Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Поредния проблем с PA600...забива в при работа с mp3...никъде в упътванияна не съм срещнал какви са изискванията за mp3. На практика се оказва че има значение но какво е то аз незнам...Знам само че клавира забива при ползване на mp3...Кога и защо го прави незнам..знам че бутона стоп спира да действа и неможеш да пуснеш друго mp3.

• 2 weeks later...
  • Отговори 830
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Отговорено

а на колегата дето са му куци органите и пианата да му кажа само едно "И наи модерната техника в ръцете на индианец е купчина желязо"  сега съм с ПА-800 и то от доста години вече преди това имах ПА-80 по преди ИС-50 и не съм имал проблеми със звук на нито един от тях докато не мога да кажа същото за Ямаха и Роланд Техникс  Касио и всички подобни детски инструменти ПА серията ти дава много големи възможности за настроики ,ефекти ,семпли ПСМ-саунди и какво ли още не така че преди да се коментира еднин инструмент би трябвало да го познаваш поздрав на всички Колеги аз съм Янко от Враца

Отговорено

Здравей Лоримар ,забелязах че използваш корг па 50 .Бих изкал да те поразпитам малко за този модел че го имам от скоро  :):).Ако може да ми дадеш нещо за връзка с теб извинявай за притеснението .Мерси предварително :):)

Отговорено

Много добър е клавира, ползувам го вече 4 год. не ми е правил никакви проблеми! Какъв е твоят с флопи или с SD карта? :Piano::)

Отговорено

СД е ,ама се чудя дали да не го сменя за ПА 500 или ПА 600 , Чудя се не сам свирил до сега на тях и не знам дали ще има особенни промени по саунда ,на ПА 50-ката саунда е много добър. А да попитам някои знае ли как се поръчва от официалния саит на корг и колко струва па 600/500 там :):) :godbless:

Отговорено

http://www.korg.co.jp/English/Distributors/list.php?keyword=B 
на този сайт можеш да видиш , че има вносител на Корг за България.

А тук можеш да ги погледнеш в Онлайн магазин:
http://rockshock.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=123&category_id=57&option=com_virtuemart&Itemid=53&lang=bg

http://rockshock.eu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=813&category_id=57&option=com_virtuemart&Itemid=53&lang=bg

Надявам се да съм бил полезен :) 

Поздрави

Евгени 

• 2 weeks later...
Отговорено

Някой знае ли как и дали Korg PA500 може да възпроизвежда само ритъм и стояща хармония? С изключване на бутона ACOMP.  спира аранжимента, но за съжаление и лежащата хармания, която е запаметена като звук LOW в лява ръка.

Идеята е да започна песен /например Димитрия / само със соло, ритъм и стояща хармония, а след първото отсвирване да активирам пълния ритъм с бас и останалите части на акомпанимента. Нещо просто и логично, което със стария ми клавир Yamaha PSR A1000 не беше никакъв проблем.  Притеснявам се, че инженерите на KORG са пропуснали да вградят тази функция в Pa500, а това би бил голям недостатък.

Благодаря предварително за отговора по отношение на този и други инструменти в Pa серията! 

Отговорено (Редактирано)

Ясно, Тони, с прилагане на тоя трик, става, ама..изнасилена работа. Със соло трака за барабаните изчезва другата част на ритъма - перкусиите, изобщо не e като хората. 

Пак повтарям, при YAMAHA с изключване на бутона ACOMP /намира се съвсем близо до клавиатурата, над първа октава/ целия ритъм остава, остава непокътната и стоящата хармония. Още нещо за което се сещам сега и ме тормози въпреки цяла година свикване, е абсолютно неподходящото място на бутона SYNCHRO STOP при Pa500. Специалистите са го поставили далеч надясно, след средата на клавиатурата и бързото му достигане с лява ръка е  кошмар. Виж, при Pa800/Pa2ХPRO е друго нещо. Съжалявам за отклонението, но....за сметка на привлекателния борд, комерсиалното звучене, добрите бленди /само определени чалгаджийски, но в никакъв случай китари и пиана/, от практична гледна точка - за живо свирене, тоя KORG е силно орязан в сравнение с бившия ми компактен и лек за работа клавир.     

Редактирано от Goshev
Отговорено

Откакто си направих ъпдейт но Pa600 проблемите с забиванията уж спряха...вече втори месец не са ми се случвали...пробвайте...