Slacoth Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 Идеята с изчакването и на мен ми се вижда правилна. Така ще отмине слягането и сет-ъпа ще е еднократен. Цитирай
jorko123 Отговорено Октомври 13, 2009 Автор Отговорено Октомври 13, 2009 благодаря на всички.. Аз знаех, че да махам всичките струни едновременно не е много добра идея, но се реших да го направя, защото не беше почиствана повече от два месеца и рискувах.. Значи казвате да изчакам.. ще го направя щом така ще се оправи.. Само да не се стига до пипане на тръс-рода, че не ми се мисли.. Благодаря на всички отново Цитирай
MrDeath Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 Ми ще се стигне. Няма как. Ама то не е толкова страшно. Иска се мааалко акъл. Няма да постигнеш огромни резултати, но все пак...ако толкова те е шубе или искаш всичко да е на мах - лютиер. (или поне някой, който разбира повече). Цитирай
Yo The Real Отговорено Октомври 13, 2009 Отговорено Октомври 13, 2009 Моята китара не е с флойд, но когато смених от дебели на тънки магарето спадна и започна да бръжди. Не знам дали може да стане и на флойд. Но щом има тремоло предполагам може и така да е. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Октомври 14, 2009 Отговорено Октомври 14, 2009 Тъй като ползвам Еликсир и сменям струни един път на 5-6 месеца, всеки път почиствам фретборда с една лимонена джвъчка на Дънлоп. Съответно махам всички струни и то без да подпирам отзад бриджа. Никакви разсетъпванки нямам, явно зависи много и от китара/хардуер цялата тази работа... Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 14, 2009 Отговорено Октомври 14, 2009 Винаги, като като сменям струни, махам всички и чистя основно китарата. Правя както на такива с твърдо окачване, така и на такива с тремоло или флойдове. Никога не съм имал какъвто и да е проблем, а и не би трябвало да има проблем. Грифа се опъва от шиша, но след това като сложим новите струни, си се връща на изходна позиция ( ако разбира се струните са същия размер ). Колкото до тръс рода, аз и без това обичам много да си играя с него. Различният опън на грифа променя сериозно и саунда на инструмента, и в много случаи противодейства на глухи ноти и т Хубаво да се експериментира, за да се намери идеалното му положение Цитирай
Slacoth Отговорено Октомври 14, 2009 Отговорено Октомври 14, 2009 Аз също не ги сменям последователно и също не съм имал проблеми, но ми е интересно, защо все пак се препоръчва такъв метод.Повечето басисти, които познавам при по-продължително отсъствие, даже разхлабват струните на инструментите си. От къде идва това противоречие?Има ли "официална" версия по въпроса? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 14, 2009 Отговорено Октомври 14, 2009 Не може и да има официална версия, защото проблеми няма при всички инструменти, а обикновено човек няма 100 инструмента, за да е категоричен. Понеже аз имах 12 по едно време, имах проблем само с една китара. Другите нямаха проблем. Но при хора, които обичат да свирят с по 1мм екшън, предполагам ще се усети повече. Цитирай
abductor Отговорено Октомври 14, 2009 Отговорено Октомври 14, 2009 Ами и аз принципно повечето пъти ги сменям наведнъж и никога не съм имал проблеми със сетъпа след това, дори и при китарите с не особено качествени флойдове, които съм имал. Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 14, 2009 Отговорено Октомври 14, 2009 Хората, които обичат да свирят с по 1мм акция, би следвало или да са добри в поддръжката на инструмента ( в смисъл всякакви видове настройки и профилиране при нужда ) или могат да забравят за тази акция след не повече от няколко месеца по сериозно свирене. Да не забравяме , че позициите си имат живот и са перфектни само в самото начало му, когато са нови. Иначе , имал съм доста много китари и никога не съм имал проблем с едновременната смяна на струните им, независимо от системата. Предполагам, че до известна степен е свързано с това, че обикновено са в добро състояние Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 14, 2009 Отговорено Октомври 14, 2009 A aз предпоалгам, че е свързано и с това, че са качествени, направени от добри материали, а също и от това,че твоите китари рядко са от онези с грифчето, дебело само 18-20мм. Цитирай
kolio_k Отговорено Октомври 14, 2009 Отговорено Октомври 14, 2009 A aз предпоалгам, че е свързано и с това, че са качествени, направени от добри материали, а също и от това,че твоите китари рядко са от онези с грифчето, дебело само 18-20мм. Да, определено си прав, особено що се отнася до тънките грифове. Цитирай
Recommended Posts