YordanStefanov Отговорено Март 6, 2015 Отговорено Март 6, 2015 Здравейте, може ли някои да ми обясни как да разбера с колко рам е моя PA800 без да се налага да го отварям и да видя на самата платка? (купен е втора ръка и предишния собственик не знаеше) Цитирай
Мартин87 Отговорено Март 8, 2015 Отговорено Март 8, 2015 Не знам дали на Ра800 ще проработи, но на Ра900 това нещо може да го видиш като първо натиснеш бутон Sound, а след това натиснеш бутон Record. След това се цъка на 3-ия подпрозорец (Sampling info). Цитирай
asan79onbashi Отговорено Март 10, 2015 Отговорено Март 10, 2015 Да напълно съгласен с колегите. Цитирай
YordanStefanov Отговорено Март 11, 2015 Отговорено Март 11, 2015 Да и там пише: Available memory : Mono time 16 s. Bytes: 1630304 това как да го разбирам колко е ? Цитирай
asan79onbashi Отговорено Март 14, 2015 Отговорено Март 14, 2015 Това ти показва ,че имаш 16 секунди свободна памет от рама.За да видиш колко е целия рам ,трябва да изтриеш всички семпли и мултисемпли и тогава аваилабле мемори ще е друга.Но внимаваи трябва да си сеиваш всичко поне на два носителя(памети) за по-сигорно и да си въстановиш после кланира. Цитирай
YordanStefanov Отговорено Март 18, 2015 Отговорено Март 18, 2015 това е много сложно иначе когато извадя информацията от клавира сета е с големина 72 мега байта Цитирай
YordanStefanov Отговорено Март 19, 2015 Отговорено Март 19, 2015 Благодаря за отговора, иначе бих желал да знам начина за изчисляване Цитирай
Goshev Отговорено Март 26, 2015 Отговорено Март 26, 2015 (Редактирано) Колеги, спешно моля за съвет: В ръцете ми е клавир KORG Pa2X Pro с операционна система v2.0 /2008г/. Като цяло инструментът е много запазен, ползван само в домашни условия и никога не е имал причина да влиза в сервиз. Още в първите минути ми направи впечатление, че при възпроизвеждане на стил, траковете на стила /показвани с Track Selection/ не присветват в зелено, когато са активни. Последното е нещо нормално при Pa800, а сега от клиповете в нета виждам, че е нармално и при Pa2X Pro . Въпросът ми е защо при моя клавир това не става?! Ето ТУК e въпросния клип, а долу е шот от него със зоната от тракове, които трябва да присветват в зелено при възпроизвеждане на стила. И още нещо като второ питане: Тач скрийн дисплея има перфектна чувствителност и нормална яркост, но независимо от менюто и цветовете, на дисплея, макар и слабо ясно се открояват по-светли и по-тъмни успоредни вертикални ивици. На какво може да се дължи това, как стоят нещата в нормалния случай и какво е възможното решение на проблема? Благодаря за всеки коментар, мнение и предложение! Редактирано Март 26, 2015 от Goshev Цитирай
Goshev Отговорено Март 27, 2015 Отговорено Март 27, 2015 Удивен съм за пореден път от активността в този форум! Първия проблем вече е решен: Траковете, които не присветват, когато са активни, бяха недостатък на операционната система ver. 2.0, с която е прозведен клавира. Инсталирах Pa2X Operating System ver. 2.02 и нещата са ОК. Миналата година за кратко имах Pa800. Наред с останалите забележки във външния вид и бутоните, дисплеят на този инструмент беше блед, с малка яркост. Веднага предположих, че осветлението на дисплея е заминало, но продавачът ме увери, че е нормално и няма разлика с нов инструмент. Месец по-късно се сдобих с почти нов Pa800, чийто дисплей, беше несравнимо по-ярък /при абсолютно същите настройки - контраст 40/. Разделих се с този перфектен инструмент преди дни, в замяна на което имам Pa2X. При едни и същи настройки обаче, дисплеят на Pa2X е по-блед от досегашния ми Pa800 и дори има забележими вертикални ивици. Та, в тая връзка втория въпрос остава открит. Моля, споделете сравнителни впечатления относно яркоста, контраста и евентуално наличието на някакви ивици на екрана при Pa800 и Pa2x Pro. Коментираните характеристики /яркост, контраст, вертикални ивици/ строго индивидуални за всеки дисплей ли са, или като цяло Pa2X има по блед дисплей от Pa800? Цитирай
asan79onbashi Отговорено Март 30, 2015 Отговорено Март 30, 2015 Колега Гошев не е имало грешка в операционната система.Просто не е вклучена въпросната надстроика.Като сте преинсталирали о.с -а сте задали надстроиката която вече е била активна в оригиналния о.с и ресурс.Колкото до подсветката и цветовете на дисплея пак имаме същата работа,всичко се наглася спрямо вкусаъ на потребителя.Чак може и езика да се сменя(интерфеиса)имаме три цвята на дисплея и контраст пожелание.После ако запишеш сет със тези надстроики ,то при зареждане на сета или бекъпа всичко се зарежда в клавира спрямо записаните надстроики записани в лоадвания сет.Както траковете на стилът(дали ще свирят в зелено или в червено ако имаме миди вход)така и всичко останало зе зарежда от дадения сет така както е записано в сета.Това не трябва да ви притеснява,не е повреда в клавира но е по-хубаво да светват свирещите тракове понеже е по-нагледно и индикатор на кои тракове има запис и кои са празни. Цитирай
petko82 Отговорено Април 5, 2015 Отговорено Април 5, 2015 Здравеите Колеги. купихси нов клавир KORG PA600 преди три месеца, въпроса ми е, можели дасе постави по голяма рам памет ??? предварително ви благодаря. Цитирай
Мартин87 Отговорено Април 5, 2015 Отговорено Април 5, 2015 ^ Здрасти, колега. Не може да се пипа РАМ паметта на този модел. Цитирай
petko82 Отговорено Април 5, 2015 Отговорено Април 5, 2015 мерси за одговора Мартине. ето един клип - как се сменя карта-памет на KORG PA800 https://www.youtube.com/watch?v=cTPGQn4bVLs Цитирай
Recommended Posts