Yves Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 (Редактирано) Туй е моят принос за тежкия звук Като цяло съм на мнение, че може да има тежки звуци и без модификации от сорта на ниски строеве и зверско изкривяване. Много групи и песни са пример за това. Горния линк не е така, защото песента е в нисък строй, но примерно Iron Man на Сабат, Воля и разум, Битва, Твой новьi мир на Ария, The thing the should not be на Металика....доколкото ми е известно всички са в нормален строй с изключение на последната, но дори и така да е няма нищо фрапиращо от сорта на NWOAHM групите...и въпреки всичко рифовете на изброените песни звучат все едно те мачка Белаз с вериги за сняг Редактирано Септември 9, 2009 от Yves Цитирай
edgecrusher Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 ...Идеята ми беше по скоро да разбера дали си струва да си взема бюджетния Les Paul... Като за твоя звук и визия според мен ЕСП ще ти пaсне по-добре в сравнение със Студиото, което е същия ценови клас. Иначе ако смяташ да инвестираш по-сериозна сума за Стандарт или Къстъм - Гибсън е винаги правилния избор. Поздрав с тази китара! Цитирай
melhaer Отговорено Септември 9, 2009 Отговорено Септември 9, 2009 (Редактирано) здр, аз много не отбирам, ама ей това ме кефи: т.е. аз бих избрал ЕСП, дори преди време точно такъв 1000 втора ръка го продадоха в ибей за около 400 паунда, само че беше червен... http://www.thomann.de/gb/esp_truckster_jam...8c0c47fe6d691d0 Редактирано Септември 9, 2009 от melhaer Цитирай
EAmechaniX Отговорено Септември 10, 2009 Отговорено Септември 10, 2009 (Редактирано) дори преди време точно такъв 1000 втора ръка го продадоха в ибей за около 400 паунда, Kакво значи ''точно такъв'', щото китарите, които си показал са различни. Едната (горната) е esp а другата ltd. ..сигурно е бил ltd, иначе няма начин... Редактирано Септември 10, 2009 от EAmechaniX Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Септември 10, 2009 Отговорено Септември 10, 2009 Че то има и бая скъпи LTD-та, а Truckster-a е сигнатурния модел на Хетфийлд, белия обаче по - кефи! Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 10, 2009 Отговорено Септември 10, 2009 Няма ли да се сетите,че сигнечър моделите са за да се продават на подрастващия фен-клуб и артиста,който ги рекламира взима пари за това..? Странно е и как Гибсън пускат адаптер Ангъс Йънг сигнечър,след като самия той твърди,че свири със сток адаптерите на СГ,отделно,че има колкото си иска китари и съм го виждал и с Р90 .. Тема за размисъл.. Цитирай
Slav Отговорено Септември 10, 2009 Отговорено Септември 10, 2009 ^Освен сток адаптерите, използва и custom made адаптери от някакъв човек в Англия. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Септември 10, 2009 Отговорено Септември 10, 2009 (Редактирано) Няма ли да се сетите,че сигнечър моделите са за да се продават на подрастващия фен-клуб и артиста,който ги рекламира взима пари за това..? и кво от това - на мен не ми е кофти, на теб?Странно е и как Гибсън пускат адаптер Ангъс Йънг сигнечър,след като самия той твърди,че свири със сток адаптерите на СГ,отделно,че има колкото си иска китари и съм го виждал и с Р90 ... и аз съм виждал Зак Уайлд да свири с Фендер ама... Тема за размисъл.. Препоръчвам ти да пипнеш един сигничър модел на Гибсън да речем и после да пипнеш един стандартен такъв (според модела на сигничъра) и ще разбереш разликата. Тема за размисъл.. А sg - то на Ангъс...хм... ПП. Аз вече съм го правил... Редактирано Септември 10, 2009 от EAmechaniX Цитирай
melhaer Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 дори преди време точно такъв 1000 втора ръка го продадоха в ибей за около 400 паунда, Kакво значи ''точно такъв'', щото китарите, които си показал са различни. Едната (горната) е esp а другата ltd. ..сигурно е бил ltd, иначе няма начин... малко съм омотал писането, имах предвид, че мен лично много ме кефи този черния тръкстър, както и сивия, а ESP EC-1000 се пордаде на търг в ибей за около 400 паунда. ей такъв точно: втора ръка естествено, но имаше много снимки и изглеждаше в перфкетно състояние, за доставка до БГ - още около 50 паунда...мисля, че е добра цената... Иначе съм виждал в ибей, но от САЩ Еклипс 1000 за 422 паунда или около 700 долара, въпроса е дали ще се навият да шипнат дотук...и след това какво се случва с митата и алал бала... ето го: http://cgi.ebay.co.uk/ESP-LTD-Deluxe-EC-10...p3286.m63.l1177 ето нещо подобно и в томан - http://www.thomann.de/gb/esp_ltd_ec1000_bk.htm доста по-скъпичко... най-добре е ако имате приятел в щатите да ви донесе оттам една китарка ми се струва Но понеже се отклонихме от темата, аз лично бих избрал този еклипс 1000 вместо гибсъна, но ако можех да си взема каквото и да е, бих си взел един тръкстър Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 21, 2009 Отговорено Септември 21, 2009 (Редактирано) За противоречието имах предвид heavy metal = тежък метъл. Нищо друго. И явно имаме различни вкусове. Просто въпросът, от който тръгна всичко беше:И каква е причината да не се свири тежка музика с Гибсън Всеки го разбира различно и нямаше нужда да си коментираме собствените интерпретации на въпроса. http://www.youtube.com/watch?v=RoMF2GgyKAA...feature=related Днес попаднах на това видео, в което между другото може да е види, че някои хора използват в студио Гибсън Стандард (май даже два), барабар с Бърстбъкърите. А пък май са видни ендорсъри на ESP. Явно ЛПто все пак си става за твърда музика, ако разбира се приемем , че Металика е такава (за мен е едн от еталоните, ама аз съм бая зле с модата) Редактирано Септември 21, 2009 от kolio_k Цитирай
Бицев Отговорено Септември 21, 2009 Отговорено Септември 21, 2009 ^ Разбира се, че може и метъл! Щях да кажа "С Гибсън всичко може да се свири", но се замислих - какво не може да се свири с Гибсън? И ми дойде на ум най-невероятната комбинация, най-анти-овъдрдайв, анти-хъмбъкър, анти-'месест'-тон: лирична акустична келтска балада И после се сетих, че Джими Пейдж и това правеше... Друго за неможене не остана май? Цитирай
synchu Отговорено Септември 21, 2009 Отговорено Септември 21, 2009 Мдам и аз останах изненадан от едни филми за Бон Джови преди години, в които в студио Ричи Самбора, като виден артист на Фендър, записваше с Гиби Цитирай
Smokejack Отговорено Септември 22, 2009 Отговорено Септември 22, 2009 За противоречието имах предвид heavy metal = тежък метъл. Нищо друго. И явно имаме различни вкусове. Просто въпросът, от който тръгна всичко беше:И каква е причината да не се свири тежка музика с Гибсън Всеки го разбира различно и нямаше нужда да си коментираме собствените интерпретации на въпроса. http://www.youtube.com/watch?v=RoMF2GgyKAA...feature=related Днес попаднах на това видео, в което между другото може да е види, че някои хора използват в студио Гибсън Стандард (май даже два), барабар с Бърстбъкърите. А пък май са видни ендорсъри на ESP. Явно ЛПто все пак си става за твърда музика, ако разбира се приемем , че Металика е такава (за мен е едн от еталоните, ама аз съм бая зле с модата) Много ясно,METALLICA не крият любовта си към GIBSON дори и по концерти вече Цитирай
EAmechaniX Отговорено Септември 22, 2009 Отговорено Септември 22, 2009 Ричи Самбора, като виден артист на Фендър, записваше с Гиби ...и Мейдън също. Цитирай
TONY Отговорено Септември 22, 2009 Отговорено Септември 22, 2009 ^ Да не злоупотребяваме с имената на "голямите". От Мейдъните само Айдриън Смит ползва Гибсън - СГ и Лес Пол - голд топ. И които парчета е записвал с тях, на концерт си вади съответните Гибсън китари( става дума за няколко парчета от целият сет). Айдриън е с голяма колекция, на турнета се ограничава до десетина китари. В момента фендерският звук си го вади от сигничър Джексън страт. Става дума за типове звук. И така според парчето. Предполагам, че такова е и положението при Самбора. Свири с най- различни. Цитирай
Recommended Posts