djbnz Отговорено Октомври 25, 2009 Отговорено Октомври 25, 2009 Говорим като характеристики, визия и друго, дори да нямаме реално мнение от самите китари. Принципно на мен ми харесват LP тялото и хъмбъкърите, а страта и телето са ми доста неприятни на вид и на звук, но пък грифът който се ползва при тях е страшно удобен, но един гриф просто не компенсира звукът. Също така, някой ще каже сигурно за сиг на Дейв Мъри, който има хъмове или за телетата и шоумастърите, които имат хъмбъкъри, но пак не звучът толкова плътно като Гибсъните. P.S.: Няма нужда да се впрягаш толкова много, само си прецакваш излишно мозъчните клетки. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 25, 2009 Отговорено Октомври 25, 2009 (Редактирано) И горното е твърде субективно. Както фендера(страт) би бил почти безполезен на китарист, който търси плътен тон с много дълъг състейн и равномерно плато на тона по високите позиции, така гъбсъна(лес пол) би имал ограничено или никакво приложение там, където се гони типичния "дрънкоч" на стратовете. Двете китари имат коренно различен звук и поради тази причина е абсурдно да правим паралели между тях, когато говорим за звук. Фендера просто няма гибсънското плътно среднисто-басово звучене. От друга страна, с гибсън посмъртно няма да можем да изкараме звънливия дрънкоч, който се получава със страт(особено при стратове с мейпъл фингърборд, снабдени с единични алнико адаптери). И двата типа звук си имат своята собствена красота и приложение. Редактирано Октомври 25, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
fLiSk Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 И двете, за съответните случаи. Осен това като говорим за Фендер, за кой точно говорим ? За Ягуар, Джазмастър, Страт, Теле, Мустанг, Джагстанг ? А ако е Гибсън ? ЛП, СГ, мелоди мейкър, джуниър, дъ поул ? Китари колкото искате за каквито искате цели. У нас имам едно теле и един страт и с най-голямо удоволствие ще прибавя едно лп на по-късен етап. Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 Истината винаги е по средата Цитирай
gueorgues Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 Съгласен съм с Евтим на 100%. Но все пак въпросът е "каква предпочитате", а не коя е по-добра. Въпросът коя е по-добра е крайно невъзможен - въпрос на предпочитание. Най-добре е да имаш от двете по няколко модела. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 (Редактирано) Мхм...да, аз така направих за да се убедя, че и двете марки са готини, удобни и пълноценни инструменти. И все пак ако трябва да избирам между двете...аз избрах вече. Редактирано Октомври 27, 2009 от EAmechaniX Цитирай
Slacoth Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 (Редактирано) Хм, интересно този фен (Doug Blair ) между кои модели се е колебаел? Редактирано Октомври 27, 2009 от Slacoth Цитирай
Yo The Real Отговорено Октомври 27, 2009 Отговорено Октомври 27, 2009 Каквото и да дадете пак ще съм доволен. Цитирай
Janick_Gers Отговорено Октомври 30, 2009 Отговорено Октомври 30, 2009 (Редактирано) Kolio_k, това на фотошоп ли е правено или наистина има такива китари? По темата: За мен - Фендър и по-точно стратовете със семиър дънкън адаптери и флойд, които ползва Дейв Мъри от Мейдън. Също така мисля, че точно тези стратове са по-различни от останалите и нямат този дрънчащ тон и също така имат голям състейн, по което може би приличат на Гибсън. И по подтемата, която се образува за Ибанец: Евтим си го каза - тези, които плюят Ибанец просто не са имали достатъчен опит с тях. Това, че китаристи като Гилбърт или Вай не им харесват, не означава, че китарите им не стават. Редактирано Октомври 30, 2009 от Janick_Gers Цитирай
EAmechaniX Отговорено Октомври 30, 2009 Отговорено Октомври 30, 2009 ^В Китай ги правят по поръчка в къстъм шопа. ПП.Горното мнение - СИЛА! Цитирай
badValue Отговорено Октомври 30, 2009 Отговорено Октомври 30, 2009 kolio_k ... китарите(или само 1та) имат някои глобални недоразумения, които биха възпрепядствали нормалното им функциониране 1) на страт главата не пише gibson 2) трябва да има китара с 21 прага !!!! 3) трябваше да има китара с точки, а не "блокове", в краен случай ричиСамбора звезди ... и т.н. темата ми прилича ... Hummer или Ferrari принципно ??? Цитирай
TONY Отговорено Октомври 30, 2009 Отговорено Октомври 30, 2009 Lamborghini VS Ferrari БедВелю, преполагам знаеш каква лудница е ( или се досещаш) във форумите за спортни автомобили. И въпреки, че спецовете казват, че Ферари са дъ бест ( ей само казвам какво съм чул по кабелната, не се нахвърляйте веднага), феновете на Ламобргини няма да ги убедиш. Цитирай
Recommended Posts