпала, лампи на send-return, лампи в паралел за по-малко шум и т.н. Ако нямаш интерес в схемотехниката и не гледаш и сравняваш схемите на конкретни модели, този въпрос не би трябвало ни най-малко да те вълнува, а по-скоро да се интересуваш от емблематични марки и модели и техния характерен звук. Във форума (а и по англоезичните сайтове) има изписано доста по този въпрос. Във форума от хора като metalhammer, Nikifena, Baby Thomas, Synchu, Parni_Valjak, бог да го прости, също TONY, musicman, други хора, че дори и моя милост. Редактирано Ноември 9, 2021 от Evtim Djerekarov Цитирай
Ламби Отговорено Ноември 10, 2021 Отговорено Ноември 10, 2021 Тази тема на разговор би имала смисъл ако всичко по веригата китарист,китара,амп,говорители е еднаква и само се сменят лампи.Направо,като се сменя амп веригата вече е различна.Някои хора си въпбразяват,че като имат лампов амп ще изкарат звук подобен на любимите си музиканти.Само дето веригата им се различава драстично в 90% от случаите.Мен лично слабо ме вълнува какъв ток протича в лампите,какво им е отоплението,какъв цвят са платките и т.н.технически решения. Цитирай
Recommended Posts