Baby Thomas Публикувано Декември 19, 2005 Share Публикувано Декември 19, 2005 Ето ТУК има доста обширен обзор на платките. Но нещо не ме кефят. Отново има ъп и даун семплинг, което не се знае как ще влияе на ДТС АудиоСД-тата. Според тестовете там качеството не се вложава нито милиметър. Всъщност би трябвао да има истински passthrough за АС3/ДТС, ама дали... Не ми се дават 400 евро само за да усетя някой от новите бъгове на Крейтив. Другата "теснотия" - само 1 жак с 15 предназначения, които се пипат софтуерно. Вхоз за мик, лайн ин, цифорви вход и изход. И ще откачиш да ръгаш жици като ненормален. Или трябва да катериш и онъя другата кутия по монитора някъде. След печалното ми разкритие, че ЕМУ изобщо пък не предлагат АС3/ДТС passthrough се оказва, че единствената платка, която да става за плейване на ДВД/ДТС АудиоСД и да има леки поне музикални наклонности е М-Аудио. Само там нещо пък интерфейса не ме забавлява, поне на хартия като го гледах... Вие да споделите нещо? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fortissimo Отговорено Декември 19, 2005 Share Отговорено Декември 19, 2005 Ще има скоро време нали4ие на X-fi и в платки на E-MU. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Декември 19, 2005 Share Отговорено Декември 19, 2005 Ще има скоро време нали4ие на X-fi и в платки на E-MU. Не - благодаря Аз искам това, което досега прави да го прави добре или по-добре. Колкото по-пенкилер толкова по-скапани са обикновено, колкото и общо да звучи това. Даже бих разкарал ДСП-то ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 19, 2005 Share Отговорено Декември 19, 2005 Да, и почнаха и Е-мu да ги развалят. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 19, 2005 Share Отговорено Декември 19, 2005 (Редактирано) Креатив, кво да ги правим? Редактирано Декември 19, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ecmjazz Отговорено Декември 20, 2005 Share Отговорено Декември 20, 2005 Май братко Thomas, решението е - две платки, колкото и да не ти харесва - едната за мултимедията а другата за сериозна работа. Тука ние бедняците все се опитваме да минем метър с разни all-in-one чудеса, ама не става така, убедих се и аз.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 21, 2005 Автор Share Отговорено Декември 21, 2005 Аз нещо се понасочих към М-Аудио. Колкото недодялани да ми се виждат драйверите/софта за управление (като интерфейс) май по-важното е картата да работи добре. Щото Крейтив имат дизайн, ама само това... На всички продукти на М-Аудио пише, че има АС3/ДТС пасстру, но доколко бачка коректно (да няма ресампъл трябва) не се знае. Интересното е, че дори много скъпите модели го имат - Делта 44/66/1010... Може би ще взема след някой месец Аудиофил 2496 или 192 от еБей. Там са по 50-70$ и се живее Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yamaha Отговорено Декември 22, 2005 Share Отговорено Декември 22, 2005 Май братко Thomas, решението е - две платки, колкото и да не ти харесва - едната за мултимедията а другата за сериозна работа. Тука ние бедняците все се опитваме да минем метър с разни all-in-one чудеса, ама не става така, убедих се и аз.. Таман това съм направил аз и в двата си компа - по една Creative за филми, игри за детето (и за мене чат като остане време ) и обща употреба, а като втора карта - по една многоканална само за професионалната работа. Не се карат помежду си нито в единия, нито в другия комп. Не стига това, ами имам и вградени на дъното - пробвах и тях да ги пусна (не че ми трябват) - даже и с нея не се карат останалите 2. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zombaio Отговорено Декември 27, 2005 Share Отговорено Декември 27, 2005 Имам M-Audio firewire 1814 от около година и съм супер доволен. мисля че в бг ги вкарват "алмар" .. препоръчвам тази карта на всеки! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 27, 2005 Автор Share Отговорено Декември 27, 2005 ...мисля че в бг ги вкарват "алмар" ... Не мисля да е от БГ, че тук режат от кръста! Като имаш как стои въпроса с AC3/DTS passthrough плейването с ресийвър? И особено на ДТС АудиоСД-та... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zombaio Отговорено Декември 27, 2005 Share Отговорено Декември 27, 2005 Мойта я спазарих от E-bay. Излезе около 700$ с транспорта и митото. Мисля, че сега са по-евтини .. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 28, 2005 Автор Share Отговорено Декември 28, 2005 Мойта я спазарих от E-bay... И аз това съм планирал, но от по-евтините по 50-60$ дето са. Нещо за S/PDIF-а? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts