Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Въпросът е в спецификацията на стандартите (асинхронно/синхронно предаване и поддръжката на определени времена и капацитет и гарантирането им) и най-вече в имплементацията им от производителите, а не някакви теоретични пикови скорости.

Докато излезе USB-3, firewire-a e стабилен избор, според мен поне.

• Отговори 49
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
ЮСБ е някаква всичкопръдлива хава, дето кога тръгне, кога не... :thumbs_up:

Аз лично никога не съм имал проблеми с външната ми USB карта. Бачка си без грешка.

Отговорено (Редактирано)
да си купя експрес кард с Firewire портове за лаптопа.

Само това е вариант.

Докато при УСБ трансфера е до 100% по 1394 е 100%

За последните 2 месеца изкопирах около 10 ТБ филмов материал през лаптоп с експрес карта с 2 х 1394b порта и няма грижи. И съболезнования за всички които мислят че могат да работят нещо различно от счетоводство по УСБ.

еСАТА май няма дивайси но трансфера е добър също :thumbs_up:

Редактирано от RockoBG
Отговорено
И съболезнования за всички които мислят че могат да работят нещо различно от счетоводство по УСБ

Те от Таскам и не само,боба го ядат с пръчките и затова още им вървят картите на юсб 2.0.Ае да не се заяждаме-темата беше че човека иска нещо икономично,не съм казал че експрес карта е лош избор,подкрепих идеята за файър>юсб преходник като най евтин вариант за момента,без много компромиси.

Отговорено

А точно USB -> 1394 е най-лошият възможен вариант.

По принцип където има трансфер USB не се използва.

Освен това не съм конкретизирал и насочил мнението си към никого.

Просто не съм виждал професионална техника с USB интерфейс. Говоря и за Таскам рекордерите, които използват някои колеги, въпреки че не е най-популярния вариант.

Отговорено

По лични мои ( и чисто лаишки наблюдения ), USB2 не може да се мери със FireWire, що се отнася до аудио. Имал съм достатъчно карти и от двата вида, като цяло тези на USB имсхс тенденция да вкарвт пуканки на ниска латенция. Но вчера пообиколих магазини и прегледах доста лаптопи от всякакви ценови категории, включително и няколко MacBook и MacBookProта. За мое съжаление FireWire, вече явно няма да се предлага или поне го нямаше на никоя от машините които гледах. Така, че явно ще трябва да се преориентирам за в бъдеще. Иначе вече си поръчах Експрес кард преходник към FireWire и като дойде , ще споделя в темата дали има някакви свестни резултати. Благодаря много още веднъж на всички помогнали с мнения и съвети

Отговорено

При пускането на предпоследната серия лаптопи на Apple се оказа, че нямат 1394, всички са само с глосс дисплей и какво беше още. Масова паника и ужас, както и орди с недоволстващи. Няма месец по-късно пуснаха модели с мат дисплеи и ФайърУайър. Дали заради хората или к'во - не знам.

От предлаганите в момента по магазините лаптопи, MacBook & MacBookAir нямат 1394, MacBookPro имат всичките 3 модела.

Synchu, .PDF-а е супер як, тенкс! ;)

Отговорено

Леко в страни от основната темо но..

Уин 7 е най доброто което за пускали от Майкро$офт.. така че за всички плашункащисе.. да не се плашункате върви като по мед и масло с някои леки изключения

някои по стари игри, антични порграми и порчие.Но като цяло е на ниво и съвместимоста с драйверите е на 100% и с повечето порграми. Със режима за съвместимост при стартиране на ексетата проблема се решава на около 99.99999999%Ползвам го ощт от миналата година по това време когата се пръкна пребетата,която си беше желязна от където и да се погледне.

Отгоре на всичко Вин7 лети на картофени щайги на които им идва в повече Уин Вистата..Включително на дребосъците с Атом порцесори които под дефаулт се пордаваха(т) с Уин Хр...

Пак леко в страни още едно допълнение.

Дел са върха на сладоледа, лично за мен ,имам един настолен който мачка като за световно и съм и м фен като цяло..

Но и Асерчето (портативен)което имам къпе от всякъде..та мисълта ми е ако трябва да се сменя компа и няма много кеш не е зле да се огледате преди да пазарувате.

За 400 евро може дасе пазарува машинка която е почти да не казвам колкото, един Делл преносим например и струващ двапъти повече..

ако има интерес ще ви разкажа ако трябва и с картинки как се справя Мини-то ;)

Поздрави!.

п.с

Преминаването от Виста на Вин7 да речем е хубаво да се направи с някоя от многото ''измукващи'' драйвери програмки.Да се ги смръкнете в някоя папака и после в случай че Вин 7 не си намери драйвер да му ги покажете.хардуер с който съм имам проблеми при инсталиране на Виста са се инсталирали безпроблем на Уин 7..но за всеки случай.най вече УиФи-та..

Ок.

• 1 month later...
Отговорено

И аз си взех нов лап - уин7 "с въпрос" :) (малко ламерски, ама...)

Лапа ми е 3гб РАМ - 64бит - АМД

Исках да питам - в моя случай по-добре ли е да ползвам уин7 на 64 (в какъвто вид дойде лапа), или да върна ХР на 32 за по-добра работа с аудио?

Чух, че 64 битовите изискват поне 4гб РАМ за задоволителни резултати?

Отговорено

Грешно чуване. 64-битовите ОС могат да използват повече от 4 ГБ РАМ, а не изискват

Освен това старо правило е - щом работи - не го поправяй. По-добре прави музика.

Отговорено

64bit OS, управлява по-добре процесите и използва по добре ресурсите на процесора.

Въпроса е, че му трябват малко повече ресурси от процесора и рамта.

примерно ако за 32бит имаш минимално изискване 1ГБ РАМ до за 64бит имаш минимално изискване 2ГБ РАМ.

Останалото е Евала.

Друг е момента ако видео картата е със споделена памет (взема от оперативната памет за да работи).

То ти използваш около 3ГБ рам а останалото е за вградената видео карта която ти взема от оперативната памет.

В такъв случай 64бит ОС е излишен, но пък си работи.

ако производителят препоръчва 32бит ОС, то трябва да ползваш 32бит ОС.

Надявам се да съм успял да отговоря на въпроса ти.

Отговорено (Редактирано)

Принципно не съм пробвал още, но...

Виждам, че при уин7 с 3 гига рам, 1 гига е вече зает от ОС (или квито там сървиси има включени).

Докато при ХР ми тегли едва 100 мб рам...

Чудех се - ако запиша 20 трака и ги наблъскам с ефекти - няма ли да клекне системата, т.е. ако ползвам ХР ще имам вместо 2 гига свободна рам - 3 гига...или?

Редактирано от Ивелин
Отговорено

Ако имаш слотове-слагай още рам,но при всички случаи 64 бит е по-добре,разни цъкания и пукания,които имах с 32 битов XP,просто сега ги няма.WINDOWS7 ULTIMATE ми ползва около 800мб рам след една бърза/повърхностна оптимизация с орязване на някои sevices/.Лапа ми е с 4гб и се държи 7-мака повече от прилично-друг е въпроса,че при слагането на още 2гб рам идиотчетата в сервиза ми бяха разместили харда :greenangel: ...