Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Аз обаче съм по фен на тези педалиери с много бутони които мога да натисна с крак защото по лесно мога да аксесвам (английския ще завладее света) повече бленди. Абе като цяло предпочитам по-не опростените ами пълните :offtopic-001: (Тва не значи некъв ефект дет е кошмар за използване де)

Редактирано от Panov
  • Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Добрите страни на лайн 6 Х3 лайв.

1. Голям избор на ампове и качеството е доста добро ( и в частност за ампега, и за меса бугито дуал ректифаера саунда е 1 към 1 на ампега съм свирил а месата съм я чувал)

2. Изходите и входовете в процесора са каквото душа поиска, им а и ефектс лууп ако искаш да си караш и някое камионче дето те кефи в чейна

3. Китарен бас и вокален процесор в едно

4. Туйк функция на педала (натискаш силно напред докато щракне и директно се включва ла педала)

5. Тап на темпото (можеш да сменяш темпото на дилея в движение)

6. Дуал тон (правиш си два тона на китарата които да се допълват и саунда става убиец, приложенията на тая функция са безброй)

7. Страхотен е за записване в домашни условия тъй като се ползва като саунд карта от компа

8. Супер е лесен за работа особенно след инсталиране на Гиар бокса на компа.

9. Можеш да си теглиш настроиките на любимите ти музиканти от нета.

това е в общи линии, но основното яко на процесора е че можеш да си го настройваш от компа да теглиш допълнително симулации на ефекти ампове и кабинети дето те кефят, и с големи букви опцията ДУАЛ ТОН.

тази банда ползват само лайн само че ползват Bass POD® xt Pro

примерите са много

Чувал съм на живо Бос ГТ 8 и бас процесора дето им е най високия клас (как се казваше модела не помня) и също правят уникални като саунд работи. На Диджитек Уамито кърти другото поне в ниските класове процесори е брада. Но като цяло Лайн 6 поне според мен имат най-добрия продукт в този клас за момента, разбира се има какво още да се желае...

малко лоши страни

1 бъгав софтуер (изхвърля забива и така нататък... за този софтуер дето е на компа имам предвид)

2. тунера не засича си бемол на бас

това е дано съм бил полезен в Тубата има бая клипчета по въпроса гледай и както вече казаха колегите ходи и пробвай и Босс и Лайн 6 ги има в БГ

Отговорено

За разлика от Кольо_К, аз искам да те разубедя да не си купуваш проц. С лампово комбо... някак си... айде недей... ;)

От всичките процове наистина Роктрона най-добре обажда.

Но за лайв за жичка... ник'ви процове, дюд!!! Проца е за домашно ползване - практис, записи, джемче. И дотам. ИМХО. :cheers2:

Отговорено (Редактирано)

ами всъщност има и още едни-zoom g7 или zoom g9....не знам според мен си струва да ги погледнеш,макар и повечето хора да казват че не ставали за нищо,но все пак питаш за инфо и за др. процессори и тва са си 2 др процесора така 4е.... :cheers2:

п.п. А тва за дуал тона на line6 не е особено вярно....лично аз съм го чувал на босс МЕ-50...(поправете ме ако греша,ама си бяха два различни тона излизащи от една китара,с възможност за настройка на втория тон в зависимост от тва как ти харесва-било то и в дисонанс ;) )

:whistle:

Редактирано от crionic
Отговорено

От МЕ-50 няма как да си го чул. Опцията дуал тоун ти позволява да си направиш "комбинация от два ампа". Маршал и Меса или Енгл и Богнер, или каквото ти душа иска. Аз лично си го правя с 2 еднакви ампа с малки разлики в тонкорекциите и различно положение на микрофоните.

Отговорено
Имаше преди бая време едни Digitech RP21D с лампа , бяха убиец ...

Всички Дигита(7,14,21,раковете) с лампа, ако не убиец, са екстра, и стават за лайф, хеле пък отпред на лампов амп.

Защо, ще пита някой, какъв е смисълът?

Ами един лампов амп, ще даде 1,2 или 3 звука( клийн и драйв и ако е 3 канален - ритъм и соло драйв).

Ако имаш някакъв хай-енд лампов амп - ок, свириш си с него.

Но ако имаш някой с готин клийн и драйв нищо особенно, един такъв диги ще е много подоходящ за отпред,

да не говорим за палитрата звуци, която предлага.

Конкретните не съм ги ползвал, но по марки бих се насочил към роктрон и бос,

роктрон слабо няма, бос са ясни на повечето хора, защото са доста разпространени.

Не бих имал против да пробвам и лайн 6, но досега съм леко скептичен към тях.(може би греша)

Coprophagus добра реклама му спретна.

Отговорено

Бих гласувал с две ръце за Vox Tonelab LE, понеже съм го слушал, както в домашни условия, така и на живо.

Имам много добри впечатления и от Roland VG-88, който си е и семплер, но там нещата са малко по-сложни, с неговия midi адаптер и, ако не се лъжа, 18-жилен кабел... иначе с него, освен като китара, можеш да звучиш и като един куп други инструменти. И него съм го слушал на живо - много е добре!!!

Отговорено

хахаха има си и слаби страни процесора за сега съм открил 2 може да са и повече. :girl_cray2:

човека пита постарал съм се да обясня основните силни страни които го различават от процесорите в този клас. Що се отнася до това как се прави саунд убиец на лайв няма какво да откриваме топлата вода. Както са казали хората за толкова пари толкова. Но и да се твърди че саунда е лош на лайв също не бих могъл да кажа, гледал съм прекалено много концерти и китаристи свирещи с Босс и Лайн 6 (особеНо със Босс) и качеството на звука в повечето случаи е било на ниво.

Няма какво да опъваме лОкумите тука за или против даден процесор или процесори срещу камиончета просто се ходи и се пробва един два дена и така. Поне и процесорите и голяма част от масово използваните стомпбоксове ги има по магазините.

Отговорено

с МЕ 70 можеш да си направиш сума ти ми блендички и да си ги "сторнеш"

много лесно се извикват "сторнатите" блендички и да си бичиш на воля

а ГТ10 е супер, но с него да си в студио - за живо свирене е много възможно човек да се Оплете, заради сложната работа

А най-добре ми се струва за живо свирене да си вземеш една лампова глава (ако имах възможност бих си взел Carvin) и това е.

Само мое мнение де.

поздрави

Отговорено

Ами аз за лайв ще си ползвам камиончета. Процесора ми е за репетиции защото по лесно се мъкне и освен това има супер много ефекти и тн, вместо да носа 10 педала, 12 кабела, да купа батерии или да си донеса герлянда (така ли се пише?) със захранването, които леко по прецаква звука и накрая да чейнна всичко, да настроя всеки педал как трябва да звучи абе сложна работа...

Процесора не е аналогов, но пък много по компактен, лесен за сетване ъп и за пренасяне и стреса се намалява ;) . Иначе лайв ще мъкна джаджите фор тоун'с сейк

БТВ утре или днес ще пробвам Лайн 6 (дано не се окаже Лайно 6 щото много ме кефи как изглежда :P и ако е добър да го зимам).

А между боса и лайн 6кса кой смятате че най добър ще бъде за репетиция и за дома и може би за сцена. И да се абстрахираме кой по трудно се настройва защото не ме плаши много това, интересува ме качеството да е на макс.

Отговорено

Всеки процесор може да сторва тонове, даже може и да си направиш няколко сета.

Група 1, група 2, група 15...

Днес имам репетиция или лайв с група 14 зареждам пачовете на тази група и отивам да жича

Line6 X3 Live се казва Live защото е за живо свирене има и студийни изходи има бла бла.

Има разлика как ще си правиш пачовете защото има пачове за студио и нормално свирене, има си пачове и за дъндания свирене.

Във всяка ситуация не зависимо с какво и как си трябва да се правят необходимите настройки.

Не намесвайте личните си впечатления върху технически и акустичен проблем.

аз имам лайн 6 и Копрофагус ме изпревари. Само трябва да добавя, че повечето му проблеми в момента идват от липсата на подръжка за Вин7.

И драйверите крашват.

и като става въпрос за блус и рок

- XT в различните стилове.

Ето БОСС ГТ10

Нека някой който има босс да покаже нещо или диджитех.

Слушай и преценявай и най вече пробвай ги как ще звучат с твоята китара.

Отговорено

Скоро сравнявахме в една репетиционна един Босс и един Лайн 6. Босчето го изяде с парцалите лайн 6-а. Единственото, което лайн-а има повече от босс-а е свалянето на пачове и бленди от интернет. А настройките - на босс-а се по-лесно достъпни, но трябва да си поиграете преди това, за да сравнявате. Така че, аз съм за БОСС-а

Отговорено (Редактирано)

За Boss GT10 също можеш да сваляш пачове от нета.

За разлика от Кольо_К, аз искам да те разубедя да не си купуваш проц. С лампово комбо... някак си... айде недей... :greenangel:

От всичките процове наистина Роктрона най-добре обажда.

Но за лайв за жичка... ник'ви процове, дюд!!! Проца е за домашно ползване - практис, записи, джемче. И дотам. ИМХО. :greenangel:

Много си е добре даже процесорът за live, и за жичка и за без жичка.

Редактирано от racerx
Отговорено

^^ Като е бил глух собственикана лайн 6та, та да не може да си направи звук. Както каза racerx, екстра са си процесорите и лайф и за дет... трябва да седиш и да си поиграеш нищо повече. гт10 е много юзър френдли, за разлика от гт8 например. На форумния фестивал имаше и от х3 лайф и от гт10. Именно този на racerx, да имаше недоволни?