Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)
http://2.bp.blogspot.com/_x-CbsrKCR6M/S9RO...mgPopup_858.jpg ето този процесор кърти мифки :headbang: евтин е ама преди беше към 600 лева :) с мойто кубе и китара звучи перфектно :greenangel::D като кажем че китарата ми е Cort g260 а кубето ми е Stagg не ми се гледа кой модел е :D ако твойто обурудване е по-яко от мойто със сигурност ще къртиш мивки :D:girl_witch: Редактирано от WahMaster
  • Отговори 209
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Ами...Последните 4-5 концерта, на които съм ходил, звукът ми е харесвал... Разбира се, аз нямам твоя поглед върху нещата, но все пак.

Абе ако беше на НДК,като свири и Глен Хюз сравнени със Сигнал звучаха като училищна банда(Сашо свиреше с Гибсън и Ориндж),не че съм против тях - големи пичове са,но могат и по як саунд да изкарат с тия хубави китари.

• 1 month later...
Отговорено

Аз лично използвам и двете - sound card UX1 на Line 6 със закупени пакети на amps и ефекти + мониторни колонки и слушалки, както и лампов Marshall със Celestion Vintage 30 speaker. Не се наемам да правя оценки и констатации колко са успешни симулациите, но в няколко неща мога да твърдя със сигурност.

Впечатления от използване на АМП

- в апартамент не е подходящо свиренето с истински АМП - за да звучи оптимално добре трябва да се изпъне говорителя - speaker load, което изисква да е сравнитулно усилен. Това означава автоматично съседите да станат слушатели.

- всеки АМП си има конкретен специфичен звук на чист и Drive канал (освен ако не е Modeling с вграден процесор), което въпреки корекциите човек е ограничет от към звучене с тона на даденият АМП. Ако се използват допълнителни PREAMPS или педали, то донякъде може да се постигне различно звучене, но говорителя + кабинета си остават същите (те също имат отношение към тона).

- истински АМП се записва трудно и е цяла наука - необходими са допълнителни джиджавки - микрофони, преампове, метод за чистене на шумове и др. Трудно се реализира качествено записване на АМП в апартамент (може би не е невъзможно, но остава проблемът със Speaker load).

- при използване на истински АМП + много камиончета се получава проблем, ако търсиш различно звучене на всяка песен - нямаш банки със записани настройки, отделно ако искаш за единица време да превключиш няколко ефекта е много трудно. Да не говорим, че ако искаш между песните да смениш тона и ти се налага да правиш корекции по ампа, камиотнчетата или искаш да промениш последователността на свъзване.

- с качествени АМП + китарен говорител може да постигнеш отличен звук, вероятно труден за симулиране

- за репетиции е по-доброто решение според мен - слушаш натуралният звук от Speaker-а на АМП-а. За концерти също, но е необходимо да се използва качествен микрофон или няколко микрофона, като класиката си е Sm57-цата

- за студио няма да коментирам, там нещата са ясни

Впечатления от процесори и софтуерни симулации

- налични множество симулации на усилватели и кабинети - някой успешни, други не толкова, но едва ли се постига като краен резултат 100% това което може да се постигне с истински амп записан професионално в студио.

- лесно мигриране между различни предварително настроени тонове - включително превключване между различни ампове и кабинети + последователност на навързване на джаджите само с едно цъкане и преминаване на друга банка.

- много лесни за записване в домашни условия - част от процесорите си работят като Sound card - USB интерфейс за връзка с PC-то и не е необходимо използването на ACP-то на sound card, които в повечето случаи не са на ниво. В PC-то звука се подава директно в цифров вид от процесора.

- с хубавите процесори и при добра настройка се постига наистина добър тон, който може да звучи добре и на сцена, но едва ли този тон може да бие по качество тона от истински АМП.

- лесен за пренасяне

Отговорено

Темата не е ли педали§процесори. Къде подскочихте с тези Ампове и Туби. :)

По темата - Аз съм за процесорите и ще продължавам да бъда докато не имам роуди което да ми връзва и развързва , че и да управлява камиончетата, които бих използвал. :) Но и тогава сигурно ще предпочета процесор. Просто има по-приятни начини да се прекарва времето преди и след концерт , отколкото във връзване и развързване.

/Горе-доло по същия начин разсъждавам и за ампве§процесори/

С две думи просто мразим да носим :girl_witch:

Отговорено

Процесорите според мен са идеални за тези, които искат да звучат като еди-кой-си в еди-коя-си песен. Ако се търси някакъв собствен саунд или просто някакво специфично звучене, педалчета с амп е решението.

Отговорено

На база на какво направи подобни заключения? Защото пресетите в процесорите са кръстени на имена на песни ли? :)

Отговорено (Редактирано)

+1

Mного ми е интересно това къде го прочете ?!

Точно ако искаш да имитираш някого, отваряш гугъл, виждаш го с какви педалчета свири - купуваш си същия гиър и готово.

Педалчето има средно 3 до 5 врътки. Сметни колко педалчета ще използваш и ги умножи по 5. Сега наум преброй , колко виртуални врътки има в един приличен процесор.

Е? С кое от двете имаш по голяма възможност за експеримент и търсене на собствен звук ?

В крайна смвтка има педалчета има и ПЕДАЛИ, има процесори има и Процесори. Все едно да сравняваме дизел и бензин.

Редактирано от aitapeapea
Отговорено

най-бях доволен, когато имах честа да свиря с лампово кубе 1х12 и студиен процесор на зуум през сенд-ритърна. процесора, не помня точно модела, беше без драйв - ползвах го за хорус, компресор, дилей и хармонайзер. с педалиерка ставаха чудеса.

сега ако трябва да градя система (щото е разпродадено всичко отдавна) - отново кубенце, и 2-3 педалчета за разкрасяване.

Отговорено
На база на какво направи подобни заключения? Защото пресетите в процесорите са кръстени на имена на песни ли? :cheers2:

Да кажем, че искам да имитирам Ричи Блекмор. Какво ми трябва - първо Фендер Страт или някаква китара със сингли или поне пуш-пул. Трябва ми и Маршал, вече според зависи хорус или флангер на педалчета. С процесора си избирам симулация на Маршал амп и си добавям съответните ефектчета. Ако искам да докарам този звук с педалчета ми трябва съответния амп и съответните педалчета отделно, което ще даде резултата, но е доста скъпо.

Ако искам да докарам после нечий друг саунд ми трябва друга китара друг амп и други ефекти. Енгъс Йънг - Маршал Плекси и СГ или поне нещо с 2 хъмбъкъра. Не че е лошо да имаш 10 ампа, 15 китари и 2 кашона с педалчета, но малко хора могат да си го позволят.

Имах предвид, че процесора, който според мен е най-полезен със своите амп симулации (особено ако нямаш свестен амп) дава възможност за по-голяма универсалност на тона.

А относно собствения саунд - като ти стане ясно какво ще свириш и как ще го свириш, се снабдяваш с подходяща китара, след това хубав амп (лампов) и подбираш внимателно педалчетата и си създаваш собствен звук, който е истински, а не симулация от процесора.

Процесорът може да се използва и само като отделни ефекти - дисторжън, модулаций, ривърб, включен в хуба амп, но все пак това за мен не е добра идея, при първа възможност бих си разкарал процесора и се снабдил с подходяща техника.

Отговорено
Имах предвид, че процесора, който според мен е най-полезен със своите амп симулации (особено ако нямаш свестен амп) дава възможност за по-голяма универсалност на тона
И като засвириш с група си в пълна симулация - китарката я нЕма,както и динамиката.. :cheers2:
Отговорено

къде набутахте ампове, къде техника. къде озвучение, къде педали, къде процесори... ричи и ангъс си сиврят с пръстите. :hysterical:

Отговорено

Не е задължително като си с стомпбокс(камиончета,настъпикутийки, педали) да имаш усилвател както и ако си с процесор.Тези на Digitech например имат амп симулации както може да си и с DI-box.Винаги е по-добре да си с усилвател поне според мен,защото имаш един монитор повече(минуса е че може да пречи на другите) и саунда е по добър с хубав микрофон вместо симулация.

Но по темата съм за "камиончетата" защото за 2 минути си нагласяш параметрите които не са повече от 2,3,5 врътки и звучиш добре в банда.С процесора е една дълга борба с ужасен край.За различни парчета примерно ти трябват различни ефекти.Почва се едно ръчкане,пробване,запаметяване и това примерно го правиш вкъщи, защото няма как да отидеш в репетиционната и всички да те чакат да си нагласиш ефектите или пък преди лайв.Освен това като се правят тея бленди вкъщи на ниски нива (щото комшиите нали знаете) и после не звучи нещо в група или потъва саунда дето те е кефил вкъщи.Просто заради това камионите мисля че са по-добрия вариант.Пък и са с доста качества има лампови,с амп симулация, аналогови,с тру бай пас което допсинася за по-добър звук.Минуса е че докато събереш това което ти трябва се оръсваш,а в един процесор са наблъскани 1000 ефекта на цената на 2,3 камиончета.