Valserp Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 (Редактирано) ^^ Колеги, моля обърнете внимание на това видео. Вярвам, ще ви зарадва. http://www.youtube.com/watch?v=XWLn239IAvM...player_embedded Изгледайте го докрая. Редактирано Август 6, 2009 от Valserp
gueorgues Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 Колеги, вижте това мисля че също ще е интересно. Не съм казал, че са най-добрите - но все пак не мисля, че качеството е по-лошо от всяко друго. В крайна сметка винаги може да се сменят лампите и това променя звука (ако някой е чак толкова капризен и иска "маркови" лампи). Както се вижда от видеото - всичко останало е същото, че дори и по-добро от класиките в жанра. Не ме разбирайте погрешно - харесвам Маршал (и то много), но се замислям след такива материали - заслужава ли си тройната цена? Ако имах парите, ей така да седят - нямаше да мисля много - взимам най-доброто и това е.
Icarus Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 ^Доколкото схващам от материалите из интернет, и това, което е писано тук в този форум, проблемът на тези ампове явно не е чак толкова как точно звучат, колкото до самата изработка. Изводът, който съм си направил (без да пробвам техни ампове, това е важно), е че отново се следва традицията на беринджър - да се копират изделия на други фирми с нискокачествени материали и евтина (често не особено компетентна) работна ръка, за да се постигне тази фрапираща разлика в цената. Предполагам може и да звучи добре, може да звучи дори много добре, но.. си има едно "но".
synchu Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 ^^Не си разбрал. Имам предвид, че най-добра цена е различна от най-ниска. Най-добра цена за Маршал лампов на старо е да кажем 800 евро, но не е най-ниската сред ламповите усилватели на старо. А писанието, че Бугера не са по-лоши от "другите" като качество, не ми носи информация - кои са тези "другите", колко и с какви "други" си си имал работа. Защото аз съм си имал работа с и притежавам доста "други", а и имам лична представа от Бугера. По мое мнение, което разбира се не е крайно и общовалидно твърдението "че и по-добро" от класиките в жанра е силно несъстоятелно. Цената на един продукт съвсем не се определя само от материалите, както е известно, че дори и тук повтаряно 1239043 пъти. И аз определено предпочитам да заложа на Marshall, Diezel, Bogner, Egnater, Garland (на нашият дълбоко уважаван от мен съфорумец и майстор на усилватели Gregg), отколкото на дизайн и продукт изработка на Берингер. Лампите съвсем не са единственото, което определя звука на един лампов усилвател. "Маркови" лампи е интересно писание също. В света има 3-4 фабрики за лампи общо. Всички "марки" излизат от там - с различно качество, консистентност и т.н. Бутиковите производители на усилватели поради неконсистентността на производството на лампи напоследък през една година си сменят основните доставчици/марки. Лампите са просто различни - какво значи "маркови". Нищо против Берингер - имат/ха и сносни продукти. В момента мисля, че имам само един пачбей ма Берингер (само с 2 неработещи канала) и един денойзер, който е на около 10-ина години, когато все още правеха нещо за качеството. Имал съм и други техни дивайси. Просто продължителната и при всякакви условия и насторйки работоспособност на изделието е въпрос на голям късмет. А качеството на изработката не ми харесва въобще. Но това пак е само моето мнение и опит.
Valserp Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 (Редактирано) Garland (на нашият дълбоко уважаван от мен съфорумец и майстор на усилватели Gregg) Тук съм напълно съгласен. Може да се чака малко, но поне получаваш амп по свои спецификации и освен това customer support-a ти е на една ръка разстояние. И може да се има доверие на издържливостта им, съдейки по малкото такива творения, с които съм имал контакт Редактирано Август 6, 2009 от Valserp
gueorgues Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 (Редактирано) както и да е - аз не налагам мнение. Всеки си има своето. Нека не сме агресивни в постовете си - не мисля че има какво да делим за да се палим за подобни неща. Усилвателя на Бугера, който посочих в първия линк е от серия, която е съвсем нова и за която твърдят, че качеството е добро. Човекът, който говори в клипа, сравняващ Бугера 1960 и Маршал 1959 главите, очевидно изказва твърдения доста по-различни от твоите. Пак казвам - не налагам мнение - всеки е свободен да си има своето - аз имам евтино транзисторно комбо Беринджър, което е здраво като камък, но все пак говорим за 15 вата усилвател за домашно ползване. Не го сравнявам с хибридния 80ватов Маршал или с някоя от другите ми "играчки". Явно е, че не са най-добрите усилватели. Човек трябва да си прецени плюсовете и минусите и да реши. Това е. П.С.: а по отношение на лексиката: "най-добрата цена" обикновено е "най-ниската цена" - не знам някой, който ще нарече по-висока цена - "най-добра". Редактирано Август 6, 2009 от gueorgues
джани Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 И това не е точно. Най-добрата цена е тази, която можеш да си позволиш да платиш. Цената се формира единствено от качеставата на това, за което плащаш.
Yves Отговорено Август 6, 2009 Отговорено Август 6, 2009 Цената се формира единствено от качеставата на това, за което плащаш. Това в много случаи е абсолютно невярно
Baby Thomas Отговорено Август 7, 2009 Отговорено Август 7, 2009 Зад водата имат един лаф, който ми е любим - "value for the money".
TONY Отговорено Август 7, 2009 Отговорено Август 7, 2009 Ето какво е написал младият и дръзновен поет, Кремон Махагонов. (Както се сещате, има роднинска връзка с известния поет, вече класик, Трендафил Акациев) Дайте ми една Бугера, че като отида да С.Е.Р.А. да я ползвам вместо хартия и с нея да си избърша Г.З.A. Ако искате да сте Генарал, Вземете истински Маршал Чест и Слава ще Ви донесе и Жертви ще остави на бойното поле!
Dball Отговорено Август 7, 2009 Автор Отговорено Август 7, 2009 Дайте ми една Бугера,че като отида да С.Е.Р.А. да я ползвам вместо хартия и с нея да си избърша Г.З.A. Ако искате да сте Генарал, Вземете истински Маршал Чест и Слава ще Ви донесе и Жертви ще остави на бойното поле! Няма рима ..
Valserp Отговорено Август 7, 2009 Отговорено Август 7, 2009 Току-що прочетох, че Bugera вече са премахнали проблема с пластмасовите клип-ончета. Не разбрах, дали защото са започнали да запояват, или просто са ги направили по-здрави... Да го е! Много ме гложди да си закупя едно такова и да го отворя.
Rammkopf Отговорено Август 7, 2009 Отговорено Август 7, 2009 Току-що прочетох, че Bugera вече са премахнали проблема с пластмасовите клип-ончета. Не разбрах, дали защото са започнали да запояват, или просто са ги направили по-здрави... Да го е! Много ме гложди да си закупя едно такова и да го отворя. Ми купи си, бе, гъзар! Таман и аз да го вида на к'во мяза.
synyster_vengeance Отговорено Август 7, 2009 Отговорено Август 7, 2009 Ето какво е написал младият и дръзновен поет, Кремон Махагонов.(Както се сещате, има роднинска връзка с известния поет, вече класик, Трендафил Акациев) Дайте ми една Бугера, че като отида да С.Е.Р.А. да я ползвам вместо хартия и с нея да си избърша Г.З.A. Ако искате да сте Генарал, Вземете истински Маршал Чест и Слава ще Ви донесе и Жертви ще остави на бойното поле! EMG (81 +85) + Marshall = GOD DAMN METAL MELTDOWN SOUND!!! И аз съм върл фен на BLS и Marshall
Fenix Отговорено Август 8, 2009 Отговорено Август 8, 2009 И това не е точно. Най-добрата цена е тази, която можеш да си позволиш да платиш. Цената се формира единствено от качеставата на това, за което плащаш. От гледна точка на производителя - факторите са много. От гледна точка на потребителя - само и единствено от субективното му мнение
Recommended Posts